Gunung Dieng

Versi: Didi Kempot

Mumpung dereng kebacut banjur kesupen,
Mbok yo eling sing lali enggalo leren..
Gunung dieng sinawang kok katon krempeng,
Longsor koyo-koyo wis ra kajen..

Mbok nggih sampun yen telas mengke kepripun,
Gunung dieng kedahe dipun sengkuyung..
Ojo nganti getune tibo ing mburi,
Putro wayah mbok yo melu diumani..

reff:
Wit-witan dimeng ngrembuyung,
Yen udan biso nggo payung,
Ojo nganti ditebangi tanpo petung..

Lemahe ojo digempur,
Dimeng ngadek dadi tanggul,
Gunung dieng biso gawe subur makmur..

Mumpung dereng kebacut banjur kesupen,
Mbok yo eling sing lali enggalo leren..
Gunung dieng sinawang kok katon krempeng,
Longsor koyo-koyo wis ra kajen..

reff:
Wit-witan dimeng ngrembuyung,
Yen udan biso nggo payung,
Ojo nganti ditebangi tanpo petung..

Lemahe ojo digempur,
Dimeng ngadek dadi tanggul,
Gunung dieng biso gawe subur makmur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *