Wong Cilik (bosas jawa)


Versi: Unknown Artist

Wong cilik ongklak angklik,
Lungguhe yo mung dingklik..
Pangupayane mbatik,
Blanjane mung sethithik..

Swalik’e wong kebandan,
Uripe sarwo mapan..
Karepe ra karuan,
Senenge mung plesiran..

Podho elingo pro konco,
Wong urip ning alam dunyo..
Ojo seneng pamer bondho,
Mengko mundhak uripmu rekoso..

Sugih lan miskin kuwi,
Ginaris lan pinesthi..
Kabeh ginanjar gusti,
Mulo jo ngloro ati..

reff:
Wong cilik ongklak angklik,
Lungguhe yo mung dingklik..
Prakaryane ning pabrik,
Blanjane mung sethithik..

Podho elingo pro konco,
Wong urip ning alam dunyo..
Ojo seneng pamer bondho,
Mengko mundhak uripmu rekoso..

Sugih lan miskin kuwi,
Ginaris lan pinesthi..
Kabeh ginanjar gusti,
Mulo jo ngloro ati..

reff:
Podho elingo pro konco,
Wong urip ning alam dunyo..
Ojo seneng pamer bondho,
Mengko mundhak uripmu rekoso..

Sugih lan miskin kuwi,
Ginaris lan pinesthi..
Kabeh ginanjar gusti,
Mulo jo ngloro ati..
Mulo jo ngloro ati..

Suk Kapan (endah saraswati)


Versi: Endah Saraswati

Suk kapan aku ora ngerti,
Enteke sengsarane uripku..
Kepingin ngrasake, urip tentrem ayem
Adoh beko lan beboyo..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

Penyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip, nganti teko sunar
Madhangi dalan uripku..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

reff:
Penyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip, nganti teko sunar
Madhangi dalan uripku..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

12327