Rondo Ndeso

Versi: Ari Fitria

Yen mbombrong katon mencorong,
Yen mbesengut soyo tambah patut..
Rupo ora sepiruo,
Pranyoto tansah dadi kembang ndeso..

Pacak’ane sarwo sinden panggung dedeg,
Lencir lengkung lengkung..
Bathuk nonong irung mancung,
Rekmane ngandhan-andhan kembang bakung..

Rondo ndeso unure setengah tuwo,
Nanging isih koyo kenyo..
Sopo njawil sing mesthi bakale kinthil,
Terus kecanthil..

Ganti ganti pasangane,
Durung mesthi yen dadi jodhone..
Ono ndeso ayu dewe,
Emane dadi rondo limo anak’e..

reff:
Yen mbombrong katon mencorong,
Yen mbesengut soyo tambah patut..
Rupo ora sepiruo,
Pranyoto tansah dadi kembang ndeso..

Pacak’ane sarwo sinden panggung dedeg,
Lencir lengkung lengkung..
Bathuk nonong irung mancung,
Rekmane ngandhan-andhan kembang bakung..

Rondo ndeso unure setengah tuwo,
Nanging isih koyo kenyo..
Sopo njawil sing mesthi bakale kinthil,
Terus kecanthil..

Ganti ganti pasangane,
Durung mesthi yen dadi jodhone..
Ono ndeso ayu dewe,
Emane dadi rondo limo anak’e..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *