Ora Rumongso (titiek sandhora)


Versi: Titiek Sandhora

Pir pir kecipir mas,
Ditandur neng njobo..
Tiwas aku mikir,
Kowe ra rumongso..

Ngombe wedang kopi,
Nganggo gulo jowo..
Saben kowe janji,
Ora tau teko..

Kok kebangeten
Nggonmu nggodha aku..
Soyo suwe,
Atiku nelongso..

Ngelingono,
Sumpah lan janjimu..
Nalikane,
Wiwitan ketemu..

Pir pir kecipir mas,
Ditandur neng mburi..
Yen ora tak pikir,
Soyo nggodha ati..

reff:
Kok kebangeten
Nggonmu nggodha aku..
Soyo suwe,
Atiku nelongso..

Ngelingono,
Sumpah lan janjimu..
Nalikane,
Wiwitan ketemu..

Pir pir kecipir mas,
Ditandur neng mburi..
Yen ora tak pikir,
Soyo nggodha ati..

Ojo Kesusu


Versi: Titiek Sandhora

“anak siji, ayu cenikilan
“diomah-omahke angel ra jamak,hu..!

Aduh-aduh pak, ojo kesusu
Durung-durung pak, cukup umurku..
Isih seneng hemm, urip sing bebas
Ora ngrasakke, yen kurang beras..

“kurang beras, mokal
“wonge sugih eh, koyo dokter..
“dokter..
“yo..
“ehmp..

Aku emoh pak, loro atiku
Akeh pasien pak, sing ayu-ayu..
Loro motone, lha kok anehe
Sing diprikso lha kok, malah dhadhane..

“criwis pinter mangsuli,
“coba saiki wangsulono nek direktur
“direktur..
“yo..

Bojo direktur, kerepe ditinggal rapat
Paling sithik, selire luwih sepasar..
Pamit lungo, mulih-mulih wis telat wengi
Mlaku loyo, neng klambine mundhak wangi..

“mekso-mekso kuwi wangsulan,
“lha karepmu piye coba to nduk..
“tenan..
“coba coba..
“bapak eman..
“yo..

Mengko aku pak, tak milih dewe
Sopo wae yo, yen wis jodohne..
Yo ben olo pak, rerupane..
Nanging tresnane, sak lawase..

“wis ta wis ta
“kalah aku karo anak
“ibumu iki biyen pat belas taun
“wis ta lah wis ta lah
“walah bapak ki yo
“sih kolot wae pikirane
“saiki ki lak jaman modern to pak pak

1236