Mawar Alas Purwo

Versi: Cak Dikin

“mawar, ibarat layangan pedhot,
sliramu wis methit duwur,
nanging aku isih nyekel bolah,
minongko tenger,
yen ndhisik tau ono’ sesambungan,
kowe karo aku..”

Aku kang mlaku ginaris,
Melu lelakone urip,
Melu sang dhalange jagat..
Kang bejo ciloko,
Ingsun pasrah tak dhodho,
Lan kanggo ngebak’i crito..

Duh mawar indah sumunar,
Ing telenging alas purwo,
Lan sun pikul mider ndunyo..
Angambar trus arum,
Banjur dadi pethetan uripku,
Padhang ndunyaku..

Saiki pundhakku ringkih,
Mawar ibur methit duwur,
Saiki amung nglindur..
Mungkur sliramu ra matur,
Gending lokananta mbacut,
Nembangi nggrantasing tlutur..

reff:
Duh mawar indah sumunar,
Ing telenging alas purwo,
Lan sun pikul mider ndunyo..
Angambar trus arum,
Banjur dadi pethetan uripku,
Padhang ndunyaku..

Saiki pundhakku ringkih,
Mawar ibur methit duwur,
Saiki amung nglindur..
Mungkur sliramu ra matur,
Gending lokananta mbacut,
Nembangi nggrantasing tlutur..
Nembangi nggrantasing tlutur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *