Runtik Ing Ati

Versi: Ana

Yen aku mirengaken caping gunung,
Atiku tansah nelongso..
Naliko maju perang ing jaman jepang,
Sliramu paring usodo..

Mung welingku, yen merdeko
Ayo mampir omahku ing deso..
Nganti jaman saiki kang wus tentrem,
Siro kangmas tak golek’i..

Soko sragen nganti tekan boyolali,
Siro kangmas ono ngendi..
Yen wus sedo pusarane,
Arep tak tabur wangi kembang mlati..

Ngitungi jaman ing parangtritis,
Kanggo nglibur ati..
Mung sliramu tansah kumantil,
Ono ing netraku..

Bebasan priyo sewu,
Ora biso ngganteni siro wong bagus..
Runtik ing ati koyo ngenteni,
Godong garing sing pating gumliyak..

reff :
Yen aku mirengaken caping gunung,
Atiku tansah nelongso..
Naliko maju perang ing jaman jepang,
Sliramu paring usodo..

Mung welingku, yen merdeko
Ayo mampir omahku ing deso..
Nganti jaman saiki kang wus tentrem,
Siro kangmas tak golek’i..

Soko sragen nganti tekan boyolali,
Siro kangmas ono ngendi..
Yen wus sedo pusarane,
Arep tak tabur wangi kembang mlati..

Ngitungi jaman ing parangtritis,
Kanggo nglibur ati..
Mung sliramu tansah kumantil,
Ono ing netraku..

Bebasan priyo sewu,
Ora biso ngganteni siro wong bagus..
Runtik ing ati koyo ngenteni,
Godong garing sing pating gumliyak..

Gelang Kalung


Versi: Ana

Gelang kalung sing tak tompo,
Ngelingake jamane semono..
Naliko biyen-biyene,
Tresno aku nganti sak lawase..

Opo kowe ra kelingan,
Janji pengen urip bebarengan..
Bendino amung tak roso,
Opo pancen sliramu ra kroso..

Opo sliramu ra getun,
Mung rekoso urip ono nggunung..
Bungah susah dilakoni,
Yen rejeki ono sing maringi..

Gelang kalung dadi saksi,
Mugo sliramu ra bakal nyidrani..
Wiwit ndunyo nganti akhir,
Duh wong bagus sing tak pikir-pikir..

reff:
Gelang kalung sing tak tompo,
Ngelingake jamane semono..
Naliko biyen-biyene,
Tresno aku nganti sak lawase..

Opo kowe ra kelingan,
Janji pengen urip bebarengan..
Bendino amung tak roso,
Opo pancen sliramu ra kroso..

Opo sliramu ra getun,
Mung rekoso urip ono nggunung..
Bungah susah dilakoni,
Yen rejeki ono sing maringi..

Gelang-kalung dadi saksi,
Mugo sliramu ra bakal nyidrani..
Wiwit ndunyo nganti akhir,
Duh wong bagus sing tak pikir-pikir..

12