Yogjakarta

Versi: Mantje Karso ft. Ita Suwardi

LK :
Werna werni yit tondho ning moto,
Meniko werno ing malioboro,
Sing wis misuwur ing monco negoro,
Ngayogjakarto kutho pariwisoto..

Pr :
Ora salah, nggawekke ati betah,
Roso bungah, seneng jroning manah
Yen wis ngambah ning sak dawane tlatah,
Malioboro, ora gelem pindah..

Yogjakarta, kutho budoyo akeh wong soko monco
Kadung seneng lan tresno, podo manggon ning kono..
Yogjakarta, kutho budoyo ayo konco dijogo
Podo dilestarekno, warisan leluhur kito..

reff:
Pr :
Ora salah, nggawekke ati betah,
Roso bungah, seneng jroning manah
Yen wis ngambah ning sak dawane tlatah,
Malioboro, ora gelem pindah..

Yogjakarta, kutho budoyo akeh wong soko monco
Kadung seneng lan tresno, podo manggon ning kono..
Yogjakarta, kutho budoyo ayo konco dijogo
Podo dilestarekno, warisan leluhur kito..

Ayo konco dijogo, podo dilestarekno
Warisan leluhur kito..

Sing Waras Ngalah

Versi: Ine Sinthya

Maning-maning edan sih kang,
Maning-maning edan..
Ari beli edan, beli kumanan
Beli peduli, anak rabi dadi korban..

Maning-maning edan sih kang,
Maning-maning edan..
Mentang-mentang olih, duit kagetan
Edan judi edan gebetan..

reff:
Pancen edan dasar wong lagi kedanan,
Dielingi, malah sirahne galakan
Daripada, kita ketularan edan
Bagen bae, sing waras kudu ngalahan..

Jaman edan wis dadi barang tontonan,
Edan harta jabatan dadi rebutan,
Beli mikir, dunia sekedar lewatan
Milih seneng, antri mlebu ning rutan..

Maning-maning edan sih kang,
Maning-maning edan..
Mentang-mentang olih, duit kagetan
Edan judi edan gebetan..

reff:
Pancen edan dasar wong lagi kedanan,
Dielingi, malah sirahne galakan
Daripada, kita ketularan edan
Bagen bae, sing waras kudu ngalahan..

Jaman edan wis dadi barang tontonan,
Edan harta jabatan dadi rebutan,
Beli mikir, dunia sekedar lewatan
Milih seneng, antri mlebu ning rutan..

Maning-maning edan sih kang,
Maning-maning edan..
Ari beli edan, beli kumanan
Beli peduli, anak rabi dadi korban..

Maning-maning edan sih kang,
Maning-maning edan..
Mentang-mentang olih, duit kagetan
Edan judi edan gebetan..

Dudho Kasmaran

Versi: Dimas Tedjo ft. Astuti

Pr:
Ora udan kok nggowo payung, aduh lae..
Mlaku-mlaku kalungan sarung..
Yen sinawang koyo wong gemblung,
Thengak-thenguk koyo wong linglung,
Nuruti ati kang bingung..

Lk:
Ngguya-ngguyu ojo nggeguyu, duh aduh cah ayu
Wong maido pancen gampang..
Bedo kang lagi nandang,
Nora bengi ora awan,
Rasane dudo kasmaran..

Pr: Aduh lae, wong bagus jangan begitu
Lk: Piye maneh gimana lagi dik,
Lk: Urip ndudo rasane sepi
Lk: Loro wuyung setengah mati..

Lk:
Aduh biyung bingung atiku, aduh duh cah ayu
Mung tansah katon sliramu..
Yen wengi gak iso turu,
Ora ngerti opo gak tau,
Yen aku cinta padamu..

Pr:
Menyang solo payunge ilang, aduh aduh kangmas
Tuku lengo wadahe lali..
Urip ijen ora gampang, dadi dudo ojo sumelang
Ditinggal lungo, mengko tak kancani..

reff:
Pr: Aduh lae, wong bagus jangan begitu
Lk: Piye maneh gimana lagi dik,
Lk: Urip ndudo rasane sepi
Lk: Loro wuyung setengah mati..

Lk:
Aduh biyung bingung atiku, aduh duh cah ayu
Mung tansah katon sliramu..
Yen wengi gak iso turu,
Ora ngerti opo gak tau,
Yen aku cinta padamu..

Pr:
Menyang solo payunge ilang, aduh aduh kangmas
Tuku lengo wadahe lali..
Urip ijen ora gampang, dadi dudo ojo sumelang
Ditinggal lungo, mengko tak kancani..

Mawar Alas Purwo

Versi: Cak Dikin

“mawar, ibarat layangan pedhot,
sliramu wis methit duwur,
nanging aku isih nyekel bolah,
minongko tenger,
yen ndhisik tau ono’ sesambungan,
kowe karo aku..”

AKU KANG MLAKU GINARIS,
MELU LELAKONE URIP..
MELU SANG DALANGE JAGAT..
KANG BEJO CILOKO,
INGSUN PASRAH TAK DODO,
LAN KANGGO NGEBAK’I CRITO..

DUH MAWAR INDAH SUMUNAR,
ING TELENGING ALAS PURWO..
LAN SUN PIKUL MIDER NDUNYO..
ANGAMBAR TRUS ARUM,
BANJUR DADI PETHETAN URIPKU,
PADANG NDUNYAKU..

SAIKI PUNDHAKKU RINGKIH,
MAWAR IBUR METHIT DUWUR,
SAIKI AMUNG NGLINDUR..
MUNGKUR SLIRAMU RA MATUR,
GENDING LOKANANTA MBACUT..
NEMBANGI, NGGRANTASING TLUTUR..

reff:
DUH MAWAR INDAH SUMUNAR,
ING TELENGING ALAS PURWO..
LAN SUN PIKUL MIDER NDUNYO..
ANGAMBAR TRUS ARUM,
BANJUR DADI PETHETAN URIPKU,
PADANG NDUNYAKU..

SAIKI PUNDHAKKU RINGKIH,
MAWAR IBUR METHIT DUWUR,
SAIKI AMUNG NGLINDUR..
MUNGKUR SLIRAMU RA MATUR,
GENDING LOKANANTA MBACUT..
NEMBANGI, NGGRANTASING TLUTUR..
NEMBANGI, NGGRANTASING TLUTUR..

Nggampung

Versi: Ayu Ratri

Suk esuk nggowo pacul, megawe menyang sawah..
Kedokane yoro diolah, tung etung olah raga..

Tanahe subur rakyate makmur, parine ditandur..
Ojo lali pupuk urea, anjuran pemerintah
Dalan banyu lan tikuse podo dijogo,
Ayo podo, rame-rame ngusir homo..

reff:
Kuning emas awe-awe, parine nyeluk riko..
Wis wayahe yoro digampung, yuk konco podo kumpul..

Pari semembur, tahune mumbul, hasile ditabung
Ati-ati tengkulak teko, hang arep nggantung riko
Semangate megawene, kudu ditambah
Ayo podo, rame-rame panen gabah..

reff:
Suk esuk nggowo pacul, megawe menyang sawah..
Kedokane yoro diolah, tung etung olah raga..

Tanahe subur rakyate makmur, parine ditandur..
Ojo lali pupuk urea, anjuran pemerintah
Dalan banyu lan tikuse podo dijogo,
Ayo podo, rame-rame ngusir homo..

reff:
Kuning emas awe-awe, parine nyeluk riko..
Wis wayahe yoro digampung, yuk konco podo kumpul..

Pari semembur, tahune mumbul, hasile ditabung
Ati-ati tengkulak teko, hang arep nggantung riko
Semangate megawene, kudu ditambah
Ayo podo, rame-rame panen gabah..
Ayo podo, rame-rame panen gabah..
Ayo podo, rame-rame panen gabah..

Warung Tengah Sawah

Versi: Cak Dikin ft. Wiwid Widayati

Pr:
Ono kabar mapan nok sidoarjo,
Arek’e ayu-ayu tur nyenengno,
Mesam-mesem nglayani sopo-sopo,
Sing teko mrono gak bakal kuciwo..

Lk:
Lungguh jejer entuk nyekel bokonge,(ceret)
Soyo anget entuk nyokot lambene,(cingkir)
Pilih prawan opo pilih randane,(royal)
Wts sidoarjo enak tenan..

reff:
Pr: Wts sidoarjo nggo jajanan,
Lk: Ayam kampung ugo tempe kemulan,
Pr: Wader ugo gorenge renyah tenan,
Lk: Melek merem rasane ra karuan..

Lk: Murah murah wts sidoarjo,
Lk: Sopo jajan ning ati kroso lego,
Pr: Opo tegese wts sidoarjo,
Lk: Warung tengah sawah kondhang kaloka..

reff:
Pr:
Ono kabar mapan nok sidoarjo,
Arek’e ayu-ayu tur nyenengno,
Mesam-mesem nglayani sopo-sopo,
Sing teko mrono gak bakal kuciwo..

Lk:
Lungguh jejer entuk nyekel bokonge,(ceret)
Soyo anget entuk nyokot lambene,(cingkir)
Pilih prawan opo pilih randane,(royal)
Wts sidoarjo enak tenan..

reff:
Pr: Wts sidoarjo nggo jajanan,
Lk: Ayam kampung ugo tempe kemulan,
Pr: Wader ugo gorenge renyah tenan,
Lk: Melek merem rasane ra karuan..

Lk: Murah murah wts sidoarjo,
Lk: Sopo jajan ning ati kroso lego,
Pr: Opo tegese wts sidoarjo,
Lk: Warung tengah sawah kondhang kaloka..

Geden Rumangsan

Versi: Indah Andarini

Ojo dumeh, aku so gelem guyon
Saben-saben, kowe dolan omahku
Geguyonan lan noto kertu cekian,
Tumrap aku iku mau kekancan..

Wiwit mbiyen mulo aku wis ngiro,
Nanging kowe sing gegeden rumongso,
Dumeh katone gampang, nanging kosok-baline..

Aku emoh, aku gemang, ojo gelo atimu..
Aku emoh, aku gemang
Mundhak ngganggu nggone podo sinau..

Wiwit mbiyen mulo aku wis ngiro,
Nanging kowe sing gegeden rumongso,
Dumeh katone gampang, nanging kosok-baline..

reff:
Ojo dumeh, aku so gelem guyon
Saben-saben, kowe dolan omahku
Geguyonan lan noto kertu cekian,
Tumrap aku iku mau kekancan..

Wiwit mbiyen mulo aku wis ngiro,
Nanging kowe sing gegeden rumongso,
Dumeh katone gampang, nanging kosok-baline..

Aku emoh, aku gemang, ojo gelo atimu..
Aku emoh, aku gemang
Mundhak ngganggu nggone podo sinau..

Wiwit mbiyen mulo aku wis ngiro,
Nanging kowe sing gegeden rumongso,
Dumeh katone gampang, nanging kosok-baline..