Gatot Kaca Bli Bisa Mabur

Versi: Sri Avista

Wayang golek gatot kaca,
Gatot kaca bli bisa mabur..
Weruh dewe katon neng mata,
Main cinta karo batur..

Wedang bandrek wedang bajigur,
Cabure panggangan roti..
Sapa wonge sing bli hancur,
Batur dewek menghianati..

reff:
Tuku suling neng jakarta,
Jakartane kebanjiran..
Ana maling, maling cinta
Kaligane ketangguhan..

Pancen cinta memang buta,
Bli pandeng batur lan tangga..
Ra perduli neng sahabat,
Deke batur ya diembat..

(gatot kaca bli bisa mabur),
Sing dicinta direbut batur..
(gatot kaca bli bisa mabur),
Putus cinta dadi ngelantur..

Wedang bandrek wedang bajigur,
Cabure panggangan roti..
Sapa wonge sing bli hancur,
Batur dewek menghianati..

reff:
Tuku suling neng jakarta,
Jakartane kebanjiran..
Ana maling, maling cinta
Kaligane ketangguhan..

Pancen cinta memang buta,
Bli pandeng batur lan tangga..
Ra perduli neng sahabat,
Deke batur ya diembat..

(gatot kaca bli bisa mabur),
Sing dicinta direbut batur..
(gatot kaca bli bisa mabur),
Putus cinta dadi ngelantur..

Wayang golek gatot kaca,
Gatot kaca bli bisa mabur..
Weruh dewe katon neng mata,
Main cinta karo batur..

Wedang bandrek wedang bajigur,
Cabure panggangan roti..
Sapa wonge sing bli hancur,
Batur dewek menghianati..

Retno Pengasih

Versi: Menik (Puspito Laras)

Slagane retno pengasih,
Yen ngendiko sarwo lirih..
Senadyan amung prasojo,
Nanging biso nuju prono..

Senadyan amerak ati,
Tanduk ruruh tan mboseni..
Keh prio podho kepranan,
Enggar-enggar mring katresnan..

Eman eman duh ing mulyo,
Pancen dino trus tumlawung..
Retno nggunung tanpo guno,
Jroning gandrung trus ambarung..

Kedlewer luh ing panderek,
Yo ben biso pilih pilih asih..
Mestine retno pengasih,
Pasrah mring kang moho luwih..

reff:
Slagane retno pengasih,
Yen ngendiko sarwo lirih..
Senadyan amung prasojo,
Nanging biso nuju prono..

Senadyan amerak ati,
Tanduk ruruh tan mboseni..
Keh prio podho kepranan,
Enggar-enggar mring katresnan..

Eman eman duh ing mulyo,
Pancen dino trus tumlawung..
Retno nggunung tanpo guno,
Jroning gandrung trus ambarung..

Kedlewer luh ing panderek,
Yo ben biso pilih pilih asih..
Mestine retno pengasih,
Pasrah mring kang moho luwih..

Cinta Sing Terlambat

Versi: Wawas Ibanez

Rasa getun bli kejagan,
Bengen nolak cintane kakang..
Sing akhire kakang kecewa,
Lunga langka kabar lan berita..

Wong lanang sing kula sayangi,
Sering pisan gawe lara ati..
Batin sun rasane sedih,
Laki ning kula ora perduli..

reff:
Kang ana ning endi,
Kula pengen nemoni..
Cinta sing terlambat,
Gawe ati sun kesiksa..

Langit ketutup ning mendung,
Urip sun rasa keduhung..
Sering gawa demenan,
Ning kula laki sering niba tangan..

Lamon bengen sun gelem dikawin sampean,
Wis tentu rumah tangga pasti bahagia..

reff:
Wong lanang sing kula sayangi,
Sering pisan gawe lara ati..
Batin sun rasane sedih,
Laki ning kula ora perduli..

reff:
Kang ana ning endi,
Kula pengen nemoni..
Cinta sing terlambat,
Gawe ati sun kesiksa..

Langit ketutup ning mendung,
Urip sun rasa keduhung..
Sering gawa demenan,
Ning kula laki sering niba tangan..

Lamon bengen sun gelem dikawin sampean,
Wis tentu rumah tangga pasti bahagia..

Petruk Dadi Ratu

Versi: Mus Mulyadi

Petruk dadi ratu, petruk dadi ratu
Nyonggo pincuk udud srutu..
Ratu suroloyo, patihe narodo
Yen lungguh yen lungguh,
Sikil jigang munggah mejo..

Cengengas cengenges,
Nambur kon nabuh dewo..
Deng deng deng deng, jreng
Deng deng deng deng, jreng

“nah, kang
“kakang narodo,
“Lho sampean malah turu yaene,
“cobi cobi,
“mangke dalu antoro jam loro,
“dewo-dewo niku diken tangi mawon,
“ndak kepena’en turu terus,
“dikumpulne ken lomba engklek,
“kajenge sehat to nggih..,
“ha..ha..,
“ampun mung dudang duding thok,
“nyalahke uwong,
“mbok nowo sing disalahke malah bener,
“nah mengke, sing nomer siji,
“diwenehi tiket, tour rong minggu
“teng australia,
“nopo nggih ken nyobi teng himalaya,
” lha nggih latihan adem to nggih,
“ha.. ha..,
“perkawis jurine gampil,
“pendetke mawon saking ngalengko mawon,
“ning kulo pikir,
“saking ngalengko niku kurang sportif wonge,
“nggih, lha enak’e dipendetke juri,
“sing sertifikate fifa mawon, nggih to..

Petruk dadi ratu, petruk dadi ratu
Nyonggo pincuk udud srutu..
Dewo-dewo bingung, petruk ngaji mumpung
Dipolne, dipolne nggone dadi jawoto gung..

Bendino mung mangan,
Nganti wetenge mblendung,
Deng deng deng deng, jreng
Deng deng deng deng, jreng

“nah, niku nek order pertama
“niku pun beres sedoyo,
“order kedua, mengke perkawis
“midodari-midodari kayangan mriki,
“sing nglola nggih kulo dewe mawon,
“kakang narodo sing bagian seleksi riyin yo,
“mengke finale busono rok mini,
“jurine tunggal, kulo dewe ra ngoten,
“dadi sreg to, nggih to
“lho putusan juri
“ra tidak boleh diganggu gugat,
“seleksi nggih sing adil,
“mboten kopeh bapak’e konco anak’e mlebu final,
“lha kulo mboten acc niku..
“juarane ken milih hadiah nopo mawon,
“sak karepe nggih to, nggih to mas,
“anggere lho niku, anggere niku
“anggere mawon pokok’e nggih to,
“anggere ngerti dewe,
“lha ning ampun ngeres pikirane nggih,
“pun monggo mas narodo, dileksanakke..

Petruk dadi ratu, petruk dadi ratu
Nyonggo pincuk udud srutu..
Dadi ra karuan, ilange tatanan
Mung dumeh kuoso,
Wekasan si bagong teko,
Si petruk diseret bali dadi menungso..
Deng deng deng deng, jreng
Deng deng deng deng, jreng

Lumbung Deso

Versi: Ki Nartosabdho

Lumbung deso
pro tani podho makaryo..
(Ayo dhi..) jupuk pari
noto lesung nyandhak alu..
(Ayo yu..) podho maju
yen wis rampung nulih adang..
(Ayo kang..) dho tumandang
nyosok beras ono lumpang..

Ayo dhi..
Ayo yu..
Ayo kang..

Lumbung deso
pro tani podho makaryo..
(Ayo dhi..) jupuk pari
noto lesung nyandhak alu..
(Ayo yu..) podho maju
yen wis rampung nulih adang..
(Ayo kang..) dho tumandang
nyosok beras ono lumpang..

reff:
Lumbung deso
pro tani podho makaryo..
(Ayo dhi..) jupuk pari
noto lesung nyandhak alu..
(Ayo yu..) podho maju
yen wis rampung nulih adang..
(Ayo kang..) dho tumandang
nyosok beras ono lumpang..

Ayo dhi..
Ayo yu..
Ayo kang..

Lumbung deso
pro tani podho makaryo..
(Ayo dhi..) jupuk pari
noto lesung nyandhak alu..
(Ayo yu..) podho maju
yen wis rampung nulih adang..
(Ayo kang..) dho tumandang
nyosok beras ono lumpang..

Janjining Ati

Versi: Engkong Ari

Sore iki,
Soko stasiun jebres solo..
Aku arep bali,
Ati ora jenjem ngenteni sepure teko..

Rasane koyo ono sing keri,
Nanging aku ora ngerti opo kuwi..
Senadyan wewayanganmu,
Wis cetho ngeba’i ati..

Ora kroso, alon alon
Sepur bengawane wis mlaku..
Kroso sepi nglangut rasaning ati,
Mripatku mung nyawang njobo..

Soko cendelo sak klebatan,
Katon koyo sliramu ngawe..
Nratap neng ati,
Ananging amung ati sing ngerti maknane..

Janjining atiku,
Mbesok yen tekan titi wancine..
Wewayangan mesti bakal sirno,
Mergo sliramu neng sandhingku..
Ora bakal adoh soko aku..

Taman Sari

Versi: Ki Saguh Hadicarito

Lk:(bowo)
“GUMELAR INGKANG..
“SEKAR.. SEKAR..
“NGAMBAR ARUM..
“NGEBEKI TAMAN SARI..

“AMAMET PRONO SATUHU..
“KARYO LEJARING NDRIYO..
“PEKSI NGOCEH..
“KUMBANG NGAMBRENG..
“NGENG-NGENG NIMBRUNG..

“SWASONO..
“ENDAH MULYO..
“LIR TAMANING..
“PRO HAPSARI..

Pr:
NADYAN LAGI KETEMBEN AKU KETEMU NIMAS,
UWIS PULIH KEMBANG KANG HILANG KEPANGGIH..
NADYAN AKEH KEMBANG KANG ARUM GANDANE NIMAS,
ORA ONO TAK ANGGEP DADI MUSTIKO..

MEMANIKKU YO AMUNG KOWE WONG KUNING,
SEN ISENING KEMBANG JRONING TAMAN SARI..
ORA WANGI MERGO KALAH LAN WONG KUNING NIMAS,
PRASOJOHO NIMAS SIRO MUNDHUT OPO..

reff:
Pr:
NADYAN LAGI KETEMBEN AKU KETEMU NIMAS,
UWIS PULIH KEMBANG KANG HILANG KEPANGGIH..
NADYAN AKEH KEMBANG KANG ARUM GANDANE NIMAS,
ORA ONO TAK ANGGEP DADI MUSTIKO..

MEMANIKKU YO AMUNG KOWE WONG KUNING,
SEN ISENING KEMBANG JRONING TAMAN SARI..
ORA WANGI MERGO KALAH LAN WONG KUNING NIMAS,
PRASOJOHO NIMAS SIRO MUNDHUT OPO..