Suk Kapan (endah saraswati)

Versi: Endah Saraswati

Suk kapan aku ora ngerti,
Enteke sengsarane uripku..
Kepingin ngrasake, urip tentrem ayem
Adoh beko lan beboyo..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

Penyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip, nganti teko sunar
Madhangi dalan uripku..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

reff:
Penyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip, nganti teko sunar
Madhangi dalan uripku..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

Tanpo Sliramu

Versi: Endah Saraswati

Kembang mekar kang endah, ing taman sari
Kang ngereb cahyane suryo, kang sumunar..
Sing tansah nganti anti tumetesing embun,
Ora bedo koyo kangene atiku..

Ra wibutuh urip iki, mung sliramu kang tak anti
Roso urip tansah susah, ra ono batese..
Ora mibutuh uripku, yen urip tanpo sliramu
Mung ngarep suk kapan biso, endah nyawiji..

Susahe ati iki, yen tanpo sliramu
Kang biso nglipur ati, gawe bungahku..
Suk kapan nganti suk kapan anggonku nunggu,
Rino wengi mung tansah ngarep tresnomu..

reff:
Kembang mekar kang endah, ing taman sari
Kang ngereb cahyane suryo, kang sumunar..
Sing tansah nganti anti tumetesing embun,
Ora bedo koyo kangene atiku..

Ra wibutuh urip iki, mung sliramu kang tak anti
Roso urip tansah susah, ra ono batese..
Ora mibutuh uripku, yen urip tanpo sliramu
Mung ngarep suk kapan biso, endah nyawiji..

Susahe ati iki, yen tanpo sliramu
Kang biso nglipur ati, gawe bungahku..
Suk kapan nganti suk kapan anggonku nunggu,
Rino wengi mung tansah ngarep tresnomu..

Sak Jam Wae

Versi: Endah Saraswati

Sak jam wae, atiku wis lego
Sak jam wae, atiku wis trimo..
Seminggu yen ora biso kepethuk,
Ning atiku rasane koyo diremuk-remuk..

Sak jam wae, atiku wis marem
Sak jam wae, atiku wis seneng..
Lungguh jejer nyandhing karo sliramu,
Sak jam wae biso nambani kangenku..

reff:
Sakitnya hatiku bukan kepalang,
Yen aku mbok anggep cewek simpenan..
Laraning atiku setengah mati,
Sliramu yen tego nyidrani janji..

Sak jam wae, aku mbok kancani mas
Sak jam wae, aku disambangi
Dino liyane sak karep atimu,
Waton sliramu ora ninggalke aku..

reff:
Sak jam wae, atiku wis lego
Sak jam wae, atiku wis trimo..
Seminggu yen ora biso kepethuk,
Ning atiku rasane koyo diremuk-remuk..

Sak jam wae, atiku wis marem
Sak jam wae, atiku wis seneng..
Lungguh jejer nyandhing karo sliramu,
Sak jam wae biso nambani kangenku..

reff:
Sakitnya hatiku bukan kepalang,
Yen aku mbok anggep cewek simpenan..
Laraning atiku setengah mati,
Sliramu yen tego nyidrani janji..

Sak jam wae, aku mbok kancani mas
Sak jam wae, aku disambangi
Dino liyane sak karep atimu,
Waton sliramu ora ninggalke aku..

Plesedan – Bingung

Versi: Endah Saraswati

Rakroso telung minggu, ra krungu kabarmu
Nggak tau dimana, ra ngerti neng endi
Maksud hati, yen ngerti pingin ketemu

Rakroso neng atiku, tumbuh rasa rindu
Nggak tau kenapa, neng ngopo ra ngerti
Njur kelingan esok awan sore wengi,
Mung tansah pingin ketemu

reff :
O…priyo bagus, neng endi sliramu
O…priyo bagus, aku sangat rindu
O…priyo bagus, ku tunggu dirimu
Opo ora kroso aku bingung, bingung…

Rakroso telung minggu, ra krungu kabarmu
Nggak tau dimana, ra ngerti neng endi
Maksud hati, yen ngerti pingin ketemu

Rakroso neng atiku, tumbuh rasa rindu
Nggak tau kenapa, neng ngopo ra ngerti
Njur kelingan esok awan sore wengi,
Mung tansah pingin ketemu

reff :
O…priyo bagus, neng endi sliramu
O…priyo bagus, aku sangat rindu
O…priyo bagus, ku tunggu dirimu
Opo ora kroso aku bingung, bingung..

O…priyo bagus, neng endi sliramu
O…priyo bagus, aku sangat rindu
O…priyo bagus, ku tunggu dirimu
Opo ora kroso aku bingung, bingung..

Merapi Tak Pernah Ingkar Janji

Versi: Endah Saraswati

MERAPI KANG DADI SAKSI
KABUT PUTIH MELU ANYEKSENI
OPO SING LAGI TAK ROSO IKI
SING ONO SAK JRONING ATI

TRESNAMU TANSAH TAK ANTI
NYAWANG MERAPI TAN NGGEGIRISI
NGUDOROSO TRESNO KANG SUCI IKI
NGUCAP JANJI SEHIDUP SEMATI

TRESNAKU LAN TERSNAMU
ORA TAU GAWE TATU
ORA LUNTUR AMERGO WEKTU
ORA ILANG SAK JRONING KALBU

KALIURANG, OH KALIURANG
DADI MANISE KENANGAN
KALIURANG, OH KALIURANG
DADI KENANGAN SEPANJANG JAMAN

reff :
TRESNAMU TANSAH TAK ANTI
NYAWANG MERAPI TAN NGGEGIRISI
NGUDOROSO TRESNO KANG SUCI IKI
NGUCAP JANJI SEHIDUP SEMATI

TRESNAKU LAN TERSNAMU
ORA TAU GAWE TATU
ORA LUNTUR AMERGO WEKTU
ORA ILANG SAK JRONING KALBU

KALIURANG, OH KALIURANG
DADI MANISE KENANGAN
KALIURANG, OH KALIURANG
DADI KENANGAN SEPANJANG JAMAN
DADI KENANGAN SEPANJANG JAMAN

Suminten dan Sumanto

Versi: Kelik PL ft. Endah Saraswati

Lk : Dik, sampeyan namine sinten?
Pr : Kulo naminipun suminten, Lha sampeyan namine sinten?
Lk : Kulo mesti sanes suminten

Lk : Dik, sampeyan yuswane pinten?
Pr : Pitulas langkung tigang ndinten, Mas, sampeyan yuswane pinten?
Lk : Sajake le njenengan benten

Pr : Mas, kulo nyuwun pangapuro, yuswane panjenengan piro?
Lk : Sakniki kulo papat limo, niku jarene bapak kulo

Pr : Mas, sakjane namine sopo?
Lk : Biasa, disopo sumanto

Pr : Mas, kersane njenengan nopo?
Lk : Pingine bade pados garwo
Pr : Modale panjenengan nopo, kok sampun pingin pados garwo
Lk : Modalku nduwe becak limo, mbangane dadi joko tuwo

Pr : Ngono wae tokan-takon, tokan-takon koyo wong bloon
Lk : Ngono wae tudang-tuding, tudang-tuding koyo wong gething
Pr : Ngono wae plirak-plirik, plirak-plirik koyo wong serik
Lk : Ngono wae prengat-prengut, prengat-prengut malah ngejak ribut

reff :
Lk : Dik, sampeyan namine sinten?
Pr : Kulo naminipun suminten, Lha sampeyan namine sinten?
Lk : Kulo mesti sanes suminten

Lk : Dik, sampeyan yuswane pinten?
Pr : Pitulas langkung tigang ndinten, Mas, sampeyan yuswane pinten?
Lk : Sajake le njenengan benten

Pr : Mas, kulo nyuwun pangapuro, yuswane panjenengan piro?
Lk : Sakniki kulo papat limo, niku jarene bapak kulo

Pr : Mas, sakjane namine sopo?
Lk : Biasa, disopo sumanto

Pr : Mas, kersane njenengan nopo?
Lk : Pingine bade pados garwo
Pr : Modale panjenengan nopo, kok sampun pingin pados garwo
Lk : Modalku nduwe becak limo, mbangane dadi joko tuwo

Pr : Ngono wae tokan-takon, tokan-takon koyo wong bloon
Lk : Ngono wae tudang-tuding, tudang-tuding koyo wong gething
Pr : Ngono wae plirak-plirik, plirak-plirik koyo wong serik
Lk : Ngono wae prengat-prengut, prengat-prengut malah ngejak ribut

Kangmas vs Diajeng

Versi: Kelik PL ft. Endah Saraswati

Lk :
Jeng jeng jeng ah diajeng
Lungguh ndodok ngombe sekoteng
Jeng jeng jeng ah diajeng
Ulatmu kok katon peteng

Pr :
Mas mas mas aduh kangmas
Udang grimis hawane panas
Mas mas mas ra sudi mas
Atiku wis ora nggagas

Lk :
Jeng jeng jeng ah diajeng
Weteng luwe sirahe cumleng
Jeng jeng jeng ah diajeng
Jare kowe wis ora seneng

Pr :
Mas mas mas aduh kangmas
Ono kere munggah ning teras
Mas mas mas ra sudi mas
Nadyan duwe emas sak monas

reff :
Lk :
Mongso ketigo nganti rendheng
Soyo suwe ati kemrengseng
Tak rewangi tekadku mempeng
Jebule awakmu mbededeng

Pr :
Mbok yo mikir to kowe kangmas
Ora perlu digawe was-was
Pancen aku wis ora welas
Ojo ojo kowe ra waras

reff :
Lk :
Jeng jeng jeng ah diajeng
Lungguh ndodok ngombe sekoteng
Jeng jeng jeng ah diajeng
Ulatmu kok katon peteng

Pr :
Mas mas mas aduh kangmas
Udang grimis hawane panas
Mas mas mas ra sudi mas
Atiku wis ora nggagas

Lk :
Jeng jeng jeng ah diajeng
Weteng luwe sirahe cumleng
Jeng jeng jeng ah diajeng
Jare kowe wis ora seneng

Pr :
Mas mas mas aduh kangmas
Ono kere munggah ning teras
Mas mas mas ra sudi mas
Nadyan duwe emas sak monas

reff :
Lk :
Mongso ketigo nganti rendheng
Soyo suwe ati kemrengseng
Tak rewangi tekadku mempeng
Jebule awakmu mbededeng

Pr :
Mbok yo mikir to kowe kangmas
Ora perlu digawe was-was
Pancen aku wis ora welas
Ojo ojo kowe ra waras

BBM (Bener Bener Mantenan)

Versi: Kelik Pelipur Lara ft. Endah Saraswati

Lk :
Pancen enak temanten anyar
Lungguh kursi lampu gemebyar
Poro tamu ngrahabi dahar
Pestane gelar katon kencar-kencar

Pr :
Pancen enak temanten anyar
Lagi nunggu tamune bubar
Roso ati selak ra sabar
Pingin cepet ndang mlebu kamar

Lk :
Pancen enak temanten anyar
Masuk kamar hati berdebar
Remat remet nggoleki saklar
Bareng ketemu langsung do nglekar

reff :
Pr :
Istri satu namanya wajar
Istri dua itu kurang ajar
Istri tiga perlu dihajar
Nggak punya istri harus dikejar

Lk : Satu ronde rasanya wajar
Pr : Kalau dua
Lk : Dua ronde sampai kelenjar
Pr : Tiga
Lk : Tiga ronde kaya dihajar
Pr : Empat
Lk : Empat ronde bisa sampai fajar
Pr : Kalau lima
Lk : Lima ronde burung kurang ajar
Pr : Enam, enam
Lk : Enam ronde aku iso ambyar
Pr : Tujuh, tujuh
Lk : Tujuh ronde aku iso modar

reff :
Lk :
Pancen enak temanten anyar
Lungguh kursi lampu gemebyar
Poro tamu ngrahabi dahar
Pestane gelar katon kencar-kencar

Pr :
Pancen enak temanten anyar
Lagi nunggu tamune bubar
Roso ati selak ra sabar
Pingin cepet ndang mlebu kamar

Lk :
Pancen enak temanten anyar
Masuk kamar hati berdebar
Remat remet nggoleki saklar
Bareng ketemu langsung do nglekar

reff :
Pr :
Istri satu namanya wajar
Istri dua itu kurang ajar
Istri tiga perlu dihajar
Nggak punya istri harus dikejar

Lk : Satu ronde rasanya wajar
Pr : Kalau dua
Lk : Dua ronde sampai kelenjar
Pr : Tiga
Lk : Tiga ronde kaya dihajar
Pr : Empat
Lk : Empat ronde bisa sampai fajar
Pr : Kalau lima
Lk : Lima ronde burung kurang ajar
Pr : Enam, enam
Lk : Enam ronde aku iso ambyar
Pr : Tujuh, tujuh
Lk : Tujuh ronde aku iso modar

O o o Malioboro

Versi: Kelik PL ft. Endah Saraswati

Lk :
Lajuning angkutan, gawe macet dalanan
Panase srengenge, gawe sirah nyot-nyotan
Taman-tamane, katon endah lan resik tenan
Neng kono kene, warno warni sesawangan

Pr :
Pedagang kakilima, jejer-jejer dasaran
Nawakke batik, sandal jepit lan kerajinan
Pedagang asongan, rame ning perapatan
Wira wiri, towo-towo rokok eceran

reff :
Lk : O o o, malioboro
Pr : Awan wengi rame tenan
Lk : O o o, malioboro
Pr : Wong ngemis pating klinteran
Lk : O o o, malioboro
Pr : Kondange warung lesehan
Lk : O o o, malioboro
Pr : Isih ono sing kecopetan
Lk : O o o, malioboro
Pr : Kumpule poro seniman
Lk : O o o, malioboro
Pr : Kebak pengamen jalanan

reff :
Lk :
Yen wayah wengi padhange lampu merkuri
Malioboro rasane ra tau sepi

Pr : O o o, malioboro
Lk : Akeh gerobak angkringan
Pr : O o o, malioboro
Lk : Turis asing podo plesiran
Pr : O o o, malioboro
Lk : Jujugane wisatawan
Pr : O o o, malioboro
Lk : Andhong becak pating sliweran
Pr : O o o, malioboro
Lk : Akeh hotel lan penginepan
Pr : O o o, malioboro
LK : Pasar beringharjo dadi ampiran

Pingin Rabi

Lirik Lagu ke-400 PINGIN RABI
Versi: Endah Saraswati

Pr :
MAS MAS MAS,
LA LA LA..LA LA LA…
AYO MAS CEPET NDANG RABI

RIKOLO SEMONO AKU ISIH DEWE
DURUNG DUWE SOPO-SOPO
LUNGO-LUNGO RAK ONO SING NJOGO
ATIKU KELORO-LORO

KENALAN KARO SLIRAMU
JANJI DIPEK BOJO
AKU DADI SUMRINGAH
ATIKU DADI BUNGAH
AKU AREP ENTUK BOJO

Lk :[rap]
“Yo piye dik, kowe takjak rabi ra sah pacaran,
mundhak diseneni sing penting aku mengko sukses,
duwe duwek ora mung ngecet,
saiki pancen uripku rekoso,
tapi ngarepe dewe sesuk bakal mulyo,
pacaran sesuk wae lebare rabi arep piye piye,
ra usah wedi wedi”

Pr :
MAS MAS MAS,
KUSUMELANG SLIRAMU
AKU WEDI KOWE LUNGO
MAS MAS MAS,
JO MIKIR SING SUWE
AKU WIS PINGIN NDANG RABI

Lk :
LA LA LA..LA LA LA…
LA LA LA..LA LA LA…
SING SABAR DIK, RODO SAKWENTORO
KOWE MESTI TAK JAK RABI

Pr :
RIKOLO SEMONO AKU ISIH DEWE
DURUNG DUWE SOPO-SOPO
LUNGO-LUNGO RAK ONO SING NJOGO
ATIKU KELORO-LORO

KENALAN KARO SLIRAMU
JANJI DIPEK BOJO
AKU DADI SUMRINGAH
ATIKU DADI BUNGAH
AKU AREP ENTUK BOJO

Lk : [rap]
“Yo aku wis ngomong wong tuomu,
Sesuk aku arep ning omahmu,
Nembung karo wong tuomu,
Kowe tak jak rabi niate ibadah,
Wis dadi siji,
Mugo mugo wong tuomu gelem nompo aku dadi mantu
Sing dedungo uripmu tak jamin bakal tak cukupi,
ra sah kuwatir, mengko tak dipikir….”

Pr :
MAS MAS MAS,
KUSUMELANG SLIRAMU
AKU WEDI KOWE LUNGO
MAS MAS MAS,
JO MIKIR SING SUWE
AKU WIS PINGIN NDANG RABI
AKU WIS PINGIN NDANG RABI

LA LA LA..LA LA LA…
AKU WIS PINGIN NDANG RABI

1 2