Bondo Opo Tresno

“Bondo Opo Tresno” versi Nella Kharisma

Karepmu piye tak umbar wae,
Ra kuat rasane..
Mbiyen ngono saiki ngene,
Opo mergo aku kere..

Roso sayangku ra bakal mati,
Aku ra ngapusi..
Sak bendino aku ngenteni,
Sliramu ra bali bali..

aku ra bakal lali janji sing tok ucapke,
isih kroso neng ati ambune isih wangi,
eh malah saiki kowe minggat karo liyane,
asli kowe ra bakal ngerti piye rasane..

bacut atiku dirungokke,
ora mung sak penak’e ninggal raono sebabe,
wis gerang kok yo isih embuh tingkahe,
cintaku setengah mati malah kok tinggalke..

Karepmu piye tak umbar wae,
Ra kuat rasane..
Mbiyen ngono saiki ngene,
Opo mergo aku kere..

Roso sayangku ra bakal mati,
Aku ra ngapusi..
Sak bendino aku ngenteni,
Sliramu ra bali bali..

nyesel nek kelingan jaman mbiyen isih gandengan,
udan udan ngiyup neng sawah romantis tenan,
saiki wis blas bahkan ora tau keprasan,
ming eruh pisan kuwi wae kowe ra sandingan..

jian neng dodo remuk rasane,
jian eruh kowe ro liyane,
opo kowe ra sadar kowe tak wanti wanti,
nganti tekan saiki aku setyo ngenteni..

Karepmu piye tak umbar wae,
Ra kuat rasane..
Mbiyen ngono saiki ngene,
Opo mergo aku kere..

Roso sayangku ra bakal mati,
Aku ra ngapusi..
Sak bendino aku ngenteni,
Sliramu ra bali bali..

yo wislah nek ngono karepmu aku ra mekso,
senadyan aku wis cidro aku mung ngempet loro,
wis kowe piye kono kono sak karepmu kono,
aku tak dewe wae timbang ming tambah loro..

duh gusti pangeran paringi kesabaran,
sing tak adhepi niki rumangsaku abot tenan,
cen niki namung sepele masalah percintaan,
nanging cintaku kebacut gedhene sak lautan..

Karepmu piye tak umbar wae,
Ra kuat rasane..
Mbiyen ngono saiki ngene,
Opo mergo aku kere..

Roso sayangku ra bakal mati,
Aku ra ngapusi..
Sak bendino aku ngenteni,
Sliramu ra bali bali..

—————–
Terjemahan berdasarkan teks diatas;
Bondo Opo Tresno = Harta Apa Cinta

Maumu gimana ku biarkan saja,
Tak kuat rasanya..
Dulu begitu sekarang begini,
Apa karena aku pengemis..

Rasa sayangku tak akan mati,
Aku tak bohongi..
Setiap hari aku menunggu,
Dirimu tak kembali kembali..

aku tak akan lupa janji yang kau ucapkan,
masih terasa di hati baunya masih wangi,
eh bahkan sekarang kau pergi dengan lainnya,
sungguh kau tak akan ngerti bagaimana rasanya..

lanjut hatiku didengarkan,
tidak hanya seenaknya meninggalkan tak ada sebabnya,
sudah dewasa kok ya masih tak tahu tingkahnya,
cintaku setengah mati bahkan kau tinggalkan..

menyesal kalau teringat jaman dulu masih bergandengan,
hujan hujan berteduh di sawah romantis sekali,
sekarang sudah tidak sama sekali bahkan tak pernah terasa,
namun lihat sekali itu saja kau tidak bersandingan..

sungguh di dada remuk rasanya,
sungguh tahu kau dengan lainnya,
apa kau tak sadar kau ku pesan dengan sungguh sungguh,
sampai dengan sekarang aku setia menunggu..

ya sudahlah kalau begitu keinginanmu aku tak memaksa,
meskipun aku sudah khianat aku hanya menahan sakit,
sudah kau gimana sana sana semaumu sana,
aku sendiri saja daripada menambah sakit..

ya tuhan berilah kesabaran,
yang kuhadapi ini menurutku berat sekali,
memang ini hanya sepele masalah percintaan,
namun cintaku terlanjur besar se lautan..

Kuat Ati

“Kuat Ati” versi Agung Pradanta

Kowe mbiyen tau janji karo aku,
Bakal ngancani urip tekan matiku..
Saiki kowe tego janjimu mung ora cetho,
Nangis batinku nganti nyesek neng dodo..

Opo pancen mergo kahanan uripku,
Durung iso nyukupi kebutuhanmu..
Saiki kowe lungo lungo karo wong liyo,
Loro ati iki remuk ati iki..

Aku sing mbiyen tau neng uripmu,
Sing mbiyen tau ngisi wektu..
Nalikane sesandhingan ro sliramu..

Nanging saiki wis bedo kahanan uripku,
Kowe pindah ke lain hati..
Aku kudu kuat ati..
Hu uuu..huu..

reff:
Opo pancen mergo kahanan uripku,
Durung iso nyukupi kebutuhanmu..
Saiki kowe lungo lungo karo wong liyo,
Loro ati iki remuk ati iki..

Aku sing mbiyen tau neng uripmu,
Sing mbiyen tau ngisi wektu..
Nalikane sesandhingan ro sliramu..

Nanging saiki wis bedo kahanan uripku,
Kowe pindah ke lain hati..
Aku kudu kuat ati..
Aku kudu kuat ati..

————–
Terjemahan berdasarkan teks diatas;
Kuat Ati = Kuat Hati

Kau dulu pernah janji denganku,
Akan menemani hidup sampai matiku..
Sekarang kau tega janjimu hanya tidak jelas,
Menangis batinku sampai sesak di dada..

Apa memang karena keadaan hidupku,
Belum bisa mencukupi kebutuhanmu..
Sekarang kau pergi pergi dengan orang lain,
Sakit hati ini hancur hati ini..

Aku yang dulu pernah dihidupmu,
Yang dulu pernah mengisi waktu..
Ketika berdampingan dengan dirimu..

Namun sekarang sudah beda keadaan hidupku,
Kau pindah ke lain hati..
Aku harus kuat hati..
Hu uuu..huu..

12374