Manuk Prenjak

Versi: Waljinah

E..manuke, manuke manuke prenjak
Manuk prenjak pencokane wite glugu..
E..jarene jarene, sing paling penak
Paling penak yen tansah cedhak wobg ayu..

Mung welinge lan kandhane simbah kae,
Ora keno ora keno ganggu gawe..
Yen diganggu mas, mundhak nesu mas
Yen cemburu awake kuru..

E..manuke, manuke manuk drekuku
Drekukune pencokane wit lamtoro..
E..jarene, jarene jo pijer nesu
Pijer nesu biso enggal gelis tuwo..

Yen wis nesu nyang rupo dadi mecucu,
Nadyan ayu biso malih kethek ngelu..
Pandeng terus mas, ora patut mas
Tambah kisut koyo badhut..

reff:
E..manuke, manuke manuke nori
Manuk nori pencokane wite pace..
E..jarene, jarene joko saiki
Rambute dowo adhuh mak akeh tumane..

Soko mburi dak kiro pancen cah putri,
Yen dijawil jabang bayi ngethungi pipi..
Yen nyamari mas, yen nglengani mas
Biso nganti jlantah sak kwali..

E..manuke, manuke manuk srikatan
Manuk srikatan pencokane wite jati..
E..rasane, rasane pedhot katresnan
Pilih mati nanging isih doyan bakmi..

Puluh puluh dirasakne rino wengi,
Wong sing kono saikine ra nglanggati..
Arep mutung mas, nyemplung ngegot mas
Trimo ngantung ngisor krokot..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *