Wayangan

Versi: Dian Astrina

Pring pring gadhing ditandur pinggire sawah,
Parine wis kuning pak tani atine bungah..
Nonton sekaten sinambi golek hiburan,
Wayahe wis panen saiki akeh tontonan..

(hayo hayo hayo neng wayangan),
Dalange dalang sing kondang..
(hayo hayo hayo neng wayangan),
Lakone srikandi edan..

Pring pring gede nggo cagak ing pinggir kamar,
Si bawuk wis gede delok engkas ndang dilamar..
Klopo dadi santen yen enom jenenge degan,
Si bawuk dadi manten siembok atine deg-degan..

(hayo hayo hayo neng wayangan),
Dalange dalang soronan..
(hayo hayo hayo neng wayangan),
Lakon gareng kesurupan..

reff:
Manuk manuk kutut dikerek ing sisih wetan,
Sasine sasi mulud akeh wong podo hajatan..
Manuk manuk manyar menclok ing pinggire latar,
Mantene ora sabar pengen gage mlebu kamar..

(hayo hayo hayo neng wayangan),
Dalange jempol tenanan..
(hayo hayo hayo neng wayangan),
Ora kroso dompete ilang..

Pring pring gadhing ditandur pinggire sawah,
Parine wis kuning pak tani atine bungah..
Nonton sekaten sinambi golek hiburan,
Wayahe wis panen saiki akeh tontonan..

(hayo hayo hayo neng wayangan),
Dalange dalang sing kondang..
(hayo hayo hayo neng wayangan),
Lakone srikandi edan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *