Dukun Ngamen

Versi: Dewi Marcella

Kowe pancen wong sing sugih,
Jare pakde kowe sing seksi dewe..
Ijazahmu USA pengalamanmu nang LA,
Kurang enak nggeblak dewe..

Wingi jare golek cowok,
Oleh cowok jenggote rodok brewok..
Setengah lempok iki sikil ngidak kodok,
Ra iso njawil natap tembok,
Lha kok malah kejengklok,kapok..

Emang mantep bikin kamu deredhegan oya,
Kayak cak tris yang sedang kesurupan..
Kamu bingung karena selalu bayangkan,
Kau bawakan dukun dari pakistan..

Pakistan rawan perang, ke kalimantan
Kalimantan ra karuan, ke dukun bali..
Dukun bali ra ngatasi,
Kamu bunuh diri..

Mangan krikil sak watune,
Narik kathok sak mlorote..
Bocah cilik nantang wae,
Cekel kene tak kempite..

Asal mulane kowe ra ngerti,
Kenek opo diseret pak polisi..
Ditanyain sana dan sini,
Disuruh naik mobil patroli..

Perkaranya bukan mahasiswa,
Karyawan buruh dan babu babu..
Wajahnya disorot wartawan,
Sehingga dia masuk tv one..

Jangan om jangan menggoda babu,
Menggoda babu larangan mertua..
Jangan om jangan menghina aku,
Menghina aku akan masuk neraka..

reff:
Kowe pancen wong sing sugih,
Jare pakde kowe sing seksi dewe..
Ijazahmu USA pengalamanmu nang LA,
Kurang enak nggeblak dewe..

Wingi jare golek cowok,
Oleh cowok jenggote rodok brewok..
Setengah lempok iki sikil ngidak kodok,
Ra iso njawil natap tembok,
Lha kok malah kejengklok,kapok..

Emang mantep bikin kamu deredhegan oya,
Kayak cak tris yang sedang kesurupan..
Kamu bingung karena selalu bayangkan,
Kau bawakan dukun dari pakistan..

Pakistan rawan perang, ke kalimantan
Kalimantan ra karuan, ke dukun bali..
Dukun bali ra ngatasi,
Kamu bunuh diri..

Mangan krikil sak watune,
Narik kathok sak mlorote..
Bocah cilik nantang wae,
Cekel kene tak kempite..

Asal mulane kowe ra ngerti,
Kenek opo diseret pak polisi..
Ditanyain sana dan sini,
Disuruh naik mobil patroli..

Perkaranya bukan mahasiswa,
Karyawan buruh dan babu babu..
Wajahnya disorot wartawan,
Sehingga dia masuk tv one..

Jangan om jangan menggoda babu,
Menggoda babu larangan mertua..
Jangan om jangan menghina aku,
Menghina aku akan masuk neraka..

Jogetan

Versi: Reny Farida

Kendang yo kempulan, enak nggo jogetan
Suling suling jajang, ngelaras gendhingan..
Ayo podho jogetan, bokong digoyang goyang
Ayo podho jogetan, bokong digoyang goyang..

Timbang kebingungan, kakean pikiran
Golet kesenengan, susah myakne ilang..
Ayo podho jogetan, bokong digoyang goyang
Ayo podho jogetan, bokong digoyang goyang..

reff:
Jogetan..sing ono wong nglarang,
Tapi ojo..lali nganggo aturan..
Gendhingan..gendhing belambangan,
Banyuwangi..wis maju ring jaman..

Kendang yo kempulan, enak nggo jogetan
Suling suling jajang, ngelaras gendhingan..
Ayo podho jogetan, bokong digoyang goyang
Ayo podho jogetan, bokong digoyang goyang..

Timbang kebingungan, kakean pikiran
Golet kesenengan, susah myakne ilang..
Ayo podho jogetan, bokong digoyang goyang
Ayo podho jogetan, bokong digoyang goyang..

reff:
Jogetan..sing ono wong nglarang,
Tapi ojo..lali nganggo aturan..
Gendhingan..gendhing belambangan,
Banyuwangi..wis maju ring jaman..

Kendang yo kempulan, enak nggo jogetan
Suling suling jajang, ngelaras gendhingan..
Ayo podho jogetan, bokong digoyang goyang
Ayo podho jogetan, bokong digoyang goyang..

Oplosan (demy-banyuwangian)

Versi: Demy

Opo sing eman picise,
Dinggo tuku banyu setan..
Opo osing mikir dhung mendem,
Iku biso ngrusak pikiran..

Ojo diterusno mendeme,
Mergo osing ono untunge..
Yo cepet mario dhung mendem,
Myakne dowo umure..

Oplosan, oplosan, oplosan..

reff :
Coba sawangen konco kancane,
Akeh hang podho gelimpangan..
Ugo akeh hang kelesotan,
Ditumpakno ambulan..

Yo wis cukup dhung siro mendem,
Yo wis cukup dhung siro gendheng..
Wis mari-mario wis leren-lereno,
Ojo diterus-terusno..

Tutupen botole tutupen oplosane,
Emanen nyawane ojo diterus-terusno..
Mergane, osing ono gunane..

Tutupen botole tutupen oplosane,
Emanen nyawane ojo diterus-terusno..
Mergane, osing ono gunane..

reff:
Opo sing eman picise,
Dinggo tuku banyu setan..
Opo osing mikir dhung mendem,
Iku biso ngrusak pikiran..

Ojo diterusno mendeme,
Mergo osing ono untunge..
Yo cepet mario dhung mendem,
Myakne dowo umure..

Oplosan, oplosan, oplosan..

reff :
Coba sawangen konco kancane,
Akeh hang podho gelimpangan..
Ugo akeh hang kelesotan,
Ditumpakno ambulan..

Yo wis cukup dhung siro mendem,
Yo wis cukup dhung siro gendheng..
Wis mari-mario wis leren-lereno,
Ojo diterus-terusno..

Tutupen botole tutupen oplosane,
Emanen nyawane ojo diterus-terusno..
Mergane, osing ono gunane..

Tutupen botole tutupen oplosane,
Emanen nyawane ojo diterus-terusno..
Mergane, osing ono gunane..

Tutupen botole tutupen oplosane,
Emanen nyawane ojo diterus-terusno..
Mergane, osing ono gunane..

Tutupen botole tutupen oplosane,
Emanen nyawane ojo diterus-terusno..
Mergane, osing ono gunane..

Kesuwen Ati

Versi: Demy

Sing tau isun duweni,
Roso getun hang gedigi..
Mergo kembange ati,
Hang sing biso sun duweni..

Saiki nisun keroso,
Batin isun yo kesikso..
Mergo getun hang sung songgo..
Kesuwen isun nyang riko..

Paribasan waktu biso sun baleni,
Sing kiro sun bimbangi..
Mergo bengen isun magih noto ati,
Kadine sun getuni..

reff:
Sing tau isun duweni,
Roso getun hang gedigi..
Mergo kembange ati,
Hang sing biso sun duweni..

Saiki nisun keroso,
Batin isun yo kesikso..
Mergo getun hang sung songgo..
Kesuwen isun nyang riko..

Paribasan waktu biso sun baleni,
Sing kiro sun bimbangi..
Mergo bengen isun magih noto ati,
Kadine sun getuni..

reff:
Pe..rih, nelongso nggaluh ati
Se..mendal, sing kuat sun ngrasakaken..
Getun.., kesuwen ati sun getun

Pe..rih, nelongso nggaluh ati
Se..mendal, sing kuat sun ngrasakaken..
Getun.., kesuwen ati sun getun
Getun.., kesuwen ati sun getun..

Karepe Ati

Versi: Kurnia Dewi

Kariyo sing biso lali,
Kariyo ngedan ngedani..
Pingine isun ndemeni,
Klaksano karepe ati..

Biso nyanding ambi riko,
Paran maning saben dino..
Mung riko hang isun pujo,
Nono maning wong liyo..

reff:
Dudu mergo nong dunyane,
Ugo dudu nong rupane..
Hang nggawe isun demen,
Hang nggawe sun ngangen ngangen..

Nong idepe hang malik,
Nong bacote hang mbangir..
Nong eseme hang manis,
Gawe isun kesengsem..

reff:
Nono..maning..,
Hang dadi kudangan..
Liyane..riko..
Liyane..riko..

Dudu mergo nong dunyane,
Ugo dudu nong rupane..
Hang nggawe isun demen,
Hang nggawe sun ngangen ngangen..

Nong idepe hang malik,
Nong bacote hang mbangir..
Nong eseme hang manis,
Gawe isun kesengsem..

reff:
Nono..maning..,
Hang dadi kudangan..
Liyane..riko..
Liyane..riko..

Kariyo sing biso lali,
Kariyo ngedan ngedani..
Pingine isun ndemeni,
Klaksano karepe ati..

Biso nyanding ambi riko,
Paran maning saben dino..
Mung riko hang isun pujo,
Nono maning wong liyo..

Ati Sun Hang Sepi

Versi: Demy

Nono ulan nono lintang,
Hang biasa seru seneng ngancani..
Mung silire gawe adhem awak iki,
Mung silire demen nyerintungi..
Ati sun hang sepi..

Nono panas nono udan,
Weruho perkoro medhot taline roso..
Panas sun kudanan,
Sing ono maning jujukan..
Udan isun kepanasan,
Sing biso sambat ilang wis kudangan..

reff:
He…sepi…,
He…sun kemulan sepi..
He…sepi…,
He…sun kemulan sepi..

(Njumbulo ta siro ulan,)
(Ngingu kota siro lintang..)
(Sambangono awak isun,)
(Padhangono batin isun..)
Myakne sing kari sepi, batin iki..

reff:
Nono panas nono udan,
Weruho perkoro medhot taline roso..
Panas sun kudanan,
Sing ono maning jujukan..
Udan isun kepanasan,
Sing biso sambat ilang wis kudangan..

reff:
He…sepi…,
He…sun kemulan sepi..
He…sepi…,
He…sun kemulan sepi..

(Njumbulo ta siro ulan,)
(Ngingu kota siro lintang..)
(Sambangono awak isun,)
(Padhangono batin isun..)
Myakne sing kari sepi, batin iki..

(Njumbulo ta siro ulan,)
(Ngingu kota siro lintang..)
(Sambangono awak isun,)
(Padhangono batin isun..)
Myakne sing kari sepi, batin iki..

Prawan Mlarat

Lirik Lagu Sanguturu ke-2600 Prawan Mlarat
Versi: Yusnia Paramitha

WIWIT BIYEN MULO, AKU LAK WIS KONDHO
AKU WONG NISTHO, TANPO BONDHO DUNYO..
PRAWAN MLARAT, SLIRAMU WIS PANGKAT
AKU REKOSO, URIPMU WIS MULYO..

IKI WIS WANCINE, KOWE DI DAUPKE
KARO KENYO SEJE, SING PODHO SUGIHE..
ORA NISTHO, LAN ORA NGLEGEWO
YEN SLIRAMU, TEGO POLOKROMO..

SRENGENGE NGULON PARANE,
YEN WENGI REMBULAN JENENGE..
KOYO NGENE RASANE, WONG RA NDUWE
TRESNO TENAN MBOK ANGGEP SEPELE..

SRENGENGE NGULON PARANE,
YEN WENGI REMBULAN JENENGE..
ISUK TEMPE SORENE DADI DHELE,
TRESNOMU MUNG ABANG-ABANG LAMBE..

reff:
WIWIT BIYEN MULO, AKU LAK WIS KONDHO
AKU WONG NISTHO, TANPO BONDHO DUNYO..
PRAWAN MLARAT, SLIRAMU WIS PANGKAT
AKU REKOSO, URIPMU WIS MULYO..

IKI WIS WANCINE, KOWE DI DAUPKE
KARO KENYO SEJE, SING PODHO SUGIHE..
ORA NISTHO, LAN ORA NGLEGEWO
YEN SLIRAMU, TEGO POLOKROMO..

SRENGENGE NGULON PARANE,
YEN WENGI REMBULAN JENENGE..
KOYO NGENE RASANE, WONG RA NDUWE
TRESNO TENAN MBOK ANGGEP SEPELE..

SRENGENGE NGULON PARANE,
YEN WENGI REMBULAN JENENGE..
ISUK TEMPE SORENE DADI DHELE,
TRESNOMU MUNG ABANG-ABANG LAMBE..

Karo Sliramu

Versi: Engkong Ari

Aku mlaku, karo sliramu..
Numpak becak, karo sliramu..
Gandheng tangan, karo sliramu
Lungo njajan, karo sliramu..

Tuku klambi, karo sliramu..
Ndelok bioskop, karo sliramu..
Iso crito, karo sliramu..
Gegojegan, karo sliramu..

Karo sliramu aku tansah ditresnani..
Karo sliramu aku pengen enggal enggal dadi siji..
Karo sliramu bungah tenan rasane ati..
Karo sliramu ing tansah tak ugemi..
Karo sliramu saklawase uripku..

Bangun tresno, karo sliramu..
Susah seneng, karo sliramu..
Pedyodan?, karo sliramu..
Neng pengulu, karo sliramu..

Karo sliramu..
Karo sliramu..
Karo sliramu..
Karo sliramu..
Karo sliramu..

Ikhlase Ati (renita)

Versi: Renita

Bengene ndeleng paran,
Riko demen nyang isun..
Saikine nulih riko,
Koyo wong getun..

Isun wis ngomong sak durunge,
Urip isun gedigi anane..
Hang sun duweni yo mung siji,
Nono maning mung welase ati..

Indane tah biso balik maning,
Yo welase dadi siji maning..
Indane tah biso kumpul maning,
Yo welase dadi siji maning..
Mugo riko ojo rumongso kepokso,
Hang sun jaluk ikhlas atin riko..

reff:
Bengene ndeleng paran,
Riko demen nyang isun..
Saikine nulih riko,
Koyo wong getun..

Isun wis ngomong sak durunge,
Urip isun gedigi anane..
Hang sun duweni yo mung siji,
Nono maning mung welase ati..

Indane tah biso balik maning,
Yo welase dadi siji maning..
Indane tah biso kumpul maning,
Yo welase dadi siji maning..
Mugo riko ojo rumongso kepokso,
Hang sun jaluk ikhlas atin riko..

(Indane tah biso balik maning,)
Yo welase dadi siji maning..
(Indane tah biso kumpul maning,)
Yo welase dadi siji maning..

(Indane tah biso balik maning,)
Yo welase dadi siji maning..
(Indane tah biso kumpul maning,)
Yo welase dadi siji maning..

Pucuk Asmoro

Versi: Demy

Petualangan asmoro,
Hang bengen tau sun lakoni..
Dudu mergo sengojo,
Ono niat nyeleceki..

Saiki wis sun temokaken,
Gambang kiwo sun hang ilang..
Setuhune mung riko,
Jantung ati sigarane nyowo..

Ho ya..ho ya..
Hoai ya..ho ya..
Ho ya..ho ya..
Ho ho ho ho..

Mugo baen dikabulaken,
Niat tulus asih sun lan riko..
Ugo biso langgeng jodoh,
Sampek nong pucuk asmoro..

Mugo baen dikabulaken,
Niat tulus asih sun lan riko..
Ugo biso langgeng jodoh,
Sampek nong pucuk asmoro..
Sampek nong pucuk asmoro..

reff:
Ho ho ho ho…

Petualangan asmoro,
Hang bengen tau sun lakoni..
Dudu mergo sengojo,
Ono niat nyeleceki..

Saiki wis sun temokaken,
Gambang kiwo sun hang ilang..
Setuhune mung riko,
Jantung ati sigarane nyowo..

Ho ya..ho ya..
Hoai ya..ho ya..
Ho ya..ho ya..
Ho ho ho ho..

Mugo baen dikabulaken,
Niat tulus asih sun lan riko..
Ugo biso langgeng jodoh,
Sampek nong pucuk asmoro..

Mugo baen dikabulaken,
Niat tulus asih sun lan riko..
Ugo biso langgeng jodoh,
Sampek nong pucuk asmoro..
Sampek nong pucuk asmoro..

1 2 3 7