Dongengan

Gesang_3
Versi: Gesang

Sinten purun kulo dongengi,
Dongenge sadulur ndeso..
Sugih sawah lan sugih pari,
Ayeman ati ora murko..

Ageng labuhe dateng negari,
Rupo arto lan rupo bondo..
Jaman gerilya ing nguni,
Tiyang kutho ngungsi teng ndeso..

reff:
Si kakang lan mbakyu sing nampi,
Lahir batin suko lan rilo..
Jamin panggenan lan jamin tedhi,
Luwung senadyan coro ndeso..

Kocape mbiyen naliko kuwi,
Sopo wonge podho rumongso..
Terima kasih batine muni,
Suk yen aman walesku opo..

reff:
Tutuge dongeng puniki,
Indonesia pun merdeko..
Dikantheni tatanan adi,
Ngajeni mring podho manungso..

Welinge sing dongengke niki,
Yen kakang lan mbakyu teng kutho..
Walese ojo nganti lali,
Lan ojo disio-sio..
——————-
[ver: lyrics]
[id: cwcwblch]
[ar: Gesang]
[ti: Dongengan]
[al: Keroncong Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:09]
[00:00.02]Dongengan
[00:00.02]by: Gesang
[00:15.02]
[00:17.02]>>>
[00:18.02]>>
[00:19.02]>
[00:20.02]Sinten purun kulo dongengi,
[00:27.22]Dongenge sadulur ndeso..
[00:35.30]Sugih sawah lan sugih pari,
[00:43.08]Ayeman ati ora murko..
[00:50.10]
[00:53.15]Ageng labuhe dateng negari,
[01:00.74]Rupo arto lan rupo bondo..
[01:09.27]Jaman gerilya ing nguni,
[01:15.93]Tiyang kutho ngungsi teng ndeso..
[01:23.15]
[01:55.79]>>>
[01:56.79]>>
[01:57.79]>
[01:58.79]Si kakang lan mbakyu sing nampi,
[02:06.79]Lahir batin suko lan rilo..
[02:15.11]Jamin panggenan lan jamin tedhi,
[02:23.19]Luwung senadyan coro ndeso..
[02:30.91]
[02:33.41]Kocape mbiyen naliko kuwi,
[02:39.81]Sopo wonge podho rumongso..
[02:48.15]Terima kasih batine muni,
[02:54.81]Suk yen aman walesku opo..
[03:02.02]
[03:35.72]>>>
[03:36.72]>>
[03:37.72]>
[03:38.72]Tutuge dongeng puniki,
[03:45.72]Indonesia pun merdeko..
[03:54.63]Dikantheni tatanan adi,
[04:01.71]Ngajeni mring podho manungso..
[04:08.74]
[04:11.04]Welinge sing dongengke niki,
[04:17.88]Yen kakang lan mbakyu teng kutho..
[04:25.67]Walese ojo nganti lali,
[04:33.26]Lan ojo disio-sio..
[04:41.66]
————–
Preview:

Advertisements

Andheng Andheng

Gesang_2
Versi: Gesang

Andheng andheng cedak alis jarene,
Kliliben wae kok manis..
Yen manggone ono pipi jarene,
Manise yen diusapi..

Andheng andheng ono bathu’ jarene,
Manise yen manthu’ manthu’..
Yen manggone ono janggut jarene,
Manise yen manggut manggut..

Padune katuju karso..,
Entel amek pangaleme..
Dirumpoko warno-warno..,
Entek amek ukarane..

Andheng andheng ono gulu jarene,
Manise yen sambat ngelu..
Yen manggon neng lathi niku jarene,
Eseme ngungkuli madu..

reff:
Andheng andheng ono bathu’ jarene,
Manise yen manthu’ manthu’..
Yen manggone ono janggut jarene,
Manise yen manggut manggut..

Padune katuju karso..,
Entel amek pangaleme..
Dirumpoko warno-warno..,
Entek amek ukarane..

Andheng andheng ono gulu jarene,
Manise yen sambat ngelu..
Yen manggon neng lathi niku jarene,
Eseme ngungkuli madu..
—————–
[ver: lyrics]
[id: oboczosw]
[ar: Gesang]
[ti: Andheng Andheng]
[al: Pop Keroncong Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:26]
[00:01.72]Andheng Andheng
[00:31.72]Versi : Gesang
[00:34.72]
[00:37.72]>>>
[00:38.72]>>
[00:39.72]>
[00:40.72]Andheng andheng cedhak alis jarene,
[00:49.00]Kliliben wae kok manis..
[00:57.93]Yen manggone ono pipi jarene,
[01:06.49]Manise yen diusapi..
[01:13.15]Andheng andheng ono bathu’ jarene,
[01:23.59]Manise yen manthu’ manthu’..
[01:30.47]Yen manggone ono janggut jarene,
[01:39.71]Manise yen manggut manggut..
[01:49.29]Padune katuju karso..,
[01:55.99]Entel amek pangaleme..
[02:06.15]Dirumpoko warno-warno..,
[02:12.85]Entek amek ukarane..
[02:23.31]Andheng andheng ono gulu jarene,
[02:31.90]Manise yen sambat ngelu..
[02:39.25]Yen manggon neng lathi niku jarene,
[02:48.56]Eseme ngungkuli madu..
[02:55.51]
[02:58.53]==andheng andheng, gesang==
[03:26.02]
[03:29.02]>>>
[03:30.02]>>
[03:31.02]>
[03:32.02]Andheng andheng ono bathu’ jarene,
[03:40.99]Manise yen manthu’ manthu’..
[03:48.25]Yen manggone ono janggut jarene,
[03:58.38]Manise yen manggut manggut..
[04:06.94]Padune katuju karso..,
[04:13.35]Entel amek pangaleme..
[04:22.45]Dirumpoko warno-warno..,
[04:30.53]Entek amek ukarane..
[04:41.14]Andheng andheng ono gulu jarene,
[04:49.09]Manise yen sambat ngelu..
[04:56.94]Yen manggon neng lathi niku jarene,
[05:06.02]Eseme ngungkuli madu..
[05:13.62]
————
Preview:

Pamitan (gesang)

Gesang_1
Versi: Gesang

Lilalono pamit mulih..
Pesti kulo, yen dede jodone..
Mugo enggal antuk sulih,
Wong sing biso, ngladeni slirane..

Pancen abot jroning ati..
Ninggal ndiko, wong sing ndak tresnani..
Nanging bade kados pundi,
Yen kawulo, sakdermo nglampahi..

Mung semene..,
Atur puji, kariyo raharjo..
Sak pungkure,
Ojo lali, asring kirim warto..

Eman-eman mbenjang ndiko,
Yen to nganti, digawe kuciwo..
Batin kulo mboten lilo,
Yen to nganti, mung di sio-sio..

reff :
Nanging bade kados pundi,
Yen kawulo, sakdermo nglampahi..

Mung semene..,
Atur puji, kariyo raharjo..
Sa kpungkure,
Ojo lali, asring kirim warto..

Eman-eman mbenjang ndiko,
Yen to nganti, digawe kuciwo..
Batin kulo mboten lilo,
Yen to nganti, mung di sio-sio..
——————
[ver: lyrics]
[id: qnqczlsw]
[ar: Gesang]
[ti: Pamitan]
[al: Langgam]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:02]
[00:01.32]Pamitan
[00:31.32]Versi: Gesang
[00:34.32]
[00:37.32]>>>
[00:38.32]>>
[00:39.32]>
[00:40.32]Lilalono pamit mulih..
[00:46.94]Pesti kulo, yen dede jodone..
[00:56.33]Mugo enggal antuk sulih,
[01:04.30]Wong sing biso, ngladeni slirane..
[01:15.77]Pancen abot jroning ati..
[01:22.26]Ninggal ndiko, wong sing ndak tresnani..
[01:33.00]Nanging bade kados pundi,
[01:40.10]Yen kawulo, sakdermo nglampahi..
[01:51.26]Mung semene,
[01:57.73]Atur puji, kariyo raharjo..
[02:07.60]Sak pungkure,
[02:15.85]Ojo lali, asring kirim warto..
[02:26.69]Eman-eman mbenjang ndiko,
[02:33.42]Yen to nganti, digawe kuciwo..
[02:43.02]Batin kulo mboten lilo,
[02:51.10]Yen to nganti, mung di sio-sio..
[03:00.01]
[03:03.24]==gesang, pamitan==
[03:13.24]
[03:16.24]>>>
[03:17.24]>>
[03:18.24]>
[03:19.24]Nanging bade kados pundi,
[03:27.55]Yen kawulo, sakdermo nglampahi..
[03:38.72]Mung semene,
[03:44.49]Atur puji, kariyo raharjo..
[03:56.03]Sak pungkure,
[04:02.98]Ojo lali, asring kirim warto..
[04:13.96]Eman-eman mbenjang ndiko,
[04:20.50]Yen to nganti, digawe kuciwo..
[04:29.91]Batin kulo mboten lilo,
[04:37.92]Yen to nganti, mung di sio-sio..
[04:47.10]
—————
Preview: