Jurang Jugrug


Versi: Wiwid SP

(bowo)
Wancine bangun rahino,
Pratane hangglaring sabin..
Hanggerek kebo lan sapi,
beyong tani hanjelih..
Dene ono jurang jugrug,
kandhegi lining pangayub..
Jurang jugrug
Yoro wang podho tumandhang..

reff:
Jurang jugrug wanci bedhug bebayani,
Ayo konco bebantu ing deso lan pagunungan..
Poro tani rino wengi kang podho makarti,
Tandur subur omo lebur gemah ripah tentrem loh jinawi..

Setang indro projone sri bumantoro yo mas yo mas,
Projone sri bumantoro man eman eman eman..
Sun wastoro, sun wastoro lamun siro darbe tresno

Jurang jugrug wanci bedhug bebayani,
Ayo konco bebantu ing deso lan pagunungan..
Poro tani rino wengi kang podho makarti,
Tandur subur omo lebur gemah ripah tentrem loh jinawi..

reff:
Ijo ijo kembang kenongo, kembang melati putih rupane
Nduwe bojo ojo sembrono, cukup siji kanggo selawase..
Putih putih kembang melati, ijo ijo godhong meniran
Karepe ngono yo mung siji, yen dadi loro iku kebeneran..

reff:
Ijo ijo si manalagi, manalagi legi rasane
Duwe bojo sing gemati, luwih becik tembe mburine..
Abang abang wedange jahe, nggo wedangan karo mbakyune
Dadi wong lanang iku patrabe, mung sumelang karo bojone..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *