Tembang Pitutur

“Tembang Pitutur” Versi Ahmad Gufron

“mingkar mingkuring angkoro,
“hangkorono kerananing mardisiwi..
“sinawung resmining kidung,
“sinupo sinukarto..

Ing ngarso sun tulodho,
Ing madyo mangun karso..
Tutwuri handayani,
Nyembaho marang gusti..

Welinge kanjeng sunan,
Sing eling lan waspodo..
Urip neng ngalam ndunyo,
Kabeh bakale musno..

Pituture kanjeng nabi,
Iku kabeh soko gusti..
Yen wis krungu sworo adzan,
Enggal enggal podho sembahyang..

Agomo ageming aji,
Busono ajining rogo..
Yen kabeh wis nyembah gusti,
Gemah ripah loh jinawi..

Tentrem ayem negriku,
Tentrem ayem bangsaku..
Surodipo joyoningrat,
Lebur dening pangastuti..

reff:
Welinge kanjeng sunan,
Sing eling lan waspodo..
Urip neng ngalam ndunyo,
Kabeh bakale musno..

Pituture kanjeng nabi,
Iku kabeh soko gusti..
Yen wis krungu sworo adzan,
Enggal enggal podho sembahyang..

Agomo ageming aji,
Busono ajining rogo..
Yen kabeh wis nyembah gusti,
Gemah ripah loh jinawi..

Tentrem ayem negriku,
Tentrem ayem bangsaku..
Surodipo joyoningrat,
Lebur dening pangastuti..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *