Prapatan Sleko

Versi: Didi Kempot

Neng kutho madiun, tanganmu tak tuntun
Naliko semono, neng ati rasane bingung
Janji sedino, lungo ra nganti setaun
Nanging seprene mulih wis ora purun..

Saben liwat bangjo, neng prapatan sleko
Pengen nangis eling, naliko isih wong loro..
Rino lan wengi, kowe tak anti anti
Neng madiun tak suwun, enggalo bali..

reff:
Yen wis emoh bali, ning ojo ngene iki
Mesakno aku sing isih nresnani..
Yen wis emoh mulih, neng ojo gawe sedih
Seprene tresnaku, ra biso ngalih..

Neng kutho madiun, tanganmu tak tuntun
Naliko semono, neng ati rasane bingung
Janji sedino, lungo ra nganti setaun
Nanging seprene tanpo kabar lan tembung..

reff:
Saben liwat bangjo, neng prapatan sleko
Pengen nangis eling, naliko isih wong loro..
Rino lan wengi, kowe tak anti anti
Neng madiun tak suwun, enggalo bali..

Yen wis emoh bali, ning ojo ngene iki
Mesakno aku sing isih nresnani..
Yen wis emoh mulih, neng ojo gawe sedih
Seprene tresnaku, ra biso ngalih..

Saben liwat bangjo, neng prapatan sleko
Pengen nangis eling, naliko isih wong loro..
Rino lan wengi, kowe tak anti anti
Neng madiun yen eling, enggalo bali..
Neng madiun tak suwun, enggalo bali..

Mejo Ijo

Versi: Suliyana

Mejo ijo hang dadi saksine,
Isun lan riko nono jodone..
Banyu moto mili deredesan,
Sakat isun nompo surat pegatan..

Sing tau padu sing tau tokar,
Takone ati salahe paran..
Nawi ono wong wadon liyo,
Aju awak isun riko tinggalno..

reff:
Semendale ati sing karuan,
Sing nyongko jodo pedhot nong dalan..

Sepuluh taun urip barengan,
Pengadilan dadi crito pungkasan..
Rondo saiki dadi julukan,
Mugo gusti maringi kuat iman..

Sing tau padu sing tau tokar,
Takone ati salahe paran..
Nawi ono wong wadon liyo,
Aju awak isun riko tinggalno..

reff:
Semendale ati sing karuan,
Sing nyongko jodo pedhot nong dalan..

Sepuluh taun urip barengan,
Pengadilan dadi crito pungkasan..
Rondo saiki dadi julukan,
Mugo gusti maringi kuat iman..

Sing tau padu sing tau tokar,
Takone ati salahe paran..
Nawi ono wong wadon liyo,
Aju awak isun riko tinggalno..

Goro Goro Bojo Telu (jithul)

Versi: Jithul

Goro goro bojoku telu,
Awak lungkrah ning boyok keju..
Lungguh ra jenak bendino padu,
Pikir jibek akeh utangku..

Aku kapiran kapirun,
Tegal sawah ora matun..
Kebo sapi ora nuntun,
Anak bojo ora rukun..

reff:
Nomer siji kon mundhutke ceri,
Nomer loro kon nggawekke toko..
Nomer telu mung njaluk dirayu,
Saben bengi njaluk dianu..

Bubrah tenan rumah tanggaku,
Bojo minggat entek bondhoku..
Saben bengi turonku gerdu,
Goro goro bojoku telu..

reff:
Goro goro bojoku telu,
Awak lungkrah ning boyok keju..
Lungguh ra jenak bendino padu,
Pikir jibek akeh utangku..

Aku kapiran kapirun,
Tegal sawah ora matun..
Kebo sapi ora nuntun,
Anak bojo ora rukun..

reff:
Nomer siji kon mundhutke ceri,
Nomer loro kon nggawekke toko..
Nomer telu mung njaluk dirayu,
Saben bengi njaluk dianu..

Bubrah tenan rumah tanggaku,
Bojo minggat entek bondhoku..
Saben bengi turonku gerdu,
Goro goro bojoku telu..

Layang Tanpo Ukoro

Versi: Demy

Dino iki tak tompo layangmu,
Nelongso atiku..
Banyu moto netes ning pipiku,
Kelingan sliramu..
Kelingan sliramu..

Tak tresnani tansah tak kangeni,
Tekamu tak enteni..
Sajak’e ora rumongso,
Tresnoku mbok gadhekno..
Tresnoku mbok gadhekno..

reff:
Layangmu tanpo ukoro,
Sliramu katut wong liyo..
Salah opo duso opo,
Tego nggawe loro..
Ngeluh getih njero batinku,
Sliramu ninggalke aku..

Tak tresnani tansah tak kangeni,
Tekamu tak enteni..
Sajak’e ora rumongso,
Tresnoku mbok gadhekno..
Tresnoku mbok gadhekno..

reff:
Layangmu tanpo ukoro,
Sliramu katut wong liyo..
Salah opo duso opo,
Tego nggawe loro..
Ngeluh getih njero batinku,
Sliramu ninggalke aku..

Layangmu tanpo ukoro,
Sliramu katut wong liyo..
Salah opo duso opo,
Tego nggawe loro..
Ngeluh getih njero batinku,
Sliramu ninggalke aku..
Sliramu ninggalke aku..

Joget Jogetan

Versi: Elsa Safira

Wis ojo sikut sikutan,
Wis ojo sikat sikatan,
Ayo joget jogetan..

Wis ojo jotos jotosan,
Wis ojo sadhuk sadhuk’an,
Ayo joget jogetan..

Wis ojo tawur tawuran,
Wis ojo antem anteman,
Ayo joget jogetan..

Wis ojo koyo’ jagoan,
Wis ojo urak urak’an,
Gawe rusuh tontonan..

Wis ora jamane,
Tawur karo kancane,
Ayo jogetan wae..

Joget jogetan, rame rame geol geol
Karo kancane, bareng bareng goyang jempol..
Joget jogetan, rame rame sak kancane
Ojo tawuran, mergo kabeh konco dewe..

reff:
Wis ojo sikut sikutan,
Wis ojo sikat sikatan,
Ayo joget jogetan..

Wis ojo jotos jotosan,
Wis ojo sadhuk sadhuk’an,
Ayo joget jogetan..

Wis ojo tawur tawuran,
Wis ojo antem anteman,
Ayo joget jogetan..

Wis ojo koyo’ jagoan,
Wis ojo urak urak’an,
Gawe rusuh tontonan..

Wis ora jamane,
Tawur karo kancane,
Ayo jogetan wae..

Joget jogetan, rame rame geol geol
Karo kancane, bareng bareng goyang jempol..
Joget jogetan, rame rame sak kancane
Ojo tawuran, mergo kabeh konco dewe..

Joget jogetan, rame rame geol geol
Karo kancane, bareng bareng goyang jempol..
Joget jogetan, rame rame sak kancane
Ojo tawuran, mergo kabeh konco dewe..

Aruse Roso

Versi: Suliyana

Dawane dalan isun jangkahi,
Werone segoro isun langeni..
Guno nggoleti pujane ati,
Hang ilang..embuh nong endi..

Duwure gunung isun labuhi,
Jerune jurang isun liwati..
Gondo arum koyo sing ono,
Opo wis ilang katut aruse roso..

Semendal medhot roso,
Krungu kabar hang ngagetno..
Iaange kembang kepethik wong liyo,
Koyo peteng rasane dunyo..

Sintrune ati mbarengi muji,
Sing leren leren ulihe ndungo..
Sun pasrah lan ugo nerimo,
Masiyo kelendi kabar riko..

reff:
Dawane dalan isun jangkahi,
Werone segoro isun langeni..
Guno nggoleti pujane ati,
Hang ilang..embuh nong endi..

Duwure gunung isun labuhi,
Jerune jurang isun liwati..
Gondo arum koyo sing ono,
Opo wis ilang katut aruse roso..

Semendal medhot roso,
Krungu kabar hang ngagetno..
Iaange kembang kepethik wong liyo,
Koyo peteng rasane dunyo..

Sintrune ati mbarengi muji,
Sing leren leren ulihe ndungo..
Sun pasrah lan ugo nerimo,
Masiyo kelendi kabar riko..

Nunggu Lawang

Versi: Aan Anisa

Aja sampean nutugi hawa nafsu birahi,
Yen sampean masih due rasa sayang ning rabi..
Inget ning akibate resiko sepenggurine,
Aja tutugi nafsu mung kula diwayu..

Ngidang sore bengi niang kluar karo demenan,
Kula wong wadon ning umah kerjane nunggu lawang..
Inget ning akibate resiko sepenggurine,
Aja tutugi nafsu mung kula diwayu,
Yen sampean keberatan kula milih pisahan..

reff:
Sing sadara sampean, kawin durung tetaulan
Wis gawe gawe lantaran.., lunga bengi balik awan..

Aja dawa dawa lara, tulung gage beresana
Duh ampun wis ora tahan.., yen laki doyan demenan..

Ngidang sore bengi niang kluar karo demenan,
Kula wong wadon ning umah kerjane nunggu lawang..
Inget ning akibate resiko sepenggurine,
Aja nutugi nafsu mung kula diwayu,
Yen sampean keberatan kula milih pisahan..

reff:
Sing sadara sampean, kawin durung tetaulan
Wis gawe gawe lantaran.., lunga bengi balik awan..

Aja dawa dawa lara, tulung gage beresana
Duh ampun wis ora tahan.., yen laki doyan demenan..

Aja sampean nutugi hawa nafsu birahi,
Yen sampean masih due rasa sayang ning rabi..
Inget ning akibate resiko sepenggurine,
Aja tutugi nafsu mung kula diwayu..

Ngidang sore bengi niang kluar karo demenan,
Kula wong wadon ning umah kerjane nunggu lawang..
Inget ning akibate resiko sepenggurine,
Aja tutugi nafsu mung kula diwayu,
Yen sampean keberatan kula milih pisahan..