Pamit Lungo (wagiran)

Versi: Wagiran Pratama

Sekar pisang..,
Pisang sesaji mrih karyo..
Patut lamun..,
Linulutan mring sesomo..

Lilalono aku pamit,
Aku lungo mung bakal ngrubah nasib..
Ora usah ditangisi,
Mugo mugo aku enggalo bali..

Sak tenane ra mentolo,
Nyawang anak cilik tak tinggal lungo..
Nanging aku kudu piye,
Dadi crito urip mung koyo ngene..

Wis lilakno,
Aku lungo kerjo ing luar negri..
Wis lilakno,
Lungaku ra usah ditangisi..

Nyenyuwuno marang gusti,
Lungaku muleh biso nggowo rejeki..
Urip sarwo kecukupan,
Ayem tentrem anggoning bebrayan..

reff:
Lilalono aku pamit,
Aku lungo nimas bakal ngrubah nasib..
Ora usah ditangisi,
Mugo mugo aku enggalo bali..

Sak tenane ra mentolo,
Nyawang anak cilik tak tinggal lungo..
Nanging aku kudu piye,
Dadi crito urip mung koyo ngene..

Wis lilakno,
Aku lungo kerjo ing luar negri..
Wis lilakno,
Lungaku ra usah ditangisi..

Nyenyuwuno marang gusti,
Lungaku muleh biso nggowo rejeki..
Urip sarwo kecukupan,
Ayem tentrem anggoning bebrayan..

Wis lilakno,
Aku lungo kerjo ing luar negri..
Wis lilakno,
Lungaku ra usah ditangisi..

Nyenyuwuno marang gusti,
Lungaku muleh biso nggowo rejeki..
Urip sarwo kecukupan,
Ayem tentrem anggoning bebrayan..

Nasib (wagiran pratama)

Versi: Wagiran Pratama

Pindho wewayangan uripe menungso,
Ceritane manut dhalang sing nglakokne..
Kahanane ndunyo pancen warno warno,
Ono awan ono bengi wis gandhenge..

Opo pancen wis dadi cobane pesti,
Sabendino mung rekoso tak lakoni..
Golek pangan sak pulu’an turut ndalan,
Mikir nasib kang ora karu-karuan..

Nasib nasibku ketulo-tulo,
Adhuh ibu paringo berkah pandungo..
Nasib keloro-loro nasibku,
Adhuh bapak nyuwun tambahing pangestu..

Tak pasrahne kabeh iki marang gusti,
Mugo-mugo mentas ing lelakon iki..
Aku percoyo yen nasib bakal rubah,
Diparingi rejeki kang turah-turah..

reff:
Pindho wewayangan uripe menungso,
Ceritane manut dhalang sing nglakokne..
Kahanane ndunyo pancen warno warno,
Ono awan ono bengi wis gandhenge..

Opo pancen wis dadi cobane pesti,
Sabendino mung rekoso tak lakoni..
Golek pangan sak pulu’an turut ndalan,
Mikir nasib kang ora karu-karuan..

Nasib nasibku ketulo-tulo,
Adhuh ibu paringo berkah pandungo..
Nasib keloro-loro nasibku,
Adhuh bapak nyuwun tambahing pangestu..

Tak pasrahne kabeh iki marang gusti,
Mugo-mugo mentas ing lelakon iki..
Aku percoyo yen nasib bakal rubah,
Diparingi rejeki kang turah-turah..

1234