Lumbung Deso

Versi: Ki Nartosabdho

Lumbung deso
pro tani podho makaryo..
(Ayo dhi..) jupuk pari
noto lesung nyandhak alu..
(Ayo yu..) podho maju
yen wis rampung nulih adang..
(Ayo kang..) dho tumandang
nyosok beras ono lumpang..

Ayo dhi..
Ayo yu..
Ayo kang..

Lumbung deso
pro tani podho makaryo..
(Ayo dhi..) jupuk pari
noto lesung nyandhak alu..
(Ayo yu..) podho maju
yen wis rampung nulih adang..
(Ayo kang..) dho tumandang
nyosok beras ono lumpang..

reff:
Lumbung deso
pro tani podho makaryo..
(Ayo dhi..) jupuk pari
noto lesung nyandhak alu..
(Ayo yu..) podho maju
yen wis rampung nulih adang..
(Ayo kang..) dho tumandang
nyosok beras ono lumpang..

Ayo dhi..
Ayo yu..
Ayo kang..

Lumbung deso
pro tani podho makaryo..
(Ayo dhi..) jupuk pari
noto lesung nyandhak alu..
(Ayo yu..) podho maju
yen wis rampung nulih adang..
(Ayo kang..) dho tumandang
nyosok beras ono lumpang..

Bersih Deso

Versi: Ki Nartosabdho

Apan iku apan iku,
Dadi kuwajiban baku..
Ayo bersih deso,
Murih adoh suker sakit ih ih ih ih..
Kiyak kiyak anggliyak,
Tumandang karyo..

reff:
Apan iku apan iku,
Dadi kuwajiban baku..
Ayo bersih deso,
Murih adoh suker sakit ih ih ih ih..
Kiyak kiyak anggliyak,
Tumandang karyo..

reff:
Apan iku apan iku,
Dadi kuwajiban baku..
Ayo bersih deso,
Murih adoh suker sakit ih ih ih ih..
Kiyak kiyak anggliyak,
Tumandang karyo..

reff:
Apan iku apan iku,
Dadi kuwajiban baku..
Ayo bersih deso,
Murih adoh suker sakit ih ih ih ih..
Kiyak kiyak anggliyak,
Tumandang karyo..

reff:
Apan iku apan iku,
Dadi kuwajiban baku..
Ayo bersih deso,
Murih adoh suker sakit ih ih ih ih..
Kiyak kiyak anggliyak,
Tumandang karyo..

Dara Muluk

Versi: Ki Nartosabdho

Rame rame ngoyak doro mabur muluk aduh,
Nusup silem ning mego wah..
Alok alok playune kesandhung sandhung tobil,
Darane dewe ucul..

Jroning gupon akeh piyik’e,
Ora kopen kontrang kantring..
Ombene wus asat pakan mung kari wadahe,
Akeh kang kebandhang gupone katon komplang..

Jebulane.., sak kabehe..
Milih sarwo olo ingkang dudu mestine..
Amburu uceng.., kelangan deleg..
Mrih tentreme bebrayan,
Urip ingkang prasojo..

reff:
Rame rame ngoyak doro mabur muluk aduh,
Nusup silem ning mego wah..
Alok alok playune kesandhung sandhung tobil,
Darane dewe ucul..

Jroning gupon akeh piyik’e,
Ora kopen kontrang kantring..
Ombene wus asat pakan mung kari wadahe,
Akeh kang kebandhang gupone katon komplang..

Jebulane.., sak kabehe..
Milih sarwo olo ingkang dudu mestine..
Amburu uceng.., kelangan deleg..
Mrih tentreme bebrayan,
Urip ingkang prasojo..
Mrih tentreme bebrayan,
Urip ingkang prasojo..