Merapi (bugie)

Versi: Bugie

ONO SUWORO INGKANG NGGEGIRISI,
SUARANE WEKTU TENGAH WENGI..
ASALE SOKO MERAPI,
MERAPI NGGEGIRISI..

SUWORO TANGIS ONO NGENDI-NGENDI,
NYUWUN TULUNG MARANG GUSTI..
SATO KEWAN LAN MANUNGSO,
AKEH SING PODO TEKANING PATI..

ADUH GUSTI, KULO TOBAT
KULO MBOTEN SANGGUP NAMPI,
COBI INGKANG KADOS PUNIKO..
ADUH GUSTI, KULO TOBAT
KULO MBOTEN SANGGUP NAMPI,
COBI INGKANG KADOS PUNIKO..
YA ALLOH.., YA ROBBI..
YA ALLOH.., YA ROBBI..

reff:
SUWORO TANGIS ONO NGENDI-NGENDI,
NYUWUN TULUNG MARANG GUSTI..
SATO KEWAN LAN MANUNGSO,
AKEH SING PODO TEKANING PATI..

ADUH GUSTI, KULO TOBAT
KULO MBOTEN SANGGUP NAMPI,
COBI INGKANG KADOS PUNIKO..
ADUH GUSTI, KULO TOBAT
KULO MBOTEN SANGGUP NAMPI,
COBI INGKANG KADOS PUNIKO..
YA ALLOH.., YA ROBBI..
YA ALLOH.., YA ROBBI..

ADUH GUSTI, KULO TOBAT
KULO MBOTEN SANGGUP NAMPI,
COBI INGKANG KADOS PUNIKO..
ADUH GUSTI, KULO TOBAT
KULO MBOTEN SANGGUP NAMPI,
COBI INGKANG KADOS PUNIKO..
YA ALLOH.., YA ROBBI..
YA ALLOH.., YA ROBBI..
YA ALLOH.., YA ROBBI..
YA ALLOH.., YA ROBBI..

Mampir Ngombe (bugie)

Versi: Bugie

URIP KUWI MUNG MAMPIR NGOMBE,
ORA BAKAL URIP SELAWASE..
OPO WAE SING ONO NING NDUNYO,
KABEH KUWI BAKALE SIRNO..

YEN WIS TEKAN WANCINE,
SOPO WAE BAKAL DIKERSA’KE..
DITIMBALI KARO SING KUOSO,
DITAKONI AMALMU NING NDUNYO..

SING BECIK, BAKAL MLEBU SURGO
SING OLO, MLEBU NEROKO..
MULO KABEH KOWE MANUNGSO
DO ELINGO…

URIP KUWI MUNG MAMPIR NGOMBE,
ORA BAKAL URIP SELAWASE..
OPO WAE SING ONO NING NDUNYO
KABEH KUWI BAKALE SIRNO..

reff :
SING BECIK, BAKAL MLEBU SURGO
SING OLO, MLEBU NEROKO..
MULO KABEH KOWE MANUNGSO
DO ELINGO…

TINDHAKNO DAWUHE SING KUOSO,
BEKTIO KARO WONG TUWO..
IKU NGUNU BISO KANGGO SRONO,
MLEBU SURGO…

URIP KUWI MUNG MAMPIR NGOMBE,
ORA BAKAL URIP SELAWASE..
OPO WAE SING ONO NING NDUNYO
KABEH KUWI BAKALE SIRNO..

Pitakon Malaikat

Versi: Bugie

Akeh wong kang podo lali,
Utowo podo nglali,
Yen bakale sopo wae, mesti mati..
Ditakoni munkar lan nakir,
Pitakone ra iso dipikir,
Yen keliru rasane koyo, disambar petir..

Sopo toh kuwi Gustimu..,
Sopo toh kanjeng nabimu..,
Lan opo kitab sucimu…
Gusti Alloh kuwi gustiku..,
Muhammad kanjeng nabiku..,
Al-qur’an kitab suciku…

reff :
Akeh wong kang podo lali,
Utowo podo nglali,
Yen bakale sopo wae, mesti mati..
Ditakoni munkar lan nakir,
Iitakone ra iso dipikir,
Yen keliru rasane koyo, disambar petir..

Sopo toh kuwi Gustimu..,
Sopo toh kanjeng nabimu..,
Lan opo kitab sucimu…
Gusti Alloh kuwi gustiku..,
Muhammad kanjeng nabiku..,
Al-qur’an kitab suciku…

Sopo toh kuwi Gustimu..,
Sopo toh kanjeng nabimu..,
Lan opo kitab sucimu…
Gusti Alloh kuwi gustiku..,
Muhammad kanjeng nabiku..,
Al-qur’an kitab suciku…
Al-qur’an kitab suciku…
Al-qur’an kitab suciku…

Dawuhe Poro Wali

Versi: Bugie

Sucekke awak siro,
Sak durunge disucekke..
Sholato limang waktu,
Sak durunge siro disholatke..

Sucekke awak siro,
Sak durunge disucekke..
Sholato limang waktu,
Sak durunge siro disholatke..

Sholat wengi dilakoni,
Dzikir sing suwe lakonono..
Kumpulono, uwong ingkang soleh
Supoyo amalmu dadi akeh..

Iku ngunu dawuhe, poro wali..
Iku ngunu dawuhe, poro wali..

reff :
Sholat wengi dilakoni,
Dzikir sing suwe lakonono..
Kumpulono, uwong ingkang soleh
Supoyo amalmu dadi akeh..

Sholat wengi dilakoni,
Dzikir sing suwe lakonono..
Kumpulono, uwong ingkang soleh
Supoyo amalmu dadi akeh..
Iku ngunu dawuhe, poro wali..

Ngolat Ngolet

Versi: Bugie

Tingak-tinguk, plonga-plongo nglamun wae
Telak-telik, ora ono kancane..
Denger adzan kagak mau, pergi sholat
Hey bulan ramadhan kagak mau, puase..

Buat ape ngolat-ngolet, lo tidur aje, hey..
Lebih baik, ayo kerje jangan lupe sholatnye..
Kanggo opo, wira-wiri ra ono gunane
Luwih becik, ayo podo tindak ngaji..

reff :
Nana nana, nana, nana, nana nana….
Nana nana, nana nana, nana na….
Denger adzan kagak mau, pergi sholat
Hey bulan ramadhan kagak mau, puase..

Buat ape ngolat-ngolet, lo tidur aje, hey..
Lebih baik, ayo kerje jangan lupe sholatnye..
Kanggo opo, wira-wiri ra ono gunane
Luwih becik, ayo podo tindak ngaji..

Ee buat ape ngolat-ngolet, lo tidur aje, hey..
Lebih baik, ayo kerje jangan lupe sholatnye..
Kanggo opo, wira-wiri ra ono gunane
Luwih becik, ayo podo tindak ngaji..
Luwih becik ayo ngaji..

Pamit Ngaji

Versi: Bugie

I..ki.., ono cerito..
Nanging ra biso diteladani
Bocah saiki, wis podo pinter
Nanging pintere, dinggo ngapusi
Wong tuane, diapusi…
Guru ngajine, ugo diapusi..

I..ki.., ono cerito..
Nanging ra biso diteladani..
Bocah saiki, wis podo pinter
Nanging pintere, dinggo ngapusi
Wong tuane, diapusi…
Guru ngajine, ugo diapusi..

Jarene pamit ngaji,
Nanging ora dilakoni..
Malah omben-ombenan,
Mabuk-mabuk’an, ning prapatan..

Jarene pamit ngaji,
Nanging ora dilakoni,
Malah do pacaran,
Empet-empetan, ning pojok’an..

Opo podo ora ngerti,
Gusti Alloh moho pirso..
Opo podo ora wedi,
Neroko kuwi ono…

reff :
Jarene pamit ngaji,
Jarene pamit ngaji

Rumongso Dosa

Versi: Bugie’

Rumongso dosa, lumrahing manungso
Mulo ojo adigung adiguno..
Bocah yatim piatu tulungono,
Iku dawuhe sing kuoso..

Rumongso dosa, lumrahing manungso
Mulo ojo tumindak, siyo-siyo..
Tulung tinulung iku utomo,
Mengko gusti Alloh, paring tresno..

Ra ono manungso, sing sempurno..
Ra ono manungso, ora duwe dosa..
Mulo podo enggal, enggal tobato..
Mumpung durung ditimbali, karo sing kuoso..

Rumongso dosa, lumrahing manungso
Mulo ojo tumindak, siyo-siyo..
Bocah yatim piatu tulungono,
Iku dawuhe sing kuoso..

reff :
Ra ono manungso, sing sempurno..
Ra ono manungso, ora duwe dosa..
Mulo podo enggal, enggal tobato..
Mumpung durung ditimbali, karo sing kuoso..

Ra ono manungso, sing sempurno..
Ra ono manungso, ora duwe dosa..
Mulo podo enggal, enggal tobato..
Mumpung durung ditimbali, karo sing kuoso..