Ngrekso Ati

Versi: Wafiq Azizah

Ayo podho ngrekso ati,
Anugrah peparinge gusti..
Ojo podho di kotori,
Ojo malah di tatoni..
Ati pepadhange gesang niki..

Yen pancen resik atimu,
Padhang jembar pikiranmu..
Adhem tentrem kahananmu,
Ing tembe mulyo uripmu..
(sing resik atine,)
(tembe mulyo uripe.)

Yen rusak kotor atimu,
Peteng ndedhet pikiranmu..
Gonjang-ganjing lelakonmu,
Rekoso getun uripmu..

Enggal-enggal topo lelono,
Nindakke dawuhe gusti..
Ojo-ojo nganti lali,
Tansah ngrekso njogo ati..

(jagalah hati,)
(jangan kau kotori..)
(jagalah hati,)
(lentera hidup ini..)

(jagalah hati,)
(jangan kau kotori..)
(jagalah hati,)
(lentera hidup ini..)

reff:
Ayo podho ngrekso ati,
Anugrah peparinge gusti..
Ojo podho di kotori,
Ojo malah di tatoni..
Ati pepadhange gesang niki..

Yen pancen resik atimu,
Padhang jembar pikiranmu..
Adhem tentrem kahananmu,
Ing tembe mulyo uripmu..
(sing resik atine,)
(tembe mulyo uripe.)

Yen rusak kotor atimu,
Peteng ndedhet pikiranmu..
Gonjang-ganjing lelakonmu,
Rekoso getun uripmu..

Enggal-enggal topolelono,
Nindakke dawuhe gusti..
Ojo-ojo nganti lali,
Tansah ngrekso njogo ati..

(jagalah hati,)
(jangan kau kotori..)
(jagalah hati,)
(lentera hidup ini..)

(jagalah hati,)
(jangan kau kotori..)
(jagalah hati,)
(lentera hidup ini..)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *