Abot Sanggane (yadi sukmo)

Versi: Yadi Sukmo

Abot sanggane dolek pangan,
Rino klawan wengi..
Tansah nandang rekoso,
Lan nelangsaning ati..

Mbok yo enggal-enggal kowe,
Nyuwun lan memuji..
Minto marang,
Nugrahaning kang kuwoso..

Mulo kuwi
Tingkah laku dho sing ati-ati..
Ojo nganti
Gawe gelo lan laraning ati..

Iku ngono pusakane,
Wong urip neng ndunyo..
Yen mbok gawe,
Bakal nemu urip mulyo..

reff:
Mulo kuwi
Tingkah laku dho sing ati-ati..
Ojo nganti
Gawe gelo lan laraning ati..

Iku ngono pusakane,
Wong urip neng ndunyo..
Yen mbok gawe,
Bakal nemu urip mulyo..

Ojo Dumeh (mus mulyadi)

Versi: Mus Mulyadi

Tan kiniro uriping manungso,
Mung sa’pisan ono ngalam ndunyo..
Ngelingono marang podho jalmo,
Sing dinitah kang moho kuoso..

Durung mesti urip tansah mukti,
Nandang susah mesti dialami..
Sopo ngerti urip tembe mburi,
Bakal nandang rekasaning ati..

Nadyan to biso urip mukti,
Marang ibu bopo ojo banjur lali..
Samongso uripmu nelongso,
Sopo maneh kang bakal gelem nulungi..

reff:
Tan kiniro uriping manungso,
Mung sa’pisan ono ngalam ndunyo..
Ngelingono marang podho jalmo,
Sing dinitah kang moho kuoso..

Durung mesti urip tansah mukti,
Nandang susah mesti dialami..
Sopo ngerti urip tembe mburi,
Bakal nandang rekasaning ati..

Ojo lali podho mawas diri,
Yen kepingin katentremaning ati..
Ojo lali pituturku iki,
Sopo ngerti bakal tumekaning janji..

1234538