Manuk Jalak


Versi: Lya Variesta

Manuk jalak manuk kebonan,
Sedinane uripe seneng..
Yo sing tau nyingkal lan tandur,
Panganane yoro wis semanding..

Walang jangkrik sing entek entek,
Kari nyauti sak senenge..
Kok wis wareg mangkat tembangan,
Sak umure sing mbayar tanggungan..

reff:
Kadhung serngenge wis surub jeh,
Ayem kumpul lan anak rabine..
Nikmati pisan tutuge jeh,
Awak seger sing loro gegere..

Manuk jalak bedo lan kakang,
Sabendino kebontang banting..
Lengah sithik poco sing mangan,
Perandane magih diuber utang..

reff:
Sopo menang kang joyo jeh,
Mapan kuoso dadi wong mulyo..
Eman yo yong kelayung jeh,
Kembang cubung lali nang asale..

Manuk jalak ambi menungso,
Duwur kang endi derajate..
Apuwo kok seneng jalake,
Mergo menungso kakehan duso..

Getun (lya variesta)


Versi: Lya Variesta

BAPAK EMAK,
ISUN NJALUK SEPURO..
RUMONGSO NDUWE SALAH NYANG RIKO,
NGGODHA NJALUK ATIN RIKO..
SEMONO RIKO SABAR NERIMO,
PERDULI ATI HANG LORO..

DUH NELONGSO,
SAIKINE WONG TUWEK WIS SING ONO..
YO KARI GETUNE,
ATINISUN KEROSO-ROSO..
DURUNG KEBALES BUDIN RIKO,
ISUN RIKO TINGGALNO..

reff:
BAPAK EMAK,
ISUN NJALUK SEPURO..
RUMONGSO NDUWE SALAH NYANG RIKO,
NGGODHA NJALUK ATIN RIKO..
SEMONO RIKO SABAR NERIMO,
PERDULI ATI HANG LORO..

DUH NELONGSO,
SAIKINE WONG TUWEK WIS SING ONO..
YO KARI GETUNE,
ATINISUN KEROSO-ROSO..
DURUNG KEBALES BUDIN RIKO,
ISUN RIKO TINGGALNO..

1234