Bojo Ayu

“Bojo Ayu” versi Didi Kempot feat Agus S.

Kembange jambu tibo neng latar,
Disaponi sapune sodo..
Bojoku ayu atine sabar,
Nganti seprene neng aku tresno..

Kembange ati neng njero dhodho,
Dieman eman tekane tuwo..
Welinge simbah jaman semono,
Uwong urip ojo sembrono..

Nduwe bojo dieman eman,
Nganti tuwo kudu disayang sayang..
Nduwe bojo dieman eman,
Selawase urip bebarengan..

reff:
Kembange jambu tibo neng latar,
Disaponi sapune sodo..
Bojoku ayu atine sabar,
Nganti seprene neng aku tresno..

Kembange ati neng njero dhodho,
Dieman eman tekane tuwo..
Welinge simbah jaman semono,
Uwong urip ojo sembrono..

Nduwe bojo dieman eman,
Nganti tuwo kudu disayang sayang..
Nduwe bojo dieman eman,
Selawase urip bebarengan..

Nduwe bojo dieman eman,
Nganti tuwo kudu disayang sayang..
Nduwe bojo dieman eman,
Selawase urip bebarengan..

————–
Terjemahannya berdasarkan teks, kira kira begini;
Bojo Ayu = Istri Cantik

Bunganya jambu jatuh di halaman,
Disapu sapunya lidi..
Istriku cantik hatinya sabar,
Sampai saat ini kepadaku cinta..

Bunganya hati di dalam dada,
Disayang sayang sampai tua..
Pesan simbah jaman dulu,
Orang hidup jangan ceroboh..

Punya istri disayang sayang,
Sampai tua harus disayang sayang..
Punya istri disayang sayang,
Selamanya hidup bersama..

Nyangking Botol

“Nyangking Botol” Versi Didi Kempot

Esuk esuk tuku lengo nyangking botol, (konco)
Konco lawas dijak adus menyang kali, (pelem)
Pelem kecut kecute ngungkuli jeruk, (tumo)
Tumo katok klelar kleler ono rambut, (jempol)

Jempol sikil othal athil arep pritil, (iwak)
Iwak pitik digoreng nganti kemripik, (tembang)

reff:
Tembang iki ojo diwolak walik,
Yen kuwalik pikiranmu dadi brintik..
Jare simbah ojo mleset ojo luput,
Yen kepleset jo lali gondelan buntut..(ngentut)

reff:
Esuk esuk tuku lengo nyangking botol, (konco)
Konco lawas dijak adus menyang kali, (pelem)
Pelem kecut kecute ngungkuli jeruk, (tumo)
Tumo katok klelar kleler ono rambut, (jempol)

Jempol sikil othal athil arep pritil, (iwak)
Iwak pitik digoreng nganti kemripik, (tembang)

reff:
Tembang iki ojo diwolak walik,
Yen kuwalik pikiranmu dadi brintik..
Jare simbah ojo mleset ojo luput,
Yen kepleset jo lali gondelan buntut..(ngentut)

Tembang iki ojo diwolak walik,
Yen kuwalik pikiranmu dadi brintik..
Jare simbah ojo mleset ojo luput,
Yen kepleset jo lali gondelan buntut..(ngentut)

123360