Raden Ngabehi

Versi: Mus Mulyadi

Sopo wani karo raden ngabehi,
Sing wis kondhang bagus gagah lan sekti,
Ning yen karo bojone amengkeret,
Koyo kodok ketemu karo macan..

Sugih rojo brono majuto-yuto,
Rojo koyo nganti ra iso ditoto,
Ning olehi ra nganggo kringet dewe,
Kerjane luarane bojone..

Den mas ngabehi, kerjane ngumbahi
Ngisahi kuwali, resik-resik laci
Den mas ngabehi, ming pokean aksi
Pethitha-pethithi, karo bojo wedi..

reff :
“den ngabehi iki, jane yo bagus, gagah tur sugih,
ning rumangsaku uripe iki kok yo rodo fals,
yen bojone lungo, wah tenggahen,
ngunjuk martini sinambi maos koran,
ning yen bojone teko,
lho kebat-kebat nyandhak ember karo pel,
jedhing sing kosong, lho kebat dikebak’i,
lucu banget kok”

Sugih rojo brono majuto-yuto,
Rojo koyo nganti ra iso ditoto,
Ning olehi ra nganggo kringet dewe,
Kerjane luarane bojone..

Den mas ngabehi, kerjane ngumbahi
Ngisahi kuwali, resik-resik laci
Den mas ngabehi, ming pokean aksi
Pethitha-pethithi, karo bojo wedi..

“wah iki, e koyo’ umpamane jaman saiki
ngono yo keno, disebut senden karo bojone gitu”