Blandong


lasmi
Versi: Lasmi
Catatan: banyak versi gending blandong ini

WASTENG SELO,
SELO KEMBANG JRO SAMUDRO..
BLANDONG KAYUNE JATI MAS,
BLANDONG KAYUNE JATI..
DITINGGAL MBLANDONG GOLEK GANTI..

PRO TARUNO TANDYO LABUH NEGORO,
MBIYEN MULO MOH NGANGGO KLAMBI,
KEBANGETEN SING NUKOKNO..
MBIYEN MULO JARE MOH RABI,
KEBANGETEN SING NAKOKNO..

WIWIT ESUK NGANTI TEKO SORE,
TANSAH SENGKUT NYAMBUT GAWE..
KOYO NGENE IKI REKASANE,
AMUNG KANGGO NYUKUPI KEBUTUHANE..

PANCEN NYOTO,
NYAMBUT GAWE DADI BLANDONG,
AWAK KESEL DUWITE WUS ENTOG..
DHO RA DIROSO KRINGET GOBYOS DELEWERAN,
AMUNG KANGGO NYUKUPI KELUARGANE..

BLANDONG KAYUNE WUS GAPUK MAS,
GOTONG ROYONG DIMENING NGLUMPUK..
SAUNTORO LAMUN SIRO,
DARBE TRESNO..

UJUNG JARI BALUNG RONDO NENGKO,
KLOPO LA BLANDONG KAYUNE TELO MAS..
GOTONG ROYONG SAK PODO-PODO WANI TOTO..
WANI TOTO KINARYO LABUH NEGORO,
AYEM TENTREM SAWANGANE..

WIWIT ESUK NGANTI TEKO SORE,
TANSAH SENGKUT NYAMBUT GAWE..
E KOYO NGENE IKI REKASANE,
AMUNG KANGGO NYUKUPI KEBUTUHANE..

PANCEN NYOTO,
NYAMBUT GAWE DADI BLANDONG,
AWAK KESEL DUWITE NDADAK WUS ENTOG..
YO RA DIROSO KRINGET GOBYOS DELEWERAN,
AMUNG KANGGO NYUKUPI KELUARGANE..

KANCANE DEWE PEKSI PITO,
PEKSI PITO YO RAMANE DEWE..
PEKSI PITO,
SUK JAMAN WAGIRINOTO..

BLANDONG KAYUNE TELO MAS,
DITINGGAL MBLANDONG GOLEK LIYO..
DITINGGAL MBLANDONG GOLEK WONG LIYO..
GARAK SIRO TASIH PATAN JRO NAYOKO..
——————
[ver: lyrics]
[id: wsinvbcu]
[ar: Lasmi]
[ti: Blandong]
[al: Gending Tayub]
[by: Yanilipatro]
[length: 6:49]
[00:00.08]Blandong
[00:00.08]by: Lasmi
[00:00.08]
[00:30.78]>>>
[00:31.78]>>
[00:32.78]>
[00:33.78]Wasteng selo,
[00:36.78]selo kembang jro samudro..
[00:41.85]Blandong kayune jati mas,
[00:45.97]Blandong kayune jati..
[00:50.62]Ditinggal mblandong golek ganti..
[01:00.16]
[01:02.90]Pro taruno tandyo labuh negoro,
[01:17.01]Mbiyen mulo moh nganggo klambi,
[01:21.06]Kebangeten sing nukokno..
[01:25.86]Mbiyen mulo jare moh rabi,
[01:29.76]Kebangeten sing nakokno..
[01:34.57]
[01:37.00]Wiwit esuk nganti teko sore,
[01:44.15]Tansah sengkut nyambut gawe..
[01:53.36]Koyo ngene iki rekasane,
[02:01.88]Amung kanggo nyukupi kebutuhane..
[02:10.34]Pancen nyoto
[02:14.85]nyambut gawe dadi blandong,
[02:20.69]Awak kesel duwite wus entog..
[02:29.52]Dho ra diroso kringet gobyos deleweran,
[02:38.23]Amung kanggo nyukupi keluargane..
[02:47.33]Blandong kayune wus gapuk mas,
[02:51.74]Gotong royong dimening nglumpuk..
[02:56.03]Sauntoro lamun siro darbe tresno..
[03:05.43]
[03:09.54]Ujung jari balung rondo nengko,
[03:22.42]Klopo la blandong kayune telo mas..
[03:28.32]Gotong royong sak podo-podo,
[03:33.73]Wani toto..
[03:43.43]Wani toto kinaryo labuh negoro,
[03:52.09]Ayem tentrem sawangane..
[04:00.30]
[04:02.79]Wiwit esuk nganti teko sore,
[04:09.76]Tansah sengkut nyambut gawe..
[04:19.65]E koyo ngene iki rekasane,
[04:28.54]Amung kanggo nyukupi kebutuhane..
[04:37.63]Pancen nyoto
[04:41.10]nyambut gawe dadi blandong,
[04:46.77]Awak kesel duwite ndadak wus entog..
[04:55.48]Yo ra diroso kringet gobyos deleweran,
[05:04.80]Amung kanggo nyukupi keluargane..
[05:14.07]
[05:16.74]Kancane dewe peksi pito,
[05:28.56]Peksi pito yo ramane dewe..
[05:37.28]Peksi pito suk jaman wagirinoto..
[05:49.54]Blandong kayune telo mas,
[05:54.04]Ditinggal mblandong golek liyo..
[05:59.52]Ditinggal mblandong golek wong liyo..
[06:11.57]Garak siro tasih patan jro nayoko..
[06:23.57]
————-
Preview:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s