Ratune Ngati

Versi: Rohid Falak
Ibarat kembang cukul ning taman,
Cuma siji kang mekar mewangi..
Snajan akeh wadon pilihan ati,
Ibarate senok ratune ngati..
Sewu rasa ketumplek dadi siji,
Sayang rindu tulus pengen ndueni..
reff:
Semilire angin sore,
Seareman ning pucuk cemara..
Ngiringi tekane wengi,
Nggawa bayangan kekasih..
Tembang asmara renggana,
Seijin tek para pujangga..
Kidung rindu tambah syahdu,
Ati pilu karena rindu..
Rindu kekasih pujaan hati..
Ratune ngati..
reff:
Snajan akeh wadon pilihan ati,
Ibarate senok ratune ngati..
Sewu rasa ketumplek dadi siji,
Sayang rindu tulus pengen ndueni..
reff:
Semilire angin sore,
Seareman ning pucuk cemara..
Ngiringi tekane wengi,
Nggawa bayangan kekasih..
Tembang asmara renggana,
Seijin tek para pujangga..
Kidung rindu tambah syahdu,
Ati pilu karena rindu..
Rindu kekasih pujaan hati..
Ratune ngati..

Merang Segedeng

Versi: Rohid Falak

Bokong merang segedeng pribasane,
Rai suruh selembar umpamane..
Akeh lanang kedanan pantes dadi rebutan,
Sing sanja ampun eh antri pisan..

Lambene manggis rengat kesawange,
Alis bawang sesiung lirikane..
Pantes dadi rebutan akeh lanang kebayang,
Sing sanja ampun eh antri pisan..

reff:
Pribansane wong pecuk jagone tarung,
Tulung tulung bura kena wong sentinggi..
Ora rela yen kakang cintane wurung,
Bagen mati tenimbang ora dadi siji..

Pribasane bode lor ning karang sari,
Watu belah anane ning pesalakan..
Langka jodoh kakang mah nok bagen mati,
Lamon urip tekang ora sida kawinan..

Pribasane batik dermayu,
Anane ning desa paoman..
Pengen kelakon karo wong ayu,
Bagen edan jejaranan..

Lambene manggis rengat kesawange,
Alis bawang sesiung lirikane..
Pantes dadi rebutan akeh lanang kebayang,
Sing sanja ampun eh antri pisan..

reff:
Pribansane wong pecuk jagone tarung,
Tulung tulung bura kena wong sentinggi..
Ora rela yen kakang cintane wurung,
Bagen mati tenimbang ora dadi siji..

Pribasane bode lor ning karang sari,
Watu belah anane ning pesalakan..
Langka jodoh kakang mah nok bagen mati,
Lamon urip tekang ora sida kawinan..

Pribasane batik dermayu,
Anane ning desa paoman..
Pengen kelakon karo wong ayu,
Bagen edan jejaranan..

Bodong Sekilan

Versi: Rohid Falak

Kurang sepira nok emane kakang,
Kurang sepira nok sayange kakang..
Sing percaya sayang kakang niat temenan,
Ibarat jantung gedang,
Cukule mung sepisan..

Sapa lanange sing ora kegoda,
Wonge ayu pinter mekaya..
Sing awit polisi tekang anak pa haji,
Rombongan dalang tarling,
Sampe sing sugih rekening..
Kedanan..ning senok..

reff:
Ana pribasa segara adoh pinggire,
Duh rumasa kakang wong ora due..

Katibabal iku uwoe gori,
Kakang cinta watir ditinggal kari..
Jangan sagu bumbu pedesan,
Jangan pare dicampur ketan,
Aja watir kakang bohongan,
Sumpah kakang bodong sekilan..

Sapa lanange sing ora kegoda,
Wonge ayu pinter mekaya..
Sing awit polisi tekang anak pa haji,
Rombongan dalang tarling,
Sampe sing sugih rekening..
Kedanan..ning senok..

reff:
Ana pribasa segara adoh pinggire,
Duh rumasa kakang wong ora due..

Katibabal iku uwoe gori,
Kakang cinta watir ditinggal kari..
Jangan sagu bumbu pedesan,
Jangan pare dicampur ketan,
Aja watir kakang bohongan,
Sumpah kakang bodong sekilan..

Kurang sepira nok emane kakang,
Kurang sepira nok sayange kakang..
Sing percaya sayang kakang niat temenan,
Ibarat jantung gedang,
Cukule mung sepisan..

Sapa lanange sing ora kegoda,
Wonge ayu pinter mekaya..
Sing awit polisi tekang anak pa haji,
Rombongan dalang tarling,
Sampe sing sugih rekening..
Kedanan..ning senok..

Mangan Wareg Kelanti Angger

Versi: Rohid Falak

Enake cuma sepira,
Larane bli kira kira
Katone enak lan seneng,
Iku jare wong sing mandeng..
Lara atine, pegel ngelakonane
Mangan wareg, kelanti angger
Blenak temen sun nasibe..

Urip kaya wong gedongan,
Mondar mandir numpake sedan,
Duite katon jutaan,
Tapi urip sun kengelan..
Sapa sing salah, apa bli barokah
Jungkel malik molah gawe,
Tapi sun langka katone..

reff:
Duh gusti kang kuasa,
Abot sun nanggung dosa..

Apakah musibah..,
Apa hukum karma..
Nggo pekeling lan ingetan,
Langka uwong teguh alot,
Segala macem perbuatan,
Ning dunya ana imbalan..
Ampun sun bli kuat..

Urip kaya wong gedongan,
Mondar mandir numpak’e sedan,
Duite katon jutaan,
Tapi urip sun kengelan..
Sapa sing salah, apa bli barokah
Jungkel malik molah gawe,
Tapi sun langka katone..

reff:
Duh gusti kang kuasa,
Abot sun nanggung dosa..

Apakah musibah..,
Apa hukum karma..
Nggo pekeling lan ingetan,
Langka uwong teguh alot,
Segala macem perbuatan,
Ning dunya ana imbalan..
Ampun sun bli kuat..

Enake cuma sepira,
Larane bli kira kira
Katone enak lan seneng,
Iku jare wong sing mandeng..
Lara atine, pegel ngelakonane
Mangan wareg, kelanti angger
Blenak temen sun nasibe..

Urip kaya wong gedongan,
Mondar mandir numpake sedan,
Duite katon jutaan,
Tapi urip sun kengelan..
Sapa sing salah, apa bli barokah
Jungkel malik molah gawe,
Tapi sun langka katone..

Lumpang Watu

Versi: Rohid Falak

Lara, lantaran wirang,
Dendam, ningati ora sudi
Urip sun durung ngerasa anteng
Sedurunge sira nok mata walangen..

Wirang, dibayar wirang
Lara, kudu dibayar lara
Bagen sora, sun gering nempel ning galar
Sing penting dendame kesauran..

reff :
Sun bli bakal mundur, sun bli bakal kabur
Najan beking ira, dukun kang paling manjur..

Srog nok pagerana, anti pelet ning awake
Tekad ati nawaitu sira kudu..
Kelilipan lumpang watu..

Bengen pernah sesumbar, kita bli bakal menang
Lantaran sira bangga, ngrasa due penangkal,
Pegoten guluneng gajah, kita bli bakal nyerah..

Wirang, dibayar wirang
Lara, kudu dibayar lara
Bagen sora, sun gering nempel ning galar
Sing penting dendame kesauran..

reff :
Sun bli bakal mundur, sun bli bakal kabur
Najan beking ira, dukun kang paling manjur..

Srog nok pagerana, anti pelet ning awake
Tekad ati nawaitu sira kudu..
Kelilipan lumpang watu..

Bengen pernah sesumbar, kita bli bakal menang
Lantaran sira bangga, ngrasa due penangkal
Pegoten guluneng gajah, kita bli bakal nyerah..

Wirang, dibayar wirang
Lara, kudu dibayar lara
Bagen sora, sun gering nempel ning galar
Sing penting dendame kesauran..

Selendang Mayang

Versi: Rohid Falak

Limang jam, sun suene, ning perjalanan
Ati sun rasane rindu lan kangen, ora kejagan

Wis rong wulan lawase adoh adohan,
Kaya kekatonen bae ning mata, slalu kelingan
Banyu mata bli ketahan,
Netes nelesi pipi, nangis dewekan

reff:
Duh wong ayu, selendang mayang
Kakang rindu, slalu kelingan
Indramayu lan bumiayu,
Kakang rindu, pengen ketemu

Terus terang duh sayang,
Cinta kakang bli bakal ilang
Senajan adoh-adohan,
Kakang tetep eman lan sayang

Wis rong wulan lawase adoh adohan,
Kaya kekatonen bae ning mata, slalu kelingan
Banyu mata bli ketahan,
Netes nelesi pipi, nangis dewekan

reff:
Duh wong ayu, selendang mayang
Kakang rindu, slalu kelingan
Indramayu lan bumiayu,
Kakang rindu, pengen ketemu

Terus terang duh sayang,
Cinta kakang bli bakal ilang
Senajan adoh-adohan,
Kakang tetep eman lan sayang

Limang jam, sun suene, ning perjalanan
Ati sun rasane rindu lan kangen, ora kejagan

Wis rong wulan lawase adoh adohan,
Kaya kekatonen bae ning mata, slalu kelingan
Banyu mata bli ketahan,
Netes nelesi pipi, nangis dewekan

Jaluk Ambung

Versi: Rohid Falak

Nembe ketemu, rasane kaku
Ngobrol sampe, liwat jam telu
Sungguh rasa gemeter waktu pertama melu jemput
Bari ngebut eh langsung melu nganter

Kringet gede cilik mata pating pendelik
Wis ora tahan rasane kakang pengen jager balik
Waktu pamit, kakang langsung, jaluk ambung
Kakang ngomong, jaluk ambung

reff :
Bunga merwata suta,
Ngimpi kayane nyata
Rasa-rasa bli percaya,
Cintane kakang diterima,
Janji…setia…

Pribasane wong kanda,
Catur gunem wong tua
Sing waspada ati-ati,
Bokat seglewang godonge pari
Kakang pengen, nandur tetali

Nembe ketemu, rasane kaku
Ngobrol sampe, liwat jam telu
Sungguh rasa gemeter waktu pertama melu jemput
Bari ngebut eh langsung melu nganter

Kringet gede cilik mata pating pendelik
Wis ora tahan rasane kakang pengen jager balik
Waktu pamit, kakang langsung, jaluk ambung
Kakang ngomong, jaluk ambung

reff :
Bunga merwata suta,
Ngimpi kayane nyata
Rasa-rasa bli percaya,
Cintane kakang diterima,
Janji…setia…

Pribasane wong kanda,
Catur gunem wong tua
Sing waspada ati-ati,
Bokat seglewang godonge pari
Kakang pengen, nandur tetali

Wong Ayu Ireng Manis

Versi: Rohid Falak

WONG AYU, IRENG MANIS, KAKANG RASA KEGODA
WONG AYU, IRENG MANIS, KAKANG RASA KEDANAN
SELUMAE BUMI, SEKUREBE LANGIT
LANGKA-LANGKA CUMA SENOK WONG AYU

WONG AYU, IRENG MANIS, KAKANG RASA KEDANAN

reff :
SUN BLI KUAT KENANG EMANE
SUN BLI KUAT KENANG SAYANGE

CINTA KAKANG LAHIR BATIN
SUNYA MATI YEN BLI DADI SIJI
DUH WONG AYU, KAKANG RINDU
DUH WONG AYU, KAKANG PENGEN KETEMU

WONG AYU, IRENG MANIS, KAKANG RASA KEDANAN
SELUMAE BUMI, SEKUREBE LANGIT
LANGKA-LANGKA CUMA SENOK WONG AYU

WONG AYU, IRENG MANIS, KAKANG RASA KEDANAN

reff :
SUN BLI KUAT KENANG EMANE
SUN BLI KUAT KENANG SAYANGE

CINTA KAKANG LAHIR BATIN
SUNYA MATI YEN BLI DADI SIJI
DUH WONG AYU, KAKANG RINDU
DUH WONG AYU, KAKANG PENGEN KETEMU

WONG AYU, IRENG MANIS, KAKANG RASA KEDANAN

Tekad Pati

Versi: Rohid Falak

Usapen banyu mata,
Sing netes sing ning pipi..
Aja nangis, aja sedih
Najan mama karo mimi bli ngrestui..

Wong loro ngucap janji,
Tekade, tekad pati..
Alang-alangana, gunung lan segara
Yen jodo, pasti bakal kelaksana..

reff :
Masih sok kelingan, waktu senok maksa
Arep rumah tangga, blolih ning wong tua
Senok dipeksa, metu sing umah..

Aja cilik ati, senok bli dewekan
Urip karo kakang, bareng seuyonan
Wong loro sampe akhiring jaman..

Usapen banyu mata,
Sing netes sing ning pipi..
Aja nangis, aja sedih
Najan mama karo mimi bli ngrestui..

Wong loro ngucap janji,
Tekade, tekad pati..
Alang-alangana, gunung lan segara
Yen jodo, pasti bakal kelaksana..

reff :
Masih sok kelingan, waktu senok maksa
Arep rumah tangga, blolih ning wong tua
Senok dipeksa, metu sing umah..

Aja cilik ati, senok bli dewekan
Urip karo kakang, bareng seuyonan
Wong loro sampe akhiring jaman..

Usapen banyu mata,
Sing netes sing ning pipi..
Aja nangis, aja sedih
Najan mama karo mimi bli ngrestui..

Wong loro ngucap janji,
Tekade, tekad pati..
Alang-alangana, gunung lan segara
Yen jodo, pasti bakal kelaksana..