Kisah Raden Kamandaka (baturraden)

Judul asli Baturraden
Versi: Dedy Pitak

Ceritane desa baturraden,
Manunggale batur karo raden..
Kaki rekajaya tukang nderes klapa,
Tulung maring bendara sing nandang lara..

Putra pejajaran banyak cotro,
Memba dadi raden kamandaka..
Diperwasa dening raden kandadoho,
Merga nyolong putri bungsu ciptoroso..

reff:
Abote nglabuhi tresna,
Awak nganti ajur mumur..
Dikroyok lan digebugi,
Dening mantu pasir luhur..
Merga pada ora ngerti,
Kamandaka putra ratu pejajaran..

Rekajaya nemu kamandaka,
Sing awake rusak diperwasa..
Ditambani badheg utawane legen,
Panggonane dijenengi baturraden..

reff:
Putra pejajaran banyak cotro,
Memba dadi raden kamandaka..
Diperwasa dening raden kandadoho,
Merga nyolong putri bungsu ciptoroso..

reff:
Abote nglabuhi tresna,
Awak nganti ajur mumur..
Dikroyok lan digebugi,
Dening mantu pasir luhur..
Merga pada ora ngerti,
Kamandaka putra ratu pejajaran..

Rekajaya nemu kamandaka,
Sing awake rusak diperwasa..
Ditambani badheg utawane legen,
Panggonane dijenengi baturraden..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *