Ora Ngiro (nurhana)

“Ora Ngiro Nurhana”

Aku ora nate ngiro,
Yen sliramu tego gawe gelo..
Tego gawe loro atiku,
Sing nyoto tulus tresno sliramu..

Biyen jarene janjimu,
Tresnamu amung kanggo awakku..
Nanging saiki nyatane,
Sliramu urip karo dewek’e..

Gelo ati iki gelo,
Biyen kok gampang percoyo..
Marang janji manis,
Sing nyatane amung lamis..

Loro ati iki loro,
Yen eling jaman semono..
Gelane atiku,
Biyen kok tepung sliramu..

reff:
Aku ora nate ngiro,
Yen sliramu tego gawe gelo..
Tego gawe loro atiku,
Sing nyoto tulus tresno sliramu..

Biyen jarene janjimu,
Tresnamu amung kanggo awakku..
Nanging saiki nyatane,
Sliramu urip karo dewek’e..

Gelo ati iki gelo,
Biyen kok gampang percoyo..
Marang janji manis,
Sing nyatane amung lamis..

Loro ati iki loro,
Yen eling jaman semono..
Gelane atiku,
Biyen kok tepung sliramu..

Dongengan

“Dongengan” Versi Gesang

Sinten purun kulo dongengi,
Dongenge sadulur ndeso..
Sugih sawah lan sugih pari,
Ayeman ati ora murko..

Ageng labuhe dateng negari,
Rupo arto lan rupo bondo..
Jaman gerilya ing nguni,
Tiyang kutho ngungsi teng ndeso..

reff:
Si kakang lan mbakyu sing nampi,
Lahir batin suko lan rilo..
Jamin panggenan lan jamin tedhi,
Luwung senadyan coro ndeso..

Kocape mbiyen naliko kuwi,
Sopo wonge podho rumongso..
Terima kasih batine muni,
Suk yen aman walesku opo..

reff:
Tutuge dongeng puniki,
Indonesia pun merdeko..
Dikantheni tatanan adi,
Ngajeni mring podho manungso..

Welinge sing dongengke niki,
Yen kakang lan mbakyu teng kutho..
Walese ojo nganti lali,
Lan ojo disio-sio..

12338