Dongengan


Versi: Gesang

Sinten purun kulo dongengi,
Dongenge sadulur ndeso..
Sugih sawah lan sugih pari,
Ayeman ati ora murko..

Ageng labuhe dateng negari,
Rupo arto lan rupo bondo..
Jaman gerilya ing nguni,
Tiyang kutho ngungsi teng ndeso..

reff:
Si kakang lan mbakyu sing nampi,
Lahir batin suko lan rilo..
Jamin panggenan lan jamin tedhi,
Luwung senadyan coro ndeso..

Kocape mbiyen naliko kuwi,
Sopo wonge podho rumongso..
Terima kasih batine muni,
Suk yen aman walesku opo..

reff:
Tutuge dongeng puniki,
Indonesia pun merdeko..
Dikantheni tatanan adi,
Ngajeni mring podho manungso..

Welinge sing dongengke niki,
Yen kakang lan mbakyu teng kutho..
Walese ojo nganti lali,
Lan ojo disio-sio..

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Andheng Andheng


Versi: Gesang

Andheng andheng cedak alis jarene,
Kliliben wae kok manis..
Yen manggone ono pipi jarene,
Manise yen diusapi..

Andheng andheng ono bathu’ jarene,
Manise yen manthu’ manthu’..
Yen manggone ono janggut jarene,
Manise yen manggut manggut..

Padune katuju karso..,
Entel amek pangaleme..
Dirumpoko warno-warno..,
Entek amek ukarane..

Andheng andheng ono gulu jarene,
Manise yen sambat ngelu..
Yen manggon neng lathi niku jarene,
Eseme ngungkuli madu..

reff:
Andheng andheng ono bathu’ jarene,
Manise yen manthu’ manthu’..
Yen manggone ono janggut jarene,
Manise yen manggut manggut..

Padune katuju karso..,
Entel amek pangaleme..
Dirumpoko warno-warno..,
Entek amek ukarane..

Andheng andheng ono gulu jarene,
Manise yen sambat ngelu..
Yen manggon neng lathi niku jarene,
Eseme ngungkuli madu..

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.
12