Bangkel Tapi Demen

Versi: Suliyana

Sak kurang-kurange isun magih duwe,
Roso welas hang sun simpen nong njero kene..
Campur roso demen campur roso bangkel,
Bangkel yo tapi demen..

Sak kurang-kurange isun magih duwe,
Roso welas hang sun simpen nong njero kene..
Campur roso demen campur roso bangkel,
Bangkel yo tapi demen..

Terang-terangan riko nggudo moto,
Liwat mburi ndarani isun sing ngiro..
Padahal siun wis ngomongi sulung,
Apuwo wong liyo riko pujo-pujo..

Ojo riko nyawang lintang nong nduwuran,
Riko lali ambi pasir daratan..
Masio riko magih mujo wong liyo,
Isun tetep welas nong riko..

reff:
Sak kurang-kurange isun magih duwe,
Roso welas hang sun simpen nong njero kene..
Campur roso demen campur roso bangkel,
Bangkel yo tapi demen..

Terang-terangan riko nggudo moto,
Liwat mburi ndarani isun sing ngiro..
Padahal siun wis ngomongi sulung,
Apuwo wong liyo riko pujo-pujo..

Ojo riko nyawang lintang nong nduwuran,
Riko lali ambi pasir daratan..
Masio riko magih mujo wong liyo,
Isun tetep welas nong riko..
Isun tetep welas nong riko..

Slandap Slendep

Versi: Nenty Ardillah

Ana musuh ning njero selimut,
Ora katon cilik kaya semut..
Priwen gung curiga maderkah batur dewek,
Nyata wis rebut cinta wis gawe ati suwek..

Slandap slendep ning nggurine badan,
Rai madep ning ngguri janjian..
Disangka bocah cilik dianggep sun bli ngarti,
Merem ati mendelik wong loro wis menghianati..

reff:
Lanang lan wadone wis ora due ati,
Najan pada demene ana ati sing disakiti..

Lanang lan wadone bli due perasaan,
Sing kago yo loroan bli mikiri kula sing tetangisan..
Bli due ati bli due perasaan,
Dihianati ning batur sing awit cilik barengan..

Slandap slendep ning nggurine badan,
Rai madep ning ngguri janjian..
Disangka bocah cilik dianggep sun bli ngarti,
Merem ati mendelik wong loro wis menghianati..

reff:
Lanang lan wadone wis ora due ati,
Najan pada demene ana ati sing disakiti..

Lanang lan wadone bli due perasaan,
Sing kago yo loroan bli mikiri kula sing tetangisan..
Bli due ati bli due perasaan,
Dihianati ning batur sing awit cilik barengan..

Slandap slendep ning nggurine badan,
Rai madep ning ngguri janjian..
Disangka bocah cilik dianggep sun bli ngarti,
Merem ati mendelik wong loro wis menghianati..

Priyo Suriname

Versi: Ilse Setroredjo

Suriname ngelingke sliramu,
Priyo bagus sing ono atiku..
Alis lan mripatmu ugo esemanmu,
Tansah ngelingake mung pengen ketemu..

Suriname ono ati iki,
Priyo bagus sing tak impi-impi..
Esuk klawan wengi aku ora lali,
Mung siji sliramu mung kang tak tresnani..

Aku kangen tenan ati tansah kelingan,
Janji-janjimu rikolo semono..
Aku kangen tenan entenono tekanku,
Jo nganti lali ilingo janjimu..

reff:
Suriname ono ati iki,
Priyo bagus sing tak impi-impi..
Esuk klawan wengi aku ora lali,
Mung siji sliramu mung kang tak tresnani..

Aku kangen tenan ati tansah kelingan,
Janji-janjimu rikolo semono..
Aku kangen tenan entenono tekanku,
Jo nganti lali ilingo janjimu..

Aku kangen tenan ati tansah kelingan,
Janji-janjimu rikolo semono..
Aku kangen tenan entenono tekanku,
Jo nganti lali ilingo janjimu..

Wedi Kejiret

Versi: Suliyana

Paran artine riko demen,
Paran artine riko kangen..
Kadhung isun sing nduwe rumongso hang podo,
Koyo hang saiki riko roso..

Dudu sing gelem diwelasi,
Dudu sing gelem digateni..
Tapi isun kuatir kejiret nong roso,
Pamrih mergo welas gatin riko..

reff:
Wedi isun wedi kadhung dikiro natoni,
Welas sing kebales biso nggawe loro ati..
Percumo sio-sio mesem hang sun elungno,
Dhung atinisun hang riko karepno..

Paran artine riko demen,
Paran artine riko kangen..
Kadhung isun sing nduwe rumongso hang podo,
Koyo hang saiki riko roso..

Dudu sing gelem diwelasi,
Dudu sing gelem digateni..
Tapi isun kuatir kejiret nong roso,
Pamrih mergo welas gatin riko..

reff:
Wedi isun wedi kadhung dikiro natoni,
Welas sing kebales biso nggawe loro ati..
Percumo sio-sio mesem hang sun elungno,
Dhung atinisun hang riko karepno..

Wedi isun wedi kadhung dikiro natoni,
Welas sing kebales biso nggawe loro ati..
Percumo sio-sio mesem hang sun elungno,
Dhung atinisun hang riko karepno..
Dhung atinisun hang riko karepno..

Lukisan Kisah

Versi: Soimah

Kemana ku langkahkan kaki,
Mencari jejakmu yang tlah tinggalkanku..
Dan kini ku bagai berdiri,
Di atas bumi rindu ku terluka..

Mampukah aku melalui,
Malam-malam panjang tanpamu disini..
Lukisan kisah kita slalu terngiang,
Betapa rinduku kepada dirimu..

Senandung rindu ini untuk dirimu kasih,
Dengarlah suara tangis dihatiku..
Tak mampu ku membendung linang air mataku,
Terlalu dalam rasa rindu ku genggam..
Lukisan kisah ‘kan terkenang
Meski kita tlah berpisah..

reff:
Mampukah aku melalui,
Malam-malam panjang tanpamu disini..
Lukisan kisah kita slalu terngiang,
Betapa rinduku kepada dirimu..

Senandung rindu ini untuk dirimu kasih,
Dengarlah suara tangis dihatiku..
Tak mampu ku membendung linang air mataku,
Terlalu dalam rasa rindu ku genggam..
Lukisan kisah ‘kan terkenang
Meski kita tlah berpisah..
Ha hahahaaaa..

Sing Direstui

Versi: Mahesa ft. Dewi Cinta

Lk:
Sing tego sak temene
Nyawang banyu moto..
Hang netes ngepusi
Pipin riko..

Sing nyejo sak benere
Sing niat ngeloro..
Kelendi maning wong tuwek
Hang sing biso nompo..

Sing nyalahno
Kadhung riko ngersulo..
Mergo nyatane
Isun hang ngeloro..

Sepurane dhung isun
Ngelarani riko..
Uwah janji
Lan ati ngeliyo..

Sepurane dhung isun
Ninggalaken riko..
Hang sun jaluk mung siji
Riko tetep wangi..
Masiyo isun sing ono..

reff:
Lk:
Sing nyejo sak benere
Sing niat ngeloro..
Kelendi maning wong tuwek
Hng sing biso nompo..

Sing nyalahno
Kadhung riko ngersulo..
Mergo nyatane
Isun hang ngeloro..

Sepurane dhung isun
Ngelarani riko..
Uwah janji
Lan ati ngeliyo..

Sepurane dhung isun
Ninggalaken riko..
Hang sun jaluk mung siji
Riko tetep wangi..
Masiyo isun sing ono..

reff:
Pr:
Tau tah isun ngeliyo
Uwah roso ambi riko..
Tau tah isun ngeloro
Tapi riko suloyo
Uwah janji lan roso..

Lk:
Sepurane dhung isun
Ngelarani riko..
Uwah janji
Lan ati ngeliyo..

Sepurane dhung isun
Ninggalaken riko..
Hang sun jaluk mung siji
Riko tetep wangi..
Masiyo isun sing ono..

Saudagar Bawang

Versi: Tiny Djosep

BENGEN SUN KETIBAN LINTANG,
SEKIEN KETIBAN WULAN..
SINARE SUN TAMBAH TERANG,
DIKAWIN SAUDAGAR BAWANG..

URIP SERBA KECUKUPAN,
ORA KURANG SANDANG PANGAN..
SEGALA SUN KETURUTAN,
SENENGE ORA KEJAGAN..

reff:
KELINGAN..NING GEDENE,
KELINGAN..NING DAWANE..
GEDE NING SAYANGE,
DAWA NING SABARE..

KELINGAN..NING LEMUNE,
KELINGAN..NING GANDULE..
LEMU NING UWONGE,
GANDUL NING EMANE..

BAWANG ABANG TIPIS KULITE,
SAUDAGAR BAWANG AKEH DUITE..

URIP SERBA KECUKUPAN,
ORA KURANG SANDANG PANGAN..
SEGALA SUN KETURUTAN,
SENENGE ORA KEJAGAN..

reff:
KELINGAN..NING GEDENE,
KELINGAN..NING DAWANE..
GEDE NING SAYANGE,
DAWA NING SABARE..

KELINGAN..NING LEMUNE,
KELINGAN..NING GANDULE..
LEMU NING UWONGE,
GANDUL NING EMANE..

BAWANG ABANG TIPIS KULITE,
SAUDAGAR BAWANG AKEH DUITE..

URIP SERBA KECUKUPAN,
ORA KURANG SANDANG PANGAN..
SEGALA SUN KETURUTAN,
SENENGE ORA KEJAGAN..

reff:
KELINGAN..NING GEDENE,
KELINGAN..NING DAWANE..
GEDE NING SAYANGE,
DAWA NING SABARE..

KELINGAN..NING LEMUNE,
KELINGAN..NING GANDULE..
LEMU NING UWONGE,
GANDUL NING EMANE..

BAWANG ABANG TIPIS KULITE,
SAUDAGAR BAWANG AKEH DUITE..

BENGEN SUN KETIBAN LINTANG,
SEKIEN KETIBAN WULAN..
SINARE SUN TAMBAH TERANG,
DIKAWIN SAUDAGAR BAWANG..