Katon Katonen Riko

Versi: Sumiati

Katon katonen,
Nong rupan riko,
Nong esem riko..
Sak tingkah polahe,
Jangget ring moto..

Krungon krungonen,
Nong swaran riko,
Nong guyun riko..
Enget guyonan riko,
Turu sing biso..

reff:
Pokok melek moto,
Isun katon riko..
Sing ono lerene,
Riko terus nggudo..

Noring njero impen,
Riko ngawe-ngawe..
Ambi melung-melung,
Nyeluk aranisun..

Sedino-dino isun bingung,
Pikir bingung mikiri riko..
Isun iki riko kapakno,
Ojo-ojo riko dukuno..

Katon katonen,
Nong rupan riko,
Nong esem riko..
Sak tingkah polahe,
Jangget ring moto..

reff:
Pokok melek moto,
Isun katon riko..
Sing ono lerene,
Riko terus nggudo..

Noring njero impen,
Riko ngawe-ngawe..
Ambi melung-melung,
Nyeluk aranisun..

Sedino-dino isun bingung,
Pikir bingung mikiri riko..
Isun iki riko kapakno,
Ojo-ojo riko dukuno..

Osing Ono Jodoh

Versi: Sumiati

ISUN SING NINGGAL KANG,
ISUN YO SING LALI..
MULO KADHUNG KESUWEN,
WONG BAKALAN YO AKEH FITNAHAN..

WONG NGABARAKEN KANG,
GOK RIKO WIS KAWIN..
ISUN KELORO-LORO,
LAN MEH BAEN SING KETEMU RIKO..

reff:
WIS PASTINISUN LAN RIKO,
IKI KEMBANGE URIP RING DUNYO..
MASIO RIKO KAWIN,
SUN SING LALI
KANG SUN JALUK YO SAK BALIKE..

YO SEPURANE KANG,
NAWI ONO SALAHE..
SING SALAH ISUN LAN RIKO
SING ONO JODOH SEDULURAN BAEN..

reff:
WIS PASTINISUN LAN RIKO,
IKI KEMBANGE URIP RING DUNYO..
MASIO RIKO KAWIN,
SUN SING LALI
KANG SUN JALUK YO SAK BALIKE..

YO SEPURANE KANG,
NAWI ONO SALAHE..
SING SALAH ISUN LAN RIKO
SING ONO JODOH SEDULURAN BAEN..

Ketemu Jodo

Versi: Sumiati

Buru kenalan sewulan ngajak bakalan,
Riko ngomong nang isun welas temenan..
Opo tah bener riko kang osing ngapusi,
Kadhung riko mung iseng gelo ring ati..

Terang-terangan isun kang wis paran jare,
Pasrah nang riko kakang kelendi karepe..
Kadhung ikhlas atin riko seneng nang isun,
Yo myakne podho ayem jaluken sulung..

reff:
Duh senenge atinisun,
Ulan ngarep poco dilamar..
Yo sing nyongko awak isun,
Kenal riko ketemu jodo..

Buru kenalan sewulan ngajak bakalan,
Riko ngomong nang isun welas temenan..
Opo tah bener riko kang osing ngapusi,
Kadhung riko mung iseng gelo ring ati..

reff:
Duh senenge atinisun,
Ulan ngarep poco dilamar..
Yo sing nyongko awak isun,
Kenal riko ketemu jodo..

Buru kenalan sewulan ngajak bakalan,
Riko ngomong nang isun welas temenan..
Opo tah bener riko kang osing ngapusi,
Kadhung riko mung iseng gelo ring ati..

Mesam Mesem

Versi: Sumiati

Olih riko ngelirik kang,
Tapi riko sing olih nggutik..
Mosok yo sing sungkan,
Isun dudu prawan murahan..

Olih yo mesam mesem kang,
Tapi ojo mandeng nemen nemen..
Isun ugo kuwatir,
Tiwase isun bingung mikir..

reff:
Kadhung seneng ngomongo seneng,
Osing usah macem macem..
Kadhung demen ngomongo demen,
Myakne ati isun ayem..

Kadhung seneng ngomongo seneng,
Osing usah macem macem..
Kadhung demen ngomongo demen,
Myakne ati isun ayem..

Olih yo mesam mesem kang,
Tapi ojo mandeng nemen nemen..
Isun ugo kuwatir,
Tiwase isun bingung mikir..

reff:
Kadhung seneng ngomongo seneng,
Osing usah macem macem..
Kadhung demen ngomongo demen,
Myakne ati isun ayem..

Kadhung seneng ngomongo seneng,
Osing usah macem macem..
Kadhung demen ngomongo demen,
Myakne ati isun ayem..

Olih riko ngelirik kang,
Tapi riko sing olih nggutik..
Mosok yo sing sungkan,
Isun dudu prawan murahan..

Olih yo mesam mesem kang,
Tapi ojo mandeng nemen nemen..
Isun ugo kuwatir,
Tiwase isun bingung mikir..

Gandoli Janji

versi: Sumiati

Magih buru sore riko menyang,
Rasane koyo setaun riko tinggal..
Ati kangen sing karu karuan,
Ibarat wengi tanpo rembulan..

Sun gandoli kang yoro janjine,
Riko inget-ingeten isun hang ngenteni..
Milih metik ibarate kembang,
Sing weruh pasti sabanane kumbang..

reff:
Aduh..aduh..,
Jare paman kembange jambu..
Pengen kecaruk,
Impenono kadhung isun turu..

Eman..eman..,
Jare paman kembange jambe..
Sumpah sayang,
Atinisun nono liyane..

Sun gandoli kang yoro janjine,
Riko inget-ingeten isun hang ngenteni..
Milih metik ibarate kembang,
Sing weruh pasti sabanane kumbang..

reff:
Aduh..aduh..,
Jare paman kembange jambu..
Pengen kecaruk,
Impenono kadhung isun turu..

Eman..eman..,
Jare paman kembange jambe..
Sumpah sayang,
Atinisun nono liyane..

Magih buru sore riko menyang,
Rasane koyo setaun riko tinggal..
Ati kangen sing karu karuan,
Ibarat wengi tanpo rembulan..

Demen Neng Riko

Versi: Sumiati

Bengen sir siran, sun anggep biasa bain
Sing pusing pusing, isun yo emong mikir..
Ganti sir siran, wis ono ping piro bain
Ono hang lemu, ugo ono hang trincing..
Rambute cemeng, mergane disemiri
Sopo hang sing seneng, akeh hang ngesiri..

Saben dinane kang apel, yo ono bain
Mungkur hang siji, ono hang teko maning..
Bengen sir siran, sun anggep cuma memengan
Mung mburu seneng, timbangane dewekan..

reff:
Buru saiki isun ngalami,
Umeke ati hang koyo iki..
Raino bengi mung rupan riko,
Nggudo nggelibet terus ring moto..
Keneng kenengo sing ono dino,
Hang biso misah isun lan riko..

Saben dinane kang apel, yo ono bain
Mungkur hang siji, ono hang teko maning..
Bengen sir siran, sun anggep cuma memengan
Mung mburu seneng, timbangane dewekan..

reff:
Buru saiki isun ngalami,
Umeke ati hang koyo iki..
Raino bengi mung rupan riko,
Nggudo nggelibet terus ring moto..
Keneng kenengo sing ono dino,
Hang biso misah isun lan riko..

Saben dinane kang apel, yo ono bain
Mungkur hang siji, ono hang teko maning..
Bengen sir siran, sun anggep cuma memengan
Mung mburu seneng, timbangane dewekan..

Arum Manis

Versi: Sumiati

Arum manis gulane roti, eman..
Kolang kaling digawe manisan,
Kudu nangis rasane ati, eman..
Duwe karep sing kelaksanan..

Gedang mateng jo riko suwun, eman..
Gedang ijo dipangan munthung,
Kebangeten yo awak isun, eman..
Nono jodo bakalan wurung..

Isun demen riko wis demen, eman..
Kari-kari nemu alangan,
Kari ngenes rasane ati, eman..
Duwe bakal diempet wong liyan..

reff:
Arum manis gulane roti, eman..
Kolang kaling digawe manisan,
Kudu nangis rasane ati, eman..
Duwe karep sing kelaksanan..

Gedang mateng jo riko suwun, eman..
Gedang ijo dipangan munthung,
Kebangeten yo awak isun, eman..
Nono jodo bakalan wurung..

Isun demen riko wis demen, eman..
Kari-kari nemu alangan,
Kari ngenes rasane ati, eman..
Duwe bakal diempet wong liyan..