Kembang Terate

Versi: Rina Amelia

Kembang kembang terate,
Tengah kolam koyo melu awe-awe..
Naliko aku nguntapake,
Lungamu arep nyambut gawe..
Naliko iku tak bisikke,
Tresnaku ngenteni kowe..

Manuk manuk ketasik,
Kelap kelip koyo melu melu sedih..
Opo ra ngerti tak kangeni,
Suk kapan anggonmu bali..
Opo ra ngerti tak tresnani,
Mbiyen nganti saiki..

Telung taun tak enteni kowe bali,
Saiki katon merak ati..
Atiku dadi tido-tido,
Opo kowe isih tresno..
Tresnaku sing remboko,
Opo bakal musno..

Bali soko merantau,
Opo kowe isih koyo semono
Tekamu sasat lintang tibo,
Gumebyar koyo putro rojo..
Aku ra wani kondo tresno,
Koyo rikolo semono..

reff:
Kembang kembang terate,
Tengah kolam koyo melu awe-awe..
Naliko aku nguntapake,
Lungamu arep nyambut gawe..
Naliko iku tak bisikke,
Tresnaku ngenteni kowe..

Manuk manuk ketasik,
Kelap kelip koyo melu melu sedih..
Opo ra ngerti tak kangeni,
Suk kapan anggonmu bali..
Opo ra ngerti tak tresnani,
Mbiyen nganti saiki..

Telung taun tak enteni kowe bali,
Saiki katon merak ati..
Atiku dadi tido-tido,
Opo kowe isih tresno..
Tresnaku sing remboko,
Opo bakal musno..

Bali soko merantau,
Opo kowe isih koyo semono
Tekamu sasat lintang tibo,
Gumebyar koyo putro rojo..
Aku ra wani kondo tresno,
Koyo rikolo semono..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *