Ora Ngiro (nurhana)

Nurhana_24
Versi: Nurhana

Aku ora nate ngiro,
Yen sliramu tego gawe gelo..
Tego gawe loro atiku,
Sing nyoto tulus tresno sliramu..

Biyen jarene janjimu,
Tresnamu amung kanggo awakku..
Nanging saiki nyatane,
Sliramu urip karo dewek’e..

Gelo ati iki gelo,
Biyen kok gampang percoyo..
Marang janji manis,
Sing nyatane amung lamis..

Loro ati iki loro,
Yen eling jaman semono..
Gelane atiku,
Biyen kok tepung sliramu..

reff:
Aku ora nate ngiro,
Yen sliramu tego gawe gelo..
Tego gawe loro atiku,
Sing nyoto tulus tresno sliramu..

Biyen jarene janjimu,
Tresnamu amung kanggo awakku..
Nanging saiki nyatane,
Sliramu urip karo dewek’e..

Gelo ati iki gelo,
Biyen kok gampang percoyo..
Marang janji manis,
Sing nyatane amung lamis..

Loro ati iki loro,
Yen eling jaman semono..
Gelane atiku,
Biyen kok tepung sliramu..
—————–
[ver: lyrics]
[id: oslqzoch]
[ar: Nurhana]
[ti: Ora Ngiro]
[al: Keroncong Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:39]
[00:00.05]Ora Ngiro
[00:00.05]by: Nurhana
[00:23.05]
[00:25.05]>>>
[00:26.05]>>
[00:27.05]>
[00:28.05]Aku ora nate ngiro,
[00:34.05]Yen sliramu tego gawe gelo..
[00:43.90]Tego gawe loro atiku,
[00:51.37]Sing nyoto tulus tresno sliramu..
[01:02.17]Biyen jarene janjimu,
[01:09.44]Tresnamu amung kanggo awakku..
[01:18.93]Nanging saiki nyatane,
[01:26.54]Sliramu urip karo dewek’e..
[01:37.46]Gelo ati iki gelo,
[01:43.97]Biyen kok gampang percoyo..
[01:53.18]Marang janji manis,
[02:01.58]Sing nyatane amung lamis..
[02:09.92]
[02:12.96]Loro ati iki loro,
[02:18.85]Yen eling jaman semono..
[02:28.18]Gelane atiku,
[02:36.99]Biyen kok tepung sliramu..
[02:42.60]
[03:09.03]>>>
[03:10.03]>>
[03:11.03]>
[03:12.03]Aku ora nate ngiro,
[03:18.23]Yen sliramu tego gawe gelo..
[03:28.05]Tego gawe loro atiku,
[03:35.97]Sing nyoto tulus tresno sliramu..
[03:46.76]Biyen jarene janjimu,
[03:53.36]Tresnamu amung kanggo awakku..
[04:02.98]Nanging saiki nyatane,
[04:10.26]Sliramu urip karo dewek’e..
[04:21.96]Gelo ati iki gelo,
[04:27.67]Biyen kok gampang percoyo..
[04:36.70]Marang janji manis,
[04:44.55]Sing nyatane amung lamis..
[04:53.43]
[04:56.37]Loro ati iki loro,
[05:02.70]Yen eling jaman semono..
[05:11.04]Gelane atiku,
[05:19.69]Biyen kok tepung sliramu..
[05:26.48]
————–
Preview:

Dongengan

Gesang_3
Versi: Gesang

Sinten purun kulo dongengi,
Dongenge sadulur ndeso..
Sugih sawah lan sugih pari,
Ayeman ati ora murko..

Ageng labuhe dateng negari,
Rupo arto lan rupo bondo..
Jaman gerilya ing nguni,
Tiyang kutho ngungsi teng ndeso..

reff:
Si kakang lan mbakyu sing nampi,
Lahir batin suko lan rilo..
Jamin panggenan lan jamin tedhi,
Luwung senadyan coro ndeso..

Kocape mbiyen naliko kuwi,
Sopo wonge podho rumongso..
Terima kasih batine muni,
Suk yen aman walesku opo..

reff:
Tutuge dongeng puniki,
Indonesia pun merdeko..
Dikantheni tatanan adi,
Ngajeni mring podho manungso..

Welinge sing dongengke niki,
Yen kakang lan mbakyu teng kutho..
Walese ojo nganti lali,
Lan ojo disio-sio..
——————-
[ver: lyrics]
[id: cwcwblch]
[ar: Gesang]
[ti: Dongengan]
[al: Keroncong Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:09]
[00:00.02]Dongengan
[00:00.02]by: Gesang
[00:15.02]
[00:17.02]>>>
[00:18.02]>>
[00:19.02]>
[00:20.02]Sinten purun kulo dongengi,
[00:27.22]Dongenge sadulur ndeso..
[00:35.30]Sugih sawah lan sugih pari,
[00:43.08]Ayeman ati ora murko..
[00:50.10]
[00:53.15]Ageng labuhe dateng negari,
[01:00.74]Rupo arto lan rupo bondo..
[01:09.27]Jaman gerilya ing nguni,
[01:15.93]Tiyang kutho ngungsi teng ndeso..
[01:23.15]
[01:55.79]>>>
[01:56.79]>>
[01:57.79]>
[01:58.79]Si kakang lan mbakyu sing nampi,
[02:06.79]Lahir batin suko lan rilo..
[02:15.11]Jamin panggenan lan jamin tedhi,
[02:23.19]Luwung senadyan coro ndeso..
[02:30.91]
[02:33.41]Kocape mbiyen naliko kuwi,
[02:39.81]Sopo wonge podho rumongso..
[02:48.15]Terima kasih batine muni,
[02:54.81]Suk yen aman walesku opo..
[03:02.02]
[03:35.72]>>>
[03:36.72]>>
[03:37.72]>
[03:38.72]Tutuge dongeng puniki,
[03:45.72]Indonesia pun merdeko..
[03:54.63]Dikantheni tatanan adi,
[04:01.71]Ngajeni mring podho manungso..
[04:08.74]
[04:11.04]Welinge sing dongengke niki,
[04:17.88]Yen kakang lan mbakyu teng kutho..
[04:25.67]Walese ojo nganti lali,
[04:33.26]Lan ojo disio-sio..
[04:41.66]
————–
Preview:

Merapi (yanti lesmono)

Yanti-Lesmono_4
Versi: Yanti Lesmono

ANGEL DIKANDHA’NE
SIJI-SIJI KEPIYE MBUKA’NE..
WENGI INGKANG SEPI
NGGAWE LALI TEKANE PEPATI..

MURKANING MERAPI
NGGAWE MIRIS ROSO JRONING ATI..
SAK ISINE BUMI
BINGUNG KOYO GABAH DIINTERI..

ELING-ELING GEK NDANG DHO ELING..
KEDADEAN NENG WONODADI PEPELING..
MARANG GUSTI KANG DUMADI..
LANGIT LAN SAK ISINE LUMAT ING BUMI..

reff:
MURKANING MERAPI
NGGAWE MIRIS ROSO JRONING ATI..
SAK ISINE BUMI
BINGUNG KOYO GABAH DIINTERI..

ELING-ELING GEK NDANG DHO ELING..
KEDADEAN NENG WONODADI PEPELING..
MARANG GUSTI KANG DUMADI..
LANGIT LAN SAK ISINE LUMAT ING BUMI..
LANGIT LAN SAK ISINE LUMAT ING BUMI..
—————-
[ver: lyrics]
[id: acpihvch]
[al: Pop Keroncong Jawa]
[ar: Yanti Lesmono]
[ti: Merapi]
[by: yanilipatro]
[length: 04:25]
[00:00.11]Merapi – Yanti Lesmono
[00:12.11]
[00:14.11]>>>
[00:15.11]>>
[00:16.11]>
[00:17.11]>
[00:18.11]Angel dikandha’ne
[00:23.71]Siji-siji kepiye mbuka’ne..
[00:35.64]Wengi ingkang sepi
[00:41.96]Nggawe lali tekane pepati..
[00:52.16]
[00:55.03]Murkaning merapi
[01:00.43]Nggawe miris
[01:03.75]roso jroning ati..
[01:10.45]Sak isine bumi
[01:18.90]Bingung koyo
[01:22.08]gabah diinteri..
[01:28.79]
[01:32.81]Eling-eling
[01:37.23]gek ndang dho eling..
[01:41.28]Kedadean
[01:43.91]neng wonodadi pepeling..
[01:50.93]
[01:54.75]Marang gusti
[01:59.66]kang dumadi..
[02:03.86]Langit lan sak isine
[02:07.98]lumat ing bumi..
[02:12.78]
[02:49.28]>>>
[02:50.28]>>
[02:51.28]>
[02:52.28]Murkaning merapi
[02:58.64]Nggawe miris
[03:01.86]roso jroning ati..
[03:10.95]Sak isine bumi
[03:16.76]Bingung koyo
[03:19.74]gabah diinteri..
[03:26.08]
[03:31.51]Eling-eling
[03:36.21]gek ndang dho eling..
[03:40.64]Kedadean
[03:42.24]neng wonodadi pepeling..
[03:48.03]
[03:54.79]Marang gusti
[03:58.00]kang dumadi..
[04:02.78]Langit lan sak isine
[04:06.45]lumat ing bumi..
[04:11.35]Langit lan sak isine
[04:15.63]lumat ing bumi..
[04:20.23]
—————
Preview:

Ireng Karo Ireng

Wiwiek-Sumbogo
Versi: Wiwiek Sumbogo

Yen pancen ireng,
Ojo’ nganggo klambi biru..
Klambine biru,
Jare angel leh ngumbahi..

Yen pancen seneng,
Ojo’ gegedhen cemburu..
Jare cemburu,
Suwe-suwe makan ati..

Ireng karo ireng,
Yen dinatul dadi ijo..
Seneng karo seneng,
Yen wis kumpul biso jodo..

Ireng karo ireng,
Yen dikumbah biso rusak..
Seneng karo seneng,
Yen sak omah tambah anak..

reff:
Yen pancen ireng,
Ojo’ nganggo klambi lurik..
Yen klambi lurik,
Suwe-suwe dondomono..

Yen pancen seneng,
Ojo’ nganggo purak-purik..
Yen purak-purik,
Suwe-suwe ora tresno..

Ireng karo ireng,
Yen dinatul dadi ijo..
Seneng karo seneng,
Yen wis kumpul biso jodo..

Ireng karo ireng,
Yen dikumbah biso rusak..
Seneng karo seneng,
Yen sak omah tambah anak..

reff:
Yen pancen ireng,
Ojo’ nganggo kocomoto..
Yen kocomoto,
Jarene kacane warung..

Yen pancen seneng,
Ojo’ kerep dolan nonggo..
Yen dolan nonggo,
Wekasan ngrasani bojo..

Ireng karo ireng,
Yen dinatul dadi ijo..
Seneng karo seneng,
Yen wis kumpul biso jodo..

Ireng karo ireng,
Yen dikumbah biso rusak..
Seneng karo seneng,
Yen sak omah tambah anak..
—————-
[ver: lyrics]
[id: wpkwvhch]
[ar: Wiwiek Sumbogo]
[ti: Ireng Karo Ireng]
[al: Keroncong Jawa]
[by: yanilipatro]
[length: 03:48]
[00:00.03]Ireng Karo Ireng
[00:00.03]by: Wiwiek Sumbogo
[00:10.00]
[00:12.00]>>>
[00:13.00]>>
[00:14.00]>
[00:15.00]Yen pancen ireng
[00:17.92]Ojo’ nganggo klambi biru..
[00:21.69]Klambine biru
[00:23.04]Jare angel leh ngumbahi..
[00:28.62]Yen pancen seneng,
[00:31.60]Ojo’ gegedhen cemburu..
[00:35.64]Jare cemburu
[00:38.34]Suwe-suwe makan ati..
[00:42.06]Ireng karo ireng,
[00:44.32]Yen dinatul dadi ijo..
[00:48.67]Seneng karo seneng,
[00:51.87]Yen wis kumpul
[00:53.60]biso jodo..
[00:55.84]Ireng karo ireng,
[00:58.40]Yen dikumbah biso rusak..
[01:02.62]Seneng karo seneng,
[01:05.42]Yen sak omah
[01:06.98]tambah anak..
[01:09.78]
[01:20.02]>>>
[01:21.02]>>
[01:22.02]>
[01:23.02]Yen pancen ireng,
[01:26.02]Ojo’ nganggo klambi lurik..
[01:30.33]Yen klambi lurik,
[01:33.05]Suwe-suwe dondomono..
[01:37.03]Yen pancen seneng,
[01:39.97]Ojo’ nganggo purak-purik..
[01:43.82]Yen purak-purik,
[01:46.66]Suwe-suwe ora tresno..
[01:50.18]Ireng karo ireng,
[01:53.02]Yen dinatul dadi ijo..
[01:57.21]Seneng karo seneng,
[02:00.03]Yen wis kumpul
[02:01.90]biso jodo..
[02:04.53]Ireng karo ireng,
[02:07.03]Yen dikumbah biso rusak..
[02:11.09]Seneng karo seneng,
[02:13.71]Yen sak omah
[02:15.59]tambah anak..
[02:18.88]
[02:29.02]>>>
[02:30.02]>>
[02:31.02]>
[02:32.02]Yen pancen ireng,
[02:34.49]Ojo’ nganggo kocomoto..
[02:38.91]Yen kocomoto,
[02:41.60]Jarene kacane warung..
[02:46.09]Yen pancen seneng,
[02:48.52]Ojo’ kerep dolan nonggo..
[02:52.96]Yen dolan nonggo,
[02:55.95]Wekasan ngrasani bojo..
[02:59.77]Ireng karo ireng,
[03:02.76]Yen dinatul dadi ijo..
[03:06.17]Seneng karo seneng,
[03:09.21]Yen wis kumpul
[03:11.20]biso jodo..
[03:13.71]Ireng karo ireng,
[03:16.07]Yen dikumbah biso rusak..
[03:20.00]Seneng karo seneng,
[03:22.94]Yen sak omah
[03:24.83]tambah anak..
[03:27.32]
————–
Preview:

Abot Sanggane (yadi sukmo)

Yadi-S
Versi: Yadi S

Abot sanggane dolek pangan,
Rino klawan wengi..
Tansah nandang rekoso,
Lan nelangsaning ati..

Mbok yo enggal-enggal kowe,
Nyuwun lan memuji..
Minto marang,
Nugrahaning kang kuwoso..

Mulo kuwi
Tingkah laku dho sing ati-ati..
Ojo nganti
Gawe gelo lan laraning ati..

Iku ngono pusakane,
Wong urip neng ndunyo..
Yen mbok gawe,
Bakal nemu urip mulyo..

reff:
Mulo kuwi
Tingkah laku dho sing ati-ati..
Ojo nganti
Gawe gelo lan laraning ati..

Iku ngono pusakane,
Wong urip neng ndunyo..
Yen mbok gawe,
Bakal nemu urip mulyo..
—————
[ver: lyrics]
[id: czwnqpch]
[ar: Yadi S]
[ti: Abot Sanggane]
[al: Pop Keroncong Jawa]
[by: yanilipatro]
[length: 04:28]
[00:01.02]Abot Sanggane – Yadi S
[00:30.02]
[00:32.02]>>>
[00:33.02]>>
[00:34.02]>
[00:35.02]Abot sanggane dolek pangan,
[00:43.47]Rino klawan wengi..
[00:52.64]Tansah nandang rekoso,
[01:01.40]Lan nelangsaning ati..
[01:06.56]
[01:08.73]Mbok yo enggal-enggal kowe,
[01:15.64]Nyuwun lan memuji..
[01:25.20]Minto marang,
[01:30.24]Nugrahaning kang kuwoso..
[01:38.05]
[01:41.05]Mulo kuwi
[01:48.42]Tingkah laku dho sing ati-ati..
[01:55.93]Ojo nganti
[02:02.81]Gawe gelo lan laraning ati..
[02:09.56]
[02:11.02]Iku ngono pusakane,
[02:20.39]Wong urip neng ndunyo..
[02:27.40]Yen mbok gawe,
[02:34.55]Bakal nemu urip mulyo..
[02:43.39]
[03:14.87]>>>
[03:15.87]>>
[03:16.87]>
[03:17.87]Mulo kuwi
[03:24.17]Tingkah laku dho sing ati-ati..
[03:31.59]Ojo nganti
[03:37.90]Gawe gelo lan laraning ati..
[03:45.08]
[03:47.34]Iku ngono pusakane,
[03:55.27]Wong urip neng ndunyo..
[04:04.02]Yen mbok gawe,
[04:09.84]Bakal nemu urip mulyo..
[04:17.34]
————
Preview:

Ojo Dumeh (mus mulyadi)

Mus-Mulyadi_1
Versi: Mus Mulyadi

Tan kiniro uriping manungso,
Mung sa’pisan ono ngalam ndunyo..
Ngelingono marang podho jalmo,
Sing dinitah kang moho kuoso..

Durung mesti urip tansah mukti,
Nandang susah mesti dialami..
Sopo ngerti urip tembe mburi,
Bakal nandang rekasaning ati..

Nadyan to biso urip mukti,
Marang ibu bopo ojo banjur lali..
Samongso uripmu nelongso,
Sopo maneh kang bakal gelem nulungi..

reff:
Tan kiniro uriping manungso,
Mung sa’pisan ono ngalam ndunyo..
Ngelingono marang podho jalmo,
Sing dinitah kang moho kuoso..

Durung mesti urip tansah mukti,
Nandang susah mesti dialami..
Sopo ngerti urip tembe mburi,
Bakal nandang rekasaning ati..

Ojo lali podho mawas diri,
Yen kepingin katentremaning ati..
Ojo lali pituturku iki,
Sopo ngerti bakal tumekaning janji..
—————-
[ver: lyrics]
[id: zlhbuucv]
[ar: Mus Mulyadi]
[ti: Ojo Dumeh]
[al: Pop Keroncong]
[by: Yanilipatro]
[length: 3:48]
[00:01.05]Ojo Dumeh – Mus Mulyadi
[00:11.05]
[00:13.05]>>>
[00:14.05]>>
[00:15.05]>
[00:16.05]Tan kiniro
[00:17.84]uriping manungso..
[00:23.16]Mung sa’pisan
[00:25.95]ono ngalam ndunyo..
[00:30.46]Ngelingono
[00:33.33]marang podho jalmo..
[00:37.13]Sing dinitah
[00:39.96]kang moho kuoso..
[00:44.19]Durung mesti
[00:47.90]urip tansah mukti..
[00:52.64]Nandang susah
[00:54.77]mesti dialami..
[00:59.87]Sopo ngerti
[01:02.40]urip tembe mburi..
[01:07.19]Bakal nandang
[01:09.65]rekasaning ati..
[01:14.85]Nadyan to
[01:17.46]biso urip mukti..
[01:21.97]Marang ibu bopo
[01:25.41]ojo banjur lali..
[01:29.53]Samongso uripmu nelongso..
[01:35.97]Sopo maneh
[01:39.34]kang bakal gelem nulungi..
[01:44.46]
[01:56.52]>>>
[01:57.52]>>
[01:58.52]>
[01:59.52]Tan kiniro
[02:02.46]uriping manungso..
[02:06.66]Mung sa’pisan
[02:09.40]ono ngalam ndunyo..
[02:14.65]Ngelingono
[02:17.10]marang podho jalmo..
[02:22.04]Sing dinitah
[02:24.28]kang moho kuoso..
[02:29.17]Durung mesti
[02:32.22]urip tansah mukti..
[02:36.48]Nandang susah
[02:39.54]mesti dialami..
[02:44.10]Sopo ngerti
[02:46.79]urip tembe mburi..
[02:51.54]Bakal nandang
[02:54.17]rekasaning ati..
[02:59.04]Ojo lali
[03:02.07]podo mawas diri..
[03:06.26]Yen kepingin
[03:08.20]katentremaning ati..
[03:13.69]Ojo lali
[03:16.74]pituturku iki..
[03:20.47]Sopo ngerti
[03:23.63]bakal tumekaning janji..
[03:28.90]
————
Preview:

Gandrung Prawan Ayu

Mus-Mulyadi
Versi: Mus Mulyadi

Pitung sasi suwene
Nggonku ngenteni..
Prawan ayu
Sing omahe pinggir kali..

Tak tresnani..
Tak gandrungi..
Saben bengi
Mung tansah tak impi-impi..

Kapan to nduk bocah ayu..
Kowe gelem melu aku..
Tak turuti opo wae karepmu..

Omah gedong
Magrong-magrong susun telu..
Montor pitu
Kari milih sak karepmu..

Tak sanggupi..
Tak turuti..
Angger ojo gawe
Laraning atiku..

Kapan to nduk bocah ayu..
Kowe seneng karo aku..
Ojo tansah gawe gelo atiku..

reff:
Kapan to nduk bocah ayu..
Kowe seneng karo aku..
Ojo tansah gawe gelo atiku..

Omah gedong
Magrong-magrong susun telu..
Montor pitu
Kari milih sak karepmu..

Tak sanggupi..
Tak turuti..
Angger ojo gawe
Laraning atiku..
—————-
[ver: lyrics]
[id: zoishacv]
[ar: Mus Mulyadi]
[ti: Gandrung Prawan Ayu]
[al: Pop Keroncong]
[by: Yanilipatro]
[length: 2:33]
[00:01.10]Gandrung Prawan Ayu
[00:03.29]Versi: Mus Mulyadi
[00:05.29]
[00:07.29]>>>
[00:08.29]>>
[00:09.29]>
[00:10.29]Pitung sasi suwene
[00:11.97]nggonku ngenteni..
[00:14.55]Prawan ayu
[00:16.11]sing omahe pinggir kali..
[00:19.83]Tak tresnani..
[00:22.45]tak gandrungi..
[00:25.00]Saben bengi
[00:26.43]mung tansah tak impi-impi..
[00:30.00]Kapan to nduk bocah ayu..
[00:35.28]Kowe gelem melu aku..
[00:40.37]Tak turuti opo wae karepmu..
[00:45.92]Omah gedong
[00:47.19]magrong-magrong susun telu..
[00:50.85]Montor pitu
[00:52.16]kari milih sak karepmu..
[00:55.70]Tak sanggupi..
[00:58.38]tak turuti..
[01:00.68]Angger ojo gawe
[01:03.16]laraning atiku..
[01:05.59]
[01:07.29]Kapan to nduk bocah ayu..
[01:11.14]Kowe seneng karo aku..
[01:16.11]Ojo tansah gawe gelo atiku..
[01:20.90]
[01:41.30]>>>
[01:42.30]>>
[01:43.30]>
[01:44.30]Kapan to nduk bocah ayu..
[01:48.51]Kowe seneng karo aku..
[01:53.77]Ojo tansah gawe gelo atiku..
[01:59.05]Omah gedong
[02:00.62]magrong-magrong susun telu..
[02:03.97]Montor pitu
[02:05.47]kari milih sak karepmu..
[02:08.95]Tak sanggupi..
[02:11.19]tak turuti..
[02:13.80]Angger ojo gawe
[02:16.35]laraning atiku..
[02:20.63]
————
Preview: