Aku Kudu Piye (vita kdi)

Versi: Vita KDI

Bingung atiku, liwung atiku
Sithik sithik kowe kok dadi nesu..
Sedih hatiku perih jantungku,
Aku ora ngerti opo karepmu..

Tenane kowe ngerti, cintaku harga mati
Sumpah iki ora api-api..

Aku kudu piye, tresnaku wis kadung koyo ngene
Mbok ojo percoyo, karo crito ngoyo woro..
Aku kudu piye, tresnaku wis kadung tak suntakke
Banyu kali brantas, sih luwih deres tresnaku..

Tak rewangi rino wengi, memuji ngersaning gusti
Tresnaku tresnamu nganti kaki nini..
Ra perduli diimingi, bondho bandhu labur madu..
Ora bakal biso nginger katresnanku..

reff:
Bingung atiku, liwung atiku
Sithik sithik kowe kok dadi nesu..
Sedih hatiku perih jantungku,
Aku ora ngerti opo karepmu..

Tenane kowe ngerti, cintaku harga mati
Sumpah iki ora api-api..

Aku kudu piye, tresnaku wis kadung koyo ngene
Mbok ojo percoyo, karo crito ngoyo woro..
Aku kudu piye, tresnaku wis kadung tak suntakke
Banyu kali brantas, sih luwih deres tresnaku..

Tak rewangi rino wengi, memuji ngersaning gusti
Tresnaku tresnamu nganti kaki nini..
Ra perduli diimingi, bondho bandhu labur madu..
Ora bakal biso nginger katresnanku..

Nyonggo Roso (reny farida)

Versi: Reny Farida

Anter silir angin hang ono segoro,
Ngerteni gedine nong cerito..
Arep warah jane yoro sing biso,
Kelaksan nyampekeno welas yoro..

Isun ngelalekeno riko,
Tapi ati yoro sing biso..
Gedine isun nyonggo roso,
Roso seru demen nong riko..

Ombak ngalon.., tulung sampekno cerito
Ha ha ha.., riko hang ono ring kono..
Biso ngerti yo rumongso,
Gantung atinisun yoro..

reff:
Anter silir angin hang ono segoro,
Ngerteni gedine nong cerito..
Arep warah jane yoro sing biso,
Kelaksan nyampekeno welas yoro..

Isun ngelalekeno riko,
Tapi ati yoro sing biso..
Gedine isun nyonggo roso,
Roso seru demen nong riko..

Ombak ngalon.., tulung sampekno cerito
Ha ha ha.., riko hang ono ring kono..
Biso ngerti yo rumongso,
Gantung atinisun yoro..

Ombak ngalon.., tulung sampekno cerito
Ha ha ha.., riko hang ono ring kono..
Biso ngerti yo rumongso,
Gantung atinisun yoro..

Yo Wis

Lirik Lagu Sanguturu ke-2300 Yo Wis
Versi: Kurnia Dewi

YO WIS SUN GAWE LALI TEKO RING ATI,
NONG AWAK RIKO, HANG TAU SUN DEMENI..
YO WIS SUN GAWE LALI TEKO RING ATI,
SING KIRO KEGUDO, OMONG RAYUAN NIRO..

KADUNG BUTUH MESTI NYANDING,
KADUNG KAREP MESTI MORO..
EMONG NERIMO SUSAHE,
MUNG NERIMO SENENGE..

KADANG KADANG NGGALUH ATI, NONG RUNGU SAMBATE..
PADAHAL SUN WIS NGERTI,TEKO ONO NGAREPE..
KADANG KADANG NGGALUH ATI, NONG RUNGU SAMBATE..
PADAHAL SUN WIS NGERTI,TEKO ONO NGAREPE..

reff:
YO WIS SUN GAWE LALI TEKO RING ATI,
NONG AWAK RIKO, HANG TAU SUN DEMENI..
YO WIS SUN GAWE LALI TEKO RING ATI,
SING KIRO KEGUDO, OMONG RAYUAN NIRO..

KADUNG BUTUH MESTI NYANDING,
KADUNG KAREP MESTI MORO..
EMONG NERIMO SUSAHE,
MUNG NERIMO SENENGE..

KADANG KADANG NGGALUH ATI, NONG RUNGU SAMBATE..
PADAHAL SUN WIS NGERTI,TEKO ONO NGAREPE..
KADANG KADANG NGGALUH ATI, NONG RUNGU SAMBATE..
PADAHAL SUN WIS NGERTI,TEKO ONO NGAREPE..

KADUNG BUTUH MESTI NYANDING,
KADUNG KAREP MESTI MORO..
EMONG NERIMO SUSAHE,
MUNG NERIMO SENENGE..

KADANG KADANG NGGALUH ATI, NONG RUNGU SAMBATE..
PADAHAL SUN WIS NGERTI,TEKO ONO NGAREPE..
KADANG KADANG NGGALUH ATI, NONG RUNGU SAMBATE..
PADAHAL SUN WIS NGERTI,TEKO ONO NGAREPE..

Digondol Kucing

Versi: Didi Kempot ft. Rini Epeledut

Lk:
Botole garing, entek isine
Iwake ilang, digondhol kucing..
Tak ilang-iling, kari tilase
Tiwas kepengen ndhuk, digondhol kucing..

Pr:
Setengah mateng mas, tempe mendowan
Ngersakke pinten, ngangge surungan..
Setengah mendem mas, serba melayang
Nganti ra eling e e e, wis lali utang..

reff:
Lk:
Angkat tangan tinggi-tinggi,
Goyang liping sampai pagi,
Miring sithik, ben tambah assoy..

Pr:
Jogedan ketiban sampur,
Kantuk nyawer ojo ngrangkul,
Lapan enam mas, sing penting akur..

reff:
Lk:
Ngesir wong manis, larang regane
Tinggal noleh, digondhol kucing..
Ojo mung lamis, abang abang lambe
Tiwas tak pikir e e, digondhol kucing..

Pr:
Ngono yo ngono mas, ning ojo’ ngene
Ojo cemburu, trus gawe gawe..
Wong sampun telas mas, niki wektune
Biso dilanjut mas, ngibing neng kene..

reff:
Lk:
Angkat tangan tinggi-tinggi,
Goyang liping sampai pagi,
Miring sithik, ben tambah assoy..

Pr:
Jogedan ketiban sampur,
Kantuk nyawer ojo ngrangkul,
Lapan enam mas, sing penting akur..
Lk:
Sing disawer, digondhol kucing

Andum Tresno

Versi: Pakne Orient ft. Elly

Pr:
Mas..mbokyo rodo’ nyedak mrene,
Atiku wis kangen wis suwe ora ketemu..
Lk:
Dik..ora koyo adat saben,
Lha kok neko-neko alias sampean macem-macem..

Pr:
Mas..kae lintange gumebyar,
Mbulane gumuyu gawe senenge atiku..
Lk:
Dik..semono ugo aku, bungah wengi iki
Bareng mbulan kang ndadari..

Ft:
Eling dek jaman semono..
Nalikane lagi andum tresno..
Eling dek jaman semono..
Nalikane lagi andum tresno..

reff:
Pr:
Mas..mbokyo rodo’ nyedak mrene,
Atiku wis kangen wis suwe ora ketemu..
Lk:
Dik..ora koyo adat saben,
Lha kok neko-neko alias sampean macem-macem..

Pr:
Mas..kae lintange gumebyar,
Mbulane gumuyu gawe senenge atiku..
Lk:
Dik..semono ugo aku, bungah wengi iki
Bareng mbulan kang ndadari..

Ft:
Eling dek jaman semono..
Nalikane lagi andum tresno..
Eling dek jaman semono..
Nalikane lagi andum tresno..

Eling dek jaman semono..
Nalikane lagi andum tresno..
Eling dek jaman semono..
Nalikane lagi andum tresno..

Trimo Sepi

Versi: Elton Sodikromo

Yen kelingan marang sliramu,
Aku ora pinter turu..
Banyu mili songko mripatku,
Kowe katut angin merdu..
Kapan kapan biso petuk mene,
Karep ati kepengen ketemu slirane..

Tansah keloro tansah nelongso,
Yen kowe bakal lungo..
Ojo nganti lali janji semono,
Janji janji thek’e wong loro..

Aku trimo sepi, ngenteni..
Warase, tatuning iki..
Turu-turu ra turu ngenteni awakmu,
Loroning atiku dak ora ketemu..
Ho ho ho…

Tansah keloro tansah nelongso,
Yen kowe bakal lungo..
Ojo nganti lali janji semono,
Janji janji thek’e wong loro..

Aku trimo sepi, ngenteni..
Warase, tatuning iki..
Turu-turu ra turu ngenteni awakmu,
Loroning atiku dak ora ketemu..
Ho ho ho…

reff:
Aku trimo sepi, ngenteni..
Warase, tatuning iki..
Turu-turu ra turu ngenteni awakmu,
Loroning atiku dak ora ketemu..
Loroning atiku dak ora ketemu..
Ho ho ho…

Tresno Suci (iin bisono)

Versi: Iin Bisono

Aku ngerti jroning ati tenan,
Yen bakale ora kaleksanan..
Ning tresnaku dudu mung dolanan,
Tanpo wates pindho dawaning dalan..

Sliramu mesti pancen ra percoyo,
Mbok padhakke karo wong wadon liyo..
Ora selak katresnanku suci,
Dak antebi nganti tekaning pati..

Yen mbesuk’e,
Wis dadi duwek’e wong liyo..
Tak dongakke rip mulyo,
Kemulono slendang sutro..

Ning janjiku,
Wong urip bakale mati..
Ra biso nggandheng ing ndunyo,
Dak enteni ing lawange swargo..

reff:
Aku ngerti jroning ati tenan,
Yen bakale ora kaleksanan..
Ning tresnaku dudu mung dolanan,
Tanpo wates pindho dawaning dalan..

Sliramu mesti pancen ra percoyo,
Mbok padhakke karo wong wadon liyo..
Ora selak katresnanku suci,
Dak antebi nganti tekaning pati..

Yen mbesuk’e,
Wis dadi duwek’e wong liyo..
Tak dongakke rip mulyo,
Kemulono slendang sutro..

Ning janjiku,
Wong urip bakale mati..
Ra biso nggandheng ing ndunyo,
Dak enteni ing lawange swargo..