Thiwul Gunung Kidul

Versi: Manthous ft. Lilis Diana

Pr:
Tak pikir kowe wis lali mas,
Karo aku cah gunung kidul..
Iling iling panggonane dhuwur,
Tlalah ngayogja sak wetan bantul..

Lk:
Sing kondhang dik gaplek lan thiwul,
Watu lintang opo watu dapur..
Babagan seni ojo maido,
Akeh sing kondhang akeh sing misuwur..

Pr: Krakal baron lan kukup,
Lk: Iku kabeh papan wisoto dhik..
Pr: Sadeng opo wediombo,
Lk: Cekak’e ora bakal kuciwo..

Pr: Sinden mas ketoprak’e
Lk: E e campursari e gunung gunung kidul..
Pr: Thiwul mas gunung kidul,
Lk: Sing pasti ulen aku ora ngibul..

reff:
Lk:
Sing kondhang dik gaplek lan thiwul,
Watu lintang opo watu dapur..
Babagan seni ojo maido,
Akeh sing kondhang akeh sing misuwur..

Pr: Krakal baron lan kukup,
Lk: Iku kabeh papan wisoto dhik..
Pr: Sadeng opo wediombo,
Lk: Cekak’e ora bakal kuciwo..

Pr: Sinden mas ketoprak’e
Lk: E e pop campursari e gunung gunung kidul..
Pr: Thiwul mas gunung kidul,
Lk: Sing pasti ulen aku ora ngibul..

reff:
Lk:
Sing kondhang dik gaplek lan thiwul,
Watu lintang opo watu dapur..
Babagan seni ojo maido,
Akeh sing kondhang akeh sing misuwur..

Pr: Krakal baron lan kukup,
Lk: Iku kabeh papan wisoto dhik..
Pr: Sadeng opo wediombo,
Lk: Cekak’e ora bakal kuciwo..

Putro Nuswantoro

Versi: Manthous

[bowo]
“Anakku sing bagus dewe…
Besok pinter sekolahe…
Yen wis biso nyambut gawe…
Kudu mlaku sak mestine…”

Cup menengo ngger anakku
Ojo pijer nangis wae
Anakku sing bagus dewe
Besok pinter sekolahe

Cup menengo ngger anakku
Sing tansah tak domo domo
Dadiyo satrio tomo
Labuh marang nuso bongso

Enggal menengo anakku
Welaso marang ibumu
Didawuhi kudu nggugu
Biso gawe…mareme atiku…

Adoh dununge bapakmu
Ngayahi kewajiban luhur
Yen wis rampung mesti kondur
Nuswantoro subur makmur

reff :
Enggal menengo anakku
Welaso marang ibumu
Didawuhi kudu nggugu
Biso gawe…mareme atiku…

Adoh dununge bapakmu
Ngayahi kewajiban luhur
Yen wis rampung mesti kondur
Nuswantoro subur makmur

Othok Kowouk

Versi: Manthous ft. Lilies Diana

Lk :
Othok kowouk, othok kowouk kembang rambutan
Ora mothok, ora mothok dinggo rebutan
Saben dino ribut, eker-ekeran
Jebul ra sumbut, ra sumbut, jaman anyaran

Enting enting, enting enting gulane jowo
Murang muring, murang muring gunane opo
Rono salah, rene luput, ra dadi karepe
Mbuh ra weruh, kepiye mengko dadine

Pr : Kembang cipir, kembang cipir dironce-ronce
Lk : Tiwas dipikir,sing kono mung sak penake
Pr : Mlaku ngetan, mlaku ngetan kok bali ngulon
Lk : Tiwas edan, wis edan ora kelakon

reff :
Lk :
Othok kowouk, othok kowouk kembang rambutan
Ora mothok, ora mothok dinggo rebutan
Maju tatu yen mundur kok tambah ancur
Pripun kepriben, minta ampun ketiban amben

reff :
Pr : Kembang cipir, kembang cipir dironce-ronce
Lk : Tiwas dipikir,sing kono mung sak penake
Pr : Mlaku ngetan, mlaku ngetan kok bali ngulon
Lk : Tiwas edan, wis edan ora kelakon

Lk :
Othok kowouk, othok kowouk kembang rambutan
Ora mothok, ora mothok dinggo rebutan
Maju tatu yen mundur kok tambah ujur
Pripun kepriben, minta ampun ketiban amben

Tak Eling Eling (manthous)

Versi: Manthous

Tak eling eling opo sliramu,
Sing nate ketemu..
Ing naliko iku,
Candik ayu sumunar netramu..

Sore kang edhi,
Amung esemu sing ora nguwati..
Nadyan widodari,
Kalah endah anyengsemke ati..

Semar sabrang,
Legog-legog neng omah bingung..
Jae wono sak upomo,
Wiwit iku atiku poyang-payingan..

Tak eling eling,
Pancen sliramu sing mara-marai..
Mbesok kapan aku,
Biso nyanding lintang panjerino..

reff:
Semar sabrang,
Legog-legog neng omah bingung..
Jae wono sak upomo,
Wiwit iku atiku poyang-payingan..

Tak eling eling,
Pancen sliramu sing mara-marai..
Mbesok kapan aku,
Biso nyanding lintang panjerino..

Kembang Kecubung

Versi: Manthous

Awite pisan ketemu…
Jroning ati, dona ora kuwowo
Ing sunareng netramu,
Gawe bingung rasaning atiku

Opo kang dadi sebabe…
Rino wengi, gandrung kapirangu
Amargo solah bawane,
Biso gawe brantangen atiku…

Wiwit iku, atiku soyo ora karuan
Roso kapang, jroning ati…
Tansah kepingin pinanggih
Ibo bungahing atiku…

Yen sliramu, nedyo animbangi
Mbang cubung di ronce ronce
Kene bingung,
Kunu ra piye piye…

reff :
Wiwit iku, atiku soyo, ora karuan
Roso kapang, jroning ati…
Tansah kepingin pinanggih
Ibo bungahing atiku…

Yen sliramu, nedyo animbangi
Mbang cubung di ronce ronce
Kene bingung,
Kunu ra piye piye..

Sluman Slumun Slamet

Versi: Manthous ft. Lilies Diana

Pr :
Sluman, slumun watone slamet
Ngarep arep rejeki,
Jo nganti seret

Lk :
Pinter srawung, tundhone mesti untung
Ora wurung, yen tetulung becik’e
Ojo tanggung-tanggung

Pr :
Sluman, slumun sing penting slamet
Eling-eling ro konco,
Ora perlu njlimet

Lk :
Etung-etung, ben sithik watone untung
Modal jujur sing penting
Sugih sugih sedulur

Pr : Sluman, slumun slamet, Dasar wasis lan ubet
Lk : Ojo samar saben dino, Wis mesti ngliwet
Pr : Sluman slumun slamet, Ora demen nyrimpet
Lk : A srimpat srimpet tundhone wis mesti ruwet

Pr :
Eman jo samar, yen ora keduman
Nyasar nyusur wong sabar, wis mesti subur

reff :
Pr :
Sluman, slumun watone slamet
Ngarep arep rejeki,
Jo nganti seret

Lk :
Pinter srawung, tundhone mesti untung
Ora wurung, yen tetulung becik’e
Ojo tanggung-tanggung

Pr :
Sluman, slumun sing penting slamet
Eling-eling ro konco,
Ora perlu njlimet

Lk :
Etung-etung, ben sithik watone untung
Modal jujur sing penting
Sugih sugih sedulur

Pr : Sluman, slumun slamet, Dasar wasis lan ubet
Lk : Ojo samar saben dino, Wis mesti ngliwet
Pr : Sluman slumun slamet, Ora demen nyrimpet
Lk : A srimpat srimpet tundhone wis mesti ruwet

Pr :
Eman jo samar, yen ora keduman
Nyasar nyusur wong sabar, wis mesti subur

Potretmu (manthous)

Versi: Manthous

Iki potretmu,
Kang dak tompo bareng lan layangmu..
Bungahing ati,
Ora koyo ing naliko iku..

Margo potretmu,
Biso gawe ayeme atiku..
Tansah sumanding,
Ora pisah soko ing tanganku..

Yen dak sawang,
Dasar ayu pancen isih timur..
Kiro kiro antarane,
Yuswo pitulikur..

Banget kagetku,
Bareng aku ketemu sliramu..
Anggonmu potret,
Lawase wus ono telung windu..

reff :
Yen dak sawang,
Dasar ayu pancen isih timur..
Kiro kiro antarane,
Yuswo pitulikur..

Banget kagetku,
Bareng aku ketemu sliramu..
Anggonmu potret,
Lawase wus ono telung windu..

Ijo Ijo

Versi: Manthous

PR :
Jo ijo kembang kenongo
Kembang mlati putih rupane
Duwe bojo mas ojo sembrono
Nggo siji kanggo sak lawase

LK :
Putih putih dik kembang melati
Ijo ijo godhong meniran
Karepe munu dik yo mung yo mung yo mung siji
Yen dadi loro, aku kebetulan

reff :
PR :
Jo ijo si manalagi
Manalagi legi rasane
Duwe bojo kudu sing gemati
Golek gawe bendino rine

LK :
Abang abang dik wedange jahe
Nggo wedangan dik karo morotuwo
Dadi wong lanang dik iku iku iku patrape
Kalah menang hi jarno wae

PR :
Tuku salak mas diwadahi panci
Salak sepet sekaline
Senadyan gelak mas nanging nanging nanging gemati
Tiwas ngider ra wani lungo

LK :
Nam kupat om janure wis tuwo blarak
Nang wonosari ojo sarungan..isis
Yen lepat kulo nyuwun ngapuro
Lelagon iki namung guyonan

Mbah Dukun

Versi: Manthous

Permisi mbah kulo nuwun
Nopo ngriki daleme mbah mangun
Sing kondhang dados dukun
Tetombo mesti mantun
Gadhah putri namine atun

Kulo mriki mbah
Estu badhe pados jampi
Jampi wuyung sanes jampi wudun
Pripun mbah pripun
Mbah dukun ampun terus ngelamun

Keng putro atun mbah
Kados kulo nggih purun
mesthi…enggal mantun

reff :
Permisi mbah, si mbah dukun
Trima kasih alias matur nuwun
Sakit kulo pun mantun
Diparingi atun
Sak niki kersane kepripun

Kulo niki mbah
Anake wong tani yutun
Sugih beras sugih pantun
Pripun mbah, pripun
Mbah dukun ampun ampun terus ngelamun

Duh aduh aduh ampun mbah
Niki tumbasanipun
Andhuk kaleh sabun

Pantai Asmoro

Versi: Manthous ft. Astuti ft. Yuni

LK :
Pantai glagah dik neng kulon progo
Segoro kidul nglautan ngayogjokarto
Papan endah mudho mudhi mbangun tresno
Po maneh yen padhang mbulan koyo rino

PR :
Ra percoyo moas, yo dibuktekno
Ayu mlaku mlaku neng taman asmoro
Bertamasya karo melepas rindu
Ojo gemang mengko ndak gelo atiku

LK : Iwak paus dik, ono neng kene
PR : Awakku kurus terus mikir slirane
LK : Ombak segoro rame swarane
PR : Nandang asmoro koyo ngene rasane
DUET : Ati tratap saben krungu suaramu
Saben ndino mung ngarepke malam minggu

reff :
LK :
Pantai glagah dik neng kulon progo
Segoro kidul nglautan ngayogjokarto
Papan endah mudho mudhi mbangun tresno
Po maneh yen padhang mbulan koyo rino

PR :
Ra percoyo moas, yo dibuktekno
Ayu mlaku mlaku neng taman asmoro
Bertamasya karo melepas rindu
Ojo gemang mengko ndak gelo atiku

LK : Iwak paus dik, ono neng kene
PR : Awakku kurus terus mikir slirane
LK : Ombak segoro rame swarane
PR : Nandang asmoro koyo ngene rasane
DUET : Ati tratap saben krungu suaramu
Saben ndino mung ngarepke malam minggu

1 2 3 4