Rekasane

Versi: Hendrik Mentokarijo

Rekasane yen dadi wong ora nduwe,
Mrono-mrene sajak’e koyo diece..
Yen ditari sopo gelem tibo rekoso uripe,
Pancen nyoto uripe wong dewe-dewe..

Ora trimo arep gugat karo sopo,
Tiwas rekoso cetho yen kados rupo ..
Kari piye usahane,
Ora mung pasrah sumendhe,
Bejo cikolo ono awakmu dewe..

Mulo becik’e eling lan waspodo,
Ugo tepung lan budidoyo..
Yen to nggampangke rugi pikolehe,
Tembe mburine..

Poro mudho ojo nganti dho sembrono,
Mbesuk bakale ngganti sing uwis tuwo..
Supoyo cukup elmune kanggo noto negarane,
Biso roto adil makmur sak lawase..

reff:
Kari piye usahane,
Ora mung pasrah sumendhe,
Bejo cikolo ono awak’e dewe..

Mulo becik’e eling lan waspodo,
Ugo tepung lan budidoyo..
Yen to nggampangke rugi pikolehe,
Tembe mburine..

Poro konco ojo nganti dho sembrono,
Mbesuk bakale ngganti sing uwis tuwo..
Supoyo cukup elmune kanggo noto negarane,
Biso roto adil makmur sak lawase..

Supoyo cukup elmune kanggo noto suriname,
Biso roto adil makmur sak lawase..

Lali Janji (hendrik mentokarijo)

Versi: Hendrik Mentokarijo

Sing tansah nggodha mripatku ora liyo esemu,
Rino wengi nganti ra biso lali..
Sing tansah neng kuping iki amung siji suaramu,
Sing wis adoh ninggalke katresnanmu..

Adheme udan bengi wis ora mbok rasakke,
Koyo neng ndunyo neng wong loro isine..
Tak usap pipimu, kowe yo meneng wae
Udan sing gede koyo ra ono banyune..

Mbiyen ngono rasane, ora ono untunge
Kowe lungo lali janjine..
Mbiyen ngono rasane, ora ono untunge
Kowe lungo wis lali janjine..

reff:
Sing tansah nggodha mripat ora liyo esemu,
Rino wengi nganti ra biso lali..
Sing tansah neng kuping iki amung siji suaramu,
Sing wis adoh ninggalke katresnanmu..

bengi wis ora mbok rasakke,
Koyo neng ndunyo neng wong loro isine..
Tak usap pipimu, kowe yo meneng wae
sing gede koyo ra ono kangene..

Mbiyen ngono rasane, ora ono untunge
Kowe lungo lali janjine..
Mbiyen ngono rasane, ora ono untunge
Kowe lungo wis lali janjine..

12