Retno Pengasih

Versi: Menik (Puspito Laras)

Slagane retno pengasih,
Yen ngendiko sarwo lirih..
Senadyan amung prasojo,
Nanging biso nuju prono..

Senadyan amerak ati,
Tanduk ruruh tan mboseni..
Keh prio podho kepranan,
Enggar-enggar mring katresnan..

Eman eman duh ing mulyo,
Pancen dino trus tumlawung..
Retno nggunung tanpo guno,
Jroning gandrung trus ambarung..

Kedlewer luh ing panderek,
Yo ben biso pilih pilih asih..
Mestine retno pengasih,
Pasrah mring kang moho luwih..

reff:
Slagane retno pengasih,
Yen ngendiko sarwo lirih..
Senadyan amung prasojo,
Nanging biso nuju prono..

Senadyan amerak ati,
Tanduk ruruh tan mboseni..
Keh prio podho kepranan,
Enggar-enggar mring katresnan..

Eman eman duh ing mulyo,
Pancen dino trus tumlawung..
Retno nggunung tanpo guno,
Jroning gandrung trus ambarung..

Kedlewer luh ing panderek,
Yo ben biso pilih pilih asih..
Mestine retno pengasih,
Pasrah mring kang moho luwih..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *