Wong Cilik (bosas jawa)

Versi: Unknown Artist

Wong cilik ongklak angklik,
Lungguhe yo mung dingklik..
Pangupayane mbatik,
Blanjane mung sethithik..

Swalik’e wong kebandan,
Uripe sarwo mapan..
Karepe ra karuan,
Senenge mung plesiran..

Podho elingo pro konco,
Wong urip ning alam dunyo..
Ojo seneng pamer bondho,
Mengko mundhak uripmu rekoso..

Sugih lan miskin kuwi,
Ginaris lan pinesthi..
Kabeh ginanjar gusti,
Mulo jo ngloro ati..

reff:
Wong cilik ongklak angklik,
Lungguhe yo mung dingklik..
Prakaryane ning pabrik,
Blanjane mung sethithik..

Podho elingo pro konco,
Wong urip ning alam dunyo..
Ojo seneng pamer bondho,
Mengko mundhak uripmu rekoso..

Sugih lan miskin kuwi,
Ginaris lan pinesthi..
Kabeh ginanjar gusti,
Mulo jo ngloro ati..

reff:
Podho elingo pro konco,
Wong urip ning alam dunyo..
Ojo seneng pamer bondho,
Mengko mundhak uripmu rekoso..

Sugih lan miskin kuwi,
Ginaris lan pinesthi..
Kabeh ginanjar gusti,
Mulo jo ngloro ati..
Mulo jo ngloro ati..

Suk Kapan (endah saraswati)

Versi: Endah Saraswati

Suk kapan aku ora ngerti,
Enteke sengsarane uripku..
Kepingin ngrasake, urip tentrem ayem
Adoh beko lan beboyo..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

Penyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip, nganti teko sunar
Madhangi dalan uripku..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

reff:
Penyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip, nganti teko sunar
Madhangi dalan uripku..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

Nonong (dian kusuma)

Versi: Dian Kusuma

Nonong sing nonong, sopo sing nduwe
Nonong sing nonong, sing ayu dewe..
Nononge nambahi ayu, ayu dewe
Nononge nambahi manis, manis dewe..

Nonong sing nonong, dudu bathuk’e
Nonong sing nonong, larang regane..
Nononge sing mesam-mesem, kabeh kangen
Nononge yen ngguyu merem, kabeh gelem..

Dasar ayu tetep ayu,
Nadyan nonong tambah ayu..
Dasar manis tetep manis,
Nadyan nonong tambah tambah manis..

Nonong sing nonong, ngendi omahe
Nonong sing nonong, angel tandhinge..
Sing nonong dudu bathuk’e, aduh sayang
Sing nonong nyedhak’o mrene, aduh aduh sayang..

reff:
Nonong sing nonong, sopo sing nduwe
Nonong sing nonong, sing ayu dewe..
Nononge nambahi ayu, ayu dewe
Nononge nambahi manis, manis dewe..

Nonong sing nonong, dudu bathuk’e
Nonong sing nonong, larang regane..
Nononge sing mesam-mesem, kabeh kangen
Nononge yen ngguyu merem, kabeh gelem..

Dasar ayu tetep ayu,
Nadyan nonong tambah ayu..
Dasar manis tetep manis,
Nadyan nonong tambah tambah manis..

Nonong sing nonong, ngendi omahe
Nonong sing nonong, angel tandhinge..
Sing nonong dudu bathuk’e, aduh sayang
Sing nonong nyedhak’o mrene, aduh aduh sayang..

Dondong Opo Salak (james chu)

Versi: James Chu

Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Gendhong opo pundhak, mlaku thimik-thimik..
Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Ngandhong opo mbecak, mlaku thimik-thimik..

Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
Kacang karo roti, adhik diparingi..

Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Gendhong opo pundhak, mlaku thimik-thimik..
Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Ngandhong opo mbecak, mlaku thimik-thimik..

Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
Kacang karo roti, adhik diparingi..

reff :
Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
Kacang karo roti, adhik diparingi..
Kacang karo roti, adhik diparingi..

Cidro (dian kusuma)

Versi: Dian Kusuma

Wis sak mestine, ati iki nelongso
Wong sing tak tresnani, mblenjani janji..
Opo ora eling, naliko semono
Kebak kembang wangi jroning dhodo..

Kepiye maneh, iki pancen nasibku
Kudu nandang loro, koyo mengkene..
Remuk ati iki, yen eling janjine
Ora ngiro jebul lamis wae..

Gek opo salah, awakku iki
Kowe nganti, tego mblenjani janji..
Opo mergo, kahanan uripku iki
Mlarat bondho seje karo uripmu..

Aku nelongso, mergo kebacut tresno
Ora ngiro, saikine cidro..

reff:
Kepiye maneh, iki pancen nasibku
Kudu nandang loro, koyo mengkene..
Remuk ati iki, yen eling janjine
Ora ngiro jebul lamis wae..

Gek opo salah, awakku iki
Kowe nganti, tego mblenjani janji..
Opo mergo, kahanan uripku iki
Mlarat bondho seje karo uripmu..

Aku nelongso, mergo kebacut tresno
Ora ngiro, saikine cidro..
Ora ngiro, saikine cidro..

Tak Eling Eling (dian kusuma)

Versi: Dian Kusuma

Tak eling eling,
Opo sliramu, sing nate ketemu..
Dek naliko iku,
Candik ayu sumunar netramu..

Sore kang edi,
Amung esemu, sing ora nguwati..
Nadyan widodari,
Kalah endah, anyengsemke ati..

Semar sabrang,
Legag legog, ning omah bingung..
Jae wono sak upomo,
Wiwit iku, atiku poyang payingan..

Tak eling eling,
Pancen sliramu, sing mara marai..
Mbesok kapan aku,
Biso nyandhing, lintang panjerino..

reff :
Sore kang edi,
Amung esemu, sing ora nguwati..
Nadyan widodari,
Kalah endah, anyengsemke ati..

Semar sabrang,
Legag legog, ning omah bingung..
Jae wono sak upomo,
Wiwit iku, atiku poyang payingan..

Tak eling eling,
Pancen sliramu, sing mara marai..
Mbesok kapan aku,
Biso nyandhing, lintang panjerino..

Sakit Rindu (dian kusuma)

Vokal : Dian kusuma ft. Tommy

Pr:
Luwih becik loro untu, daripada sirahe ngelu
Sakit cinta sakit rindu..
Yen wengi ora biso turu, yen awan ra doyan mangan
Amargo tansah kelingan..

Lk:
Betul kowe betul kandamu, cah ayu tak tunggu tunggu
Ora liyo mung sliramu..
Rino wengi dadi impenku, wani sumpah opo njalukmu
Cah ayu, ojo ngguya-ngguyu..

Pr: Lali anak lali bojo..
Lk: Lali wayah lali petung..

Pr: Rasane wong lagi gandrung,
Pilih mbacut opo pilih wurung..
Lk: Yen wurung tak trimo nggantung..

Pr:
Malaria opo mala rindu, sedino rasane sewindu
Ning awak marakke kuru..
Numpak dokar mlakune ngulon,wong sabar mesti kelakon
Wong sabar mesti kelakon..

Lk:
Aduh bapak aduh biyung, anakmu koyo wong gemblung
Kapan ndiko paring pitulung..
Iwak cucut mlebu neng karung, kebacut alias kadhung
Ngentekke sawah, ngentekke kampung..

reff:
Lk:
Betul kowe betul kandamu, cah ayu tak tunggu tunggu
Ora liyo mung sliramu..
Rino wengi dadi impenku, wani sumpah opo njalukmu
Cah ayu, ojo ngguya-ngguyu..

Pr: Lali anak lali bojo..
Lk: Lali wayah lali petung..

Pr: Rasane wong lagi gandrung,
Pilih mbacut opo pilih wurung..
Lk: Yen wurung tak trimo nggantung..

Pr:
Malaria opo mala rindu, sedino rasane sewindu
Ning awak marakke kuru..
Numpak dokar mlakune ngulon,wong sabar mesti kelakon
Wong sabar mesti kelakon..

Lk:
Aduh bapak aduh biyung, anakmu koyo wong gemblung
Kapan ndiko paring pitulung..
Iwak cucut mlebu neng karung, kebacut alias kadhung
Ngentekke sawah, ngentekke kampung..