Isun Demen Riko

Versi: Ratna Antika

Kang mulo riko ngganteng,
Hang gawe ati nisun sampek kepileng..
Enget nong lambene lan ugo eseme,
Nggereget ring ati sampek kegowo ngimpi..

Kang jo kari gedigu,
Sun demen nong riko kerono kepilu..
Welase ring ati sing biso mungkiri,
Mulo yo mung riko yo kudangane ati..

reff:
Manise esem riko kadhung wis gemuyu,
Nggarai sing biso turu..
Lambe tipis manis yo mung duwen riko,
Nong ati kariyo nggudho..

Oleh ta kang kadhung isun demen riko,
Percoyoo kang isun sing kiro ngeliyo..
Welas ring ati mung kanggo riko,
Sing ono maning wong liyo..

Kang mulo riko ngganteng,
Hang gawe ati nisun sampek kepileng..
Enget nong lambene lan ugo eseme,
Nggereget ring ati sampek kegowo ngimpi..

Kang jo kari gedigu,
Sun demen nong riko kerono kepilu..
Welase ring ati sing biso mungkiri,
Mulo yo mung riko yo kudangane ati..

reff:
Manise esem riko kadhung wis gemuyu,
Nggarai sing biso turu..
Lambe tipis manis yo mung duwen riko,
Nong ati kariyo nggudho..

Oleh ta kang kadhung isun demen riko,
Percoyoo kang isun sing kiro ngeliyo..
Welas ring ati mung kanggo riko,
Sing ono maning wong liyo..

Manise esem riko kadhung wis gemuyu,
Nggarai sing biso turu..
Lambe tipis manis yo mung duwen riko,
Nong ati kariyo nggudho..

Oleh ta kang kadhung isun demen riko,
Percoyoo kang isun sing kiro ngeliyo..
Welas ring ati mung kanggo riko,
Sing ono maning wong liyo..

Dunyo Magih Wero

Versi: Ratna Antika

Gereges udan gereges,
Geludhuge unine kari jebretan..
Nangis ojo riko nangis,
Masio atin riko kepanasan..

Loro yo mulo loro,
Kudangane ati diempet wong liyo..
Jo kari riko rasakno,
Tuwas gawe atin riko kesikso..

reff:
Dunyo iki magih wero,
Magih akeh yo hang liyo..
Jo riko yo cilik ati,
Wong lanang yo sing mung siji..

Ilingo riko ilingo,
Urip riko yo magih dowo..
Ojo kari dipikiri,
Banguro goleto ganti..

reff:
Gereges udan gereges,
Geludhuge unine kari jebretan..
Nangis ojo riko nangis,
Masio atin riko kepanasan..

Loro yo mulo loro,
Kudangane ati diempet wong liyo..
Jo kari riko rasakno,
Tuwas gawe atin riko kesikso..

reff:
Dunyo iki magih wero,
Magih akeh yo hang liyo..
Jo riko yo cilik ati,
Wong lanang yo sing mung siji..

Ilingo riko ilingo,
Urip riko yo magih dowo..
Ojo kari dipikiri,
Banguro goleto ganti..
Banguro goleto ganti..
Banguro goleto ganti..

Kesel Ngabeti

Versi: Ratna Antika

Kok riko kari mbingungi,
Sun sampek kesel ngabeti..
Omong riko sun turuti,
Koyo dene kusire dongkar, kelangan kendali..

Jemblenggur yo omong riko,
Kari nyikso nyang ati loro,
Tibane riko suloyo..

Janji, kegeden janji
Koyo ombak, ring tanggal siji..
Bingung, ngrasakaken
Awang awangen kari kebangeten..

Kok riko kari mbingungi,
Sun sampek kesel ngabeti..
Omong riko sun turuti,
Koyo dene kusire dongkar, kelangan kendali..

reff:
Janji, kegeden janji
Koyo ombak, ring tanggal siji..
Bingung, ngrasakaken
Awang awangen kari kebangeten..

Kok riko kari mbingungi,
Sun sampek kesel ngabeti..
Omong riko sun turuti,
Koyo dene kusire dongkar, kelangan kendali..

Jemblenggur yo omong riko,
Kari nyikso nyang ati loro,
Tibane riko suloyo..

Janji, kegeden janji
Koyo ombak, ring tanggal siji..
Bingung, ngrasakaken
Awang awangen kari kebangeten..

Janji, kegeden janji
Koyo ombak, ring tanggal siji..
Bingung, ngrasakaken
Awang awangen kari kebangeten..

Pasar Kobong

Versi: Ratna Antika

Jare koran karepe pamong,
Pasar rakyat arep digawe gedhong..
Lha carane yen bakul bakul mokong,
Dimen bubar pasar diobong..

Alasane kabel listrike gosong,
Bakul bakul mung plengang plengong..
Barang ludhes dilalap geni,
Ora ono sing ganti rugi..

reff:
Kae pasare kobong,
Jare ono sing ngobong..
Ndoro pamong lenggah kursi udud siong,
Pasar rakyat wis kelakon dadi gedhong..

Pasar anyar jeneng swalayan,
Lha sewane larang ra eram..
Bakul kepekso dodol neng pinggir dalan,
Cilakane pamong wis cepak gusuran..

reff:
Jare koran karepe pamong,
Pasar rakyat arep digawe gedhong..
Lha carane yen bakul bakul mokong,
Dimen bubar pasar diobong..

Alasane kabel listrike gosong,
Bakul bakul mung plengang plengong..
Barang ludhes dilalap geni,
Ora ono sing ganti rugi..

reff:
Kae pasare kobong,
Jare ono sing ngobong..
Ndoro pamong lenggah kursi udud siong,
Pasar rakyat wis kelakon dadi gedhong..

Pasar anyar jeneng swalayan,
Lha sewane larang ra eram..
Bakul kepekso dodol neng pinggir dalan,
Cilakane pamong wis cepak gusuran..

Kae pasare kobong,
Jare ono sing ngobong..
Ndoro pamong lenggah kursi udud siong,
Pasar rakyat wis kelakon dadi gedhong..

Koyo Watu

Versi: Ratna Antika

Sun titeni wis semene lawase, kari sing ono brubahe
Masio isun wis akeh ngalahe, tetep bain sing ono gawene..
Tombo paran dinggo marasaken, myakne ngelegokaken
Atin riko keras koyo watu, sampek gawe pikiran buntu..

reff:
Sun weni arume kembang, balese erine kucingan
Welas isun temenanan, riko yo apus-apusan..
Madu hang sun elungaken, racun hang disuguhaken
Welas hang sun karepaken, loro hang sun rasakaken..

Tombo paran dinggo marasaken, myakne ngelegokaken
Atin riko keras koyo watu, sampek gawe pikiran buntu..

reff:
Sun weni arume kembang, balese erine kucingan
Welas isun temenanan, riko yo apus-apusan..
Madu hang sun elungaken, racun hang disuguhaken
Welas hang sun karepaken, loro hang sun rasakaken..

Tombo paran dinggo marasaken, myakne ngelegokaken
Atin riko keras koyo watu, sampek gawe pikiran buntu..

reff:
Sun weni arume kembang, balese erine kucingan
Welas isun temenanan, riko yo apus-apusan..
Madu hang sun elungaken, racun hang disuguhaken
Welas hang sun karepaken, loro hang sun rasakaken..

Penuwun

Versi: Ratna Antika

Oh pengeran, mung ndiko hang ngerti
Kerenteke, batin iki..

Oh pengeran, mung ndiko hang biso
Ngabulaken, penuwun kulo..

reff:
Sun kepingin keloronan, urip bebarengan
Sun ojo ndiko pisahno, sun ojo ndiko adohno..

Sun kepingin selawase, ono nong sandhinge
Lan sun kepingin selawase, parek atine..

Duh pengeran, mung ndiko hang biso
Ngabulaken, penuwun kulo..

Ho ho ho, ye iye iye iye iye..
Ho ho ho, ye iye iye iye iye..

reff:
Sun kepingin keloronan, urip bebarengan
Sun ojo ndiko pisahno, sun ojo ndiko adohno..

Sun kepingin selawase, ono nong sandhinge
Lan sun kepingin selawase, parek atine..

Duh pengeran, mung ndiko hang biso
Ngabulaken, penuwun kulo..

Ho ho ho, ye iye iye iye iye..
Ho ho ho, ye iye iye iye iye..

Semeloheh

Versi: Ratna Antika

Sopo sing kesengsem, nyawang riko
Mesti baen ijo hang arane moto..
Ndeleng prawakan lare, semeloheh
Masiyo mandeng suwe sing waleh..

Sopo sing kesengsem, nyawang riko
Mesti baen ijo hang arane moto..
Ndeleng prawakan lare, semeloheh
Masiyo mandeng suwe sing waleh..

reff:
Pancen mulus temenan,
Rambut disemir abang koyo biduan..
Kabeh uwong pating noleh riko,
Podo mandeng riko, sampek koyo kesurupan..

Weruh bokong bahenol,
Lambe hang kari menol,
Mripate lare, melek merem koyo moto kidang
Pating jelalatan, kudu kudu nyawang..

reff:
Sopo sing kesengsem, nyawang riko
Mesti baen ijo hang arane moto..
Ndeleng prawakan lare, semeloheh
Masiyo mandeng suwe sing waleh..

reff:
Pancen mulus temenan,
Rambut disemir abang koyo biduan..
Kabeh uwong pating noleh riko,
Podo mandeng riko, sampek koyo kesurupan..

Weruh bokong bahenol,
Lambe hang kari menol,
Mripate lare, melek merem koyo moto kidang
Pating jelalatan, kudu kudu nyawang..