Jangkrik Genggong

Versi: Waljinah

Kendal kaline wungu,
Ajar kenal karo aku..
Lelene mati digepuk,
Nggepuk nganggo walesane..

Suwe ora pethuk,
Ati sido remuk,
Kepethuk mung suwarane..
E..ya..e..ya..e..
E..ya..e..yae yae yae..

Jangkrik genggong,
Jangkrik genggong,
Luwih becik omomg kosong..

Semarang kaline banjir,
Jo semelang rak dipikir..
Jangkrik upo sobo neng tonggo,
Melumpat neng tengah jogan..

Wis watake priyo,
Jare ngaku setyo,
Tekan ndalan selewengan..
E..ya..e..ya..e..
E..ya..e..yae yae yae..

Jangkrik genggong,
Jangkrik genggong,
Wani nglirik sepi uwong..

reff:
Yen ngetan bali ngulon,
Tiwas edan ora kelakon..
Yen ngrujak rujako nanas,
Ojo ditambahi kweni..

Kene tiwas nggagas,
Awak adem panas..
Jebul ono sing nduweni..
E..ya..e..ya..e..
E..ya..e..yae yae yae..

Jangkrik genggong,
Jangkrik genggong,
Wani nglirik sepi uwong..

reff:
Menyang solo payunge ilang,
Tuku srabi setali telu..
Dadi dudo ojo sumelang,
Ra payu rabi meluo aku..

Keno keno wae,
Keno keno wae..
Blonjo entek tanggungen dewe..
E..ya..e..ya..e..
E..ya..e..yae yae yae..

Jangkrik genggong,
Jangkrik genggong,
Sampun cekap mongso borong..

1238239240