Jogedan

Versi: Andif AP ft. Yuliana

Lk:
Kendang kempulan,
Enak nggo jogedan..
Seiring alunan,
Suling dan nyanyian..

Pr:
Ayo kita berdendang,
Pinggul digoyang goyang..
Ayo kita berdendang,
Pinggul digoyang goyang..

Lk:
Timbang kebingungan,
Kakean pikiran..
Carilah hiburan,
Agar hati riang..

Pr:
Ayo kita berdendang,
Pinggul digoyang goyang..
Ayo kita berdendang,
Pinggul digoyang goyang..

reff:
Lk:
Jogetan..memang tak dilarang,
Asal jangan..sampai lupa aturan..

Dendangkan..gending belambangan,
Tari seblang gandrung banyuwangian..

Kendang kempulan,
Enak nggo jogedan..
Seiring alunan,
Suling dan nyanyian..

Pr:
Ayo kita berdendang,
Pinggul digoyang goyang..
Ayo kita berdendang,
Pinggul digoyang goyang..

reff:
Lk:
Jogetan..memang tak dilarang,
Asal jangan..sampai lupa aturan..

Dendangkan..gending belambangan,
Tari seblang gandrung banyuwangian..

Timbang kebingungan,
Kakean pikiran..
Carilah hiburan,
Agar hati riang..

Pr:
Ayo kita berdendang,
Pinggul digoyang goyang..
Ayo kita berdendang,
Pinggul digoyang goyang..

Wong Cilik (massbei)

Versi: Massbei

Yen sing nduwur wur pating ketakur,
Njeng nopo rakyate makmur..
Yen sing nduwur wur mung podho udur,
Njeng nopo rakyate akur..

Yen sing nduwur wur mung podho cengkah,
Rakyate sing dadi susah..
Yen sing nduwur wur dho mboten nggenah,
Negarane wis toh dijamin bubrah..

reff:
Man..eman alah eman eman,
Wong cilik kanggo dolanan..
Man..eman alah eman eman,
Wong cilik kanggo alesan..

Man..eman alah eman eman,
Wong cilik nggo pus apusan,
Man..eman alah eman eman,
Wong cilik sing dadi korban..

reff:
Yen sing nduwur wur pating ketakur,
Njeng nopo rakyate makmur..
Yen sing nduwur wur mung podho udur,
Njeng nopo rakyate akur..

Yen sing nduwur wur mung podho cengkah,
Rakyate sing dadi susah..
Yen sing nduwur wur dho mboten nggenah,
Negarane wis toh dijamin bubrah..

reff:
Man..eman alah eman eman,
Wong cilik kanggo dolanan..
Man..eman alah eman eman,
Wong cilik kanggo alesan..

Man..eman alah eman eman,
Wong cilik nggo pus apusan,
Man..eman alah eman eman,
Wong cilik sing dadi korban..

Man..eman alah eman eman,
Wong cilik kanggo dolanan..
Man..eman alah eman eman,
Wong cilik kanggo alesan..

Man..eman alah eman eman,
Wong cilik nggo pus apusan,
Man..eman alah eman eman,
Wong cilik sing dadi korban..

Trisno Sepi

Versi: Atik Candra

Ono ring tengah wengi,
Awak isun yo lungguh dewekan..
Silire angin kang adem,
Nono liyo kang sun angen..

Langite katon biru,
Kelap kelip lintang ring awang awang..
Kapan yo biso ketemu,
Nelongso riko sing ono teko..

reff:
Riko tego ninggal isun,
Wis setaun awak isun ngelayung..
Riko sing ono kabare,
Sing betah ngenteni kari suwe..

Duh angin tolong sampekno,
Kangene ati isun iki..
Opo riko wis lali,
Kari tego riko nong isun iki..

reff:
Riko tego ninggal isun,
Wis setaun awak isun ngelayung..
Riko sing ono kabare,
Sing betah ngenteni kari suwe..

Duh angin tolong sampekno,
Kangene ati isun iki..
Opo riko wis lali,
Kari tego riko nong isun iki..

Ono ring tengah wengi,
Awak isun yo lungguh dewekan..
Silire angin kang adem,
Nono liyo kang sun angen..

Langite katon biru,
Kelap kelip lintang ring awang awang..
Kapan yo biso ketemu,
Nelongso riko sing ono teko..
Duh kakang pujane ati..

Gandrung (dina ratih)

Versi: Dina Ratih

Bengi iki mas, seneng seneng atiku seneng
Malam ini mas, ayem ayem atiku..
Saat engkau mas disisiku,
Merajut kasih cinta pertama..

Bengi iki mas, jangan jangan kau tinggal pergi
Malam ini mas, biarlah kunikmati..
Indahnya cinta kita berdua,
Takkan kelepas selamanya..
Bengi iki mas, seneng seneng atiku seneng..

reff:
Hati ini inginnya slalu dimanja mas..
Karna baru pertama, kukenal cinta..

Lk:
Lelo legung awak isun,
Lagi gandrung dik..
Ati bingung, selalu kelayung layung..

Pr:
Karna cinta tanpa rindu
Tanpa kasih tanpa sayang, kurang marem..
Lk: Njaluk opo to nduk..
Pr: Minta itu lo mas kesetiaanmu..

Bengi iki mas, jangan jangan kau tinggal pergi
Malam ini mas, biarlah kunikmati..
Indahnya cinta kita berdua,
Takkan kelepas selamanya..
Bengi iki mas, seneng seneng atiku seneng..

reff:
Hati ini inginnya slalu dimanja mas..
Karna baru pertama, kukenal cinta..

Lk:
Lelo legung awak isun,
Lagi gandrung dik..
Ati bingung, selalu kelayung layung..
Pr:
Karna cinta tanpa rindu
Tanpa kasih tanpa sayang,kurang marem..

Lk: Njaluk opo to nduk..
Pr: Minta itu lo mas kesetiaanmu..
Bengi iki mas, seneng seneng atiku seneng..

Demen Neng Riko

Versi: Sumiati

Bengen sir siran, sun anggep biasa bain
Sing pusing pusing, isun yo emong mikir..
Ganti sir siran, wis ono ping piro bain
Ono hang lemu, ugo ono hang trincing..
Rambute cemeng, mergane disemiri
Sopo hang sing seneng, akeh hang ngesiri..

Saben dinane kang apel, yo ono bain
Mungkur hang siji, ono hang teko maning..
Bengen sir siran, sun anggep cuma memengan
Mung mburu seneng, timbangane dewekan..

reff:
Buru saiki isun ngalami,
Umeke ati hang koyo iki..
Raino bengi mung rupan riko,
Nggudo nggelibet terus ring moto..
Keneng kenengo sing ono dino,
Hang biso misah isun lan riko..

Saben dinane kang apel, yo ono bain
Mungkur hang siji, ono hang teko maning..
Bengen sir siran, sun anggep cuma memengan
Mung mburu seneng, timbangane dewekan..

reff:
Buru saiki isun ngalami,
Umeke ati hang koyo iki..
Raino bengi mung rupan riko,
Nggudo nggelibet terus ring moto..
Keneng kenengo sing ono dino,
Hang biso misah isun lan riko..

Saben dinane kang apel, yo ono bain
Mungkur hang siji, ono hang teko maning..
Bengen sir siran, sun anggep cuma memengan
Mung mburu seneng, timbangane dewekan..

Kota Bawang

Versi: Rasim Pramanto

Kota bawang, brebes berhias
Sing terkenal bawang abange..
Ning alun alun kota ketemu perawan desa,
Cinta janji setia, ceritane cinta..
Kota bawang, brebes berhias..

reff:
Seminggu kenalan ta ejak jalan jalan
Ning waduk malahayu,
Karo nonton metikan
Ning jati barang ..

Kota bawang brebes berhias dadi kenangan..
Kanggo dongeng ning anak putu mbesuk yen tua..
Kota bawang alun alun kota, ceritane asmara..
Kota bawang, brebes berhias..

reff:
Seminggu kenalan ta ejak jalan jalan
Ning waduk malahayu,
Karo nonton metikan
Ning jati barang ..

Kota bawang brebes berhias dadi kenangan..
Kanggo dongeng ning anak putu mbesuk yen tua..
Kota bawang alun alun kota, ceritane asmara..
Kota bawang, brebes kenangan..

Wong Cilik (rasim pramanto)

Versi: Rasim Pramanto

Memang serba rekasa,
Uripe dadi wong cilik..
Esuk mangkat kerja,
Sore ditunggu keluarga,
Yen olih rejeki,
Nggo sing nang umah..

Sing penting gawe seneng,
Aja gawe pikiran sing ora ora..
Kudu ngerti nyong wong sing susah,
Aja gawe lara..

reff:
Awak ora karuan,
Mbuka lawang rasane bungah..
Ngileng nang kolam,
Banyu langka kentokan..

Sabun langka odol langka,
Aliase ya kentokan..
Anduk siji nggo wong akeh,
Wis lumrahe teles bae..
Dadi kaya kiye,
Urip wong beli duwe..

Sing penting gawe seneng,
Aja gawe pikiran sing ora ora..
Kudu ngerti nyong wong sing susah,
Aja gawe lara..

reff:
Awak ora karuan,
Mbuka lawang rasane bungah..
Ngileng nang kolam,
Banyu langka kentokan..

Sabun langka odol langka,
Aliase ya kentokan..
Anduk siji nggo wong akeh,
Wis lumrahe teles bae..
Dadi kaya kiye,
Urip wong beli duwe..

Memang serba rekasa,
Uripe dadi wong cilik..
Esuk mangkat kerja,
Sore ditunggu keluarga,
Yen olih rejeki,
Nggo sing nang umah..

Sing penting gawe seneng,
Aja gawe pikiran sing ora ora..
Kudu ngerti nyong wong sing susah,
Aja gawe lara..

Tetep Kelingan

Versi: Nina Agustin

Tekade kula ning ati,
Arep mangkat, ning luar negeri..
Pengen mbantu ning laki,
Nyuwun restu, wis aja ditangisi..

Padahal nembe kawinan,
Rumah tangga dau sewulan..
Kakang aja pikiran,
Niat kula arep luru kerjaan..

reff:
Kula mangkat ning taiwan,
Najan adoh ning laki tetep kelingan..

Ning ati kula bli tega,
Ninggal laki adoh sing tanah jawa..
Tapi kula lagi due cita cita,
Kanggo masa depan anak keluarga..

Padahal nembe kawinan,
Rumah tangga dau sewulan..
Kakang aja pikiran,
Niat kula arep luru kerjaan..

reff:
Kula mangkat ning taiwan,
Najan adoh ning laki tetep kelingan..

Ning ati kula bli tega,
Ninggal laki adoh sing tanah jawa..
Tapi kula lagi due cita cita,
Kanggo masa depan anak keluarga..

Padahal nembe kawinan,
Rumah tangga dau sewulan..
Kakang aja pikiran,
Niat kula arep luru kerjaan..

Mantu Korea

Versi: AA.Gatot

Bengen lagi masih mlarat,
Mertua sengit dunya akherat..
Barang kien kita balik sing korea,
Mertua pesam pesem ngajak kanda..

Bengen kita sering ditendang,
Nangapa sekien mertua ngudang..
Apa dume kita wis katon dunyane,
Nembe di aku dadi mantune..
Bli sudi kita masih lara..

reff:
Atine kita masih lara ma,
Kelingan waktu jaman semana..
Kita dipadal,
Dipentung karo sendal..

Bonggane bengen sering moyoki,
Kita bli bakal arep ngalusi..
Sebab larane ma,
Masih nylekseg ning ati..

Roda wis berputar,
Kien mertua sadar..
Bengen mantu sengsara,
Kien mantu korea..

Bengen kita sering ditendang,
Nangapa sekien mertua ngudang..
Apa dume kita wis katon dunyane,
Nembe di aku dadi mantune..
Bli sudi kita masih lara..

reff:
Atine kita masih lara ma,
Kelingan waktu jaman semana..
Kita dipadal,
Dipentung karo sendal..

Bonggane bengen sering moyoki,
Kita bli bakal arep ngalusi..
Sebab larane ma,
Masih nylekseg ning ati..

Roda wis berputar,
Kien mertua sadar..
Bengen mantu sengsara,
Kien mantu korea..

Bengen kita sering ditendang,
Nangapa sekien mertua ngudang..
Apa dume kita wis katon dunyane,
Nembe di aku dadi mantune..
Bli sudi kita masih lara..

Nasibe Jabang

Versi: Dadang Anessa

“kang kula ngandung anake sampean”

KENANG HUBUNGAN,
CINTANE KETERLALUAN..
AKHIRE NANGGUNG WIRANG,
METENG DURUNG KAWINAN..

LANGKA MELASE,
LANGKA KASIH SAYANGE..
NINGGAL KLOYONG BAE,
GAWE HANCUR ATINE..

SENGSARA SENGSARA,
KULA KESIKSA..
KECEWA KECEWA,
KULA DITINGGAL LUNGA..

reff:
NING SAPA SUN SESAMBAT,
LUNGA KANG WIS BLI KUAT..
KAYA BLI SANGGUP NYANGGANE,
PENGEN MATI BAE..

TEGEL PISAN SAMPEAN,
TEGA NINGGAL MIYANG..
PRIWEN NASIBE BADAN,
PRIBEN NASIBE JABANG..

YEN BESUK JABANG SIRA,
LAIR NING DUNYA..
AJA TAKON YA SAYANG,
SAPA BAPANIRA..

LANGKA MELASE,
LANGKA KASIH SAYANGE..
NINGGAL KLOYONG BAE,
GAWE HANCUR ATINE..

SENGSARA SENGSARA,
KULA KESIKSA..
KECEWA KECEWA,
KULA DITINGGAL LUNGA..

reff:
NING SAPA SUN SESAMBAT,
LUNGA KANG WIS BLI KUAT..
KAYA BLI SANGGUP NYANGGANE,
PENGEN MATI BAE..

TEGEL PISAN SAMPEAN,
TEGA NINGGAL MIYANG..
PRIWEN NASIBE BADAN,
PRIBEN NASIBE JABANG..

YEN BESUK JABANG SIRA,
LAIR NING DUNYA..
AJA TAKON YA SAYANG,
SAPA BAPANIRA..

KENANG HUBUNGAN,
CINTANE KETERLALUAN..
AKHIRE NANGGUNG WIRANG,
METENG DURUNG KAWINAN..

LANGKA MELASE,
LANGKA KASIH SAYANGE..
NINGGAL KLOYONG BAE,
GAWE HANCUR ATINE..

SENGSARA SENGSARA,
KULA KESIKSA..
KECEWA KECEWA,
KULA DITINGGAL LUNGA..

1 2 3