Taman Jurug (dian kusuma)

Versi: Dian Kusuma

NENG KUTHO SOLO, MUDO LAN MUDI
NENG TAMAN JURUG NENG PINGGIR BENGAWAN SOLO..
MUDO LAN MUDI, AWAN LAN WENGI
DO SUKO-SUKO, NANGING OJO NGIKAT JANJI..

CAHYANING MBULAN NRAJANG PUCUK ING CEMORO,
ANGIN KANG TEKO SAJAK NGGOWO GENDING TRESNO..
BANYU BENGAWAN SINOROT CAHYANING MBULAN,
LIR SEWU DIAN, ALERAP NGGUGAH KENANGAN..

NGERSAKKE NOPO MAS, MUNG SARWO ONO
ING TAMAN JURUG, TAMAN ENDAH KUTHO SOLO..
PAPAN KREASI, MUDO LAN MUDI
SING TUWO-TUWO, WELINGE OJO NGANTI LALI..

reff:
MUDO LAN MUDI, AWAN LAN WENGI
DO SUKO-SUKO, NANGING OJO NGIKAT JANJI..

CAHYANING MBULAN NRAJANG PUCUK ING CEMORO,
ANGIN KANG TEKO SAJAK NGGOWO GENDING TRESNO..
BANYU BENGAWAN SINOROT CAHYANING MBULAN,
LIR SEWU DIAN, ALERAP NGGUGAH KENANGAN..

NGERSAKKE NOPO MAS, MUNG SARWO ONO
ING TAMAN JURUG, TAMAN ENDAH KUTHO SOLO..
PAPAN KREASI, MUDO LAN MUDI
SING TUWO-TUWO, WELINGE OJO NGANTI LALI..

Kalung Emas (dian kusuma)

Versi: Dian Kusuma

Kalung emas, sing ono gulumu
Saiki wis malih dadi biru,
Luntur koyo tresnamu,
Luntur koyo atimu,
Saiki kowe lali, karo aku..

Kalung emas, kuwi mbiyen tak tuku
Tak pasrahke, mung kanggo sliramu
Gedhe roso tresnaku,
Yo mung kanggo sliramu,
Ra nyono, kowe lali karo aku..

reff:
Loro atiku, atiku keloro loro
Rasane nganti tembus ning dhodho..

Nangisku iki, mergo kowe sing njalari
Kebangeten opo salahku iki,
Opo dosaku iki..

reff:
Kalung emas, kuwi mbiyen tak tuku
Tak pasrahke, mung kanggo sliramu
Gedhe roso tresnaku,
Yo mung kanggo sliramu,
Ra nyono, kowe lali karo aku..

Loro atiku, atiku keloro loro
Rasane nganti tembus ning dhodho..

Nangisku iki, mergo kowe sing njalari
Kebangeten opo salahku iki,
Opo dosaku iki..

Semenit Wae

Versi: Slamet Riyadi

Pengen rasane, aku kudu ketemu
Prawan ayu, sing ono ing atiku
Kangen iki, nganti kegowo ngimpi
Rino wengi, dadi nggrantesing ati..

Tresnaku iki, tulus kanggo sliramu
Opo ra ngerti, opo pancen wis lali
Karo awakku iki, sing setyo ngenteni
Tekamu kuwi..

Semenit wae yo mung semenit wae,
Kepengen ketemu aku pengen ketemu,
Kanggo tombo kangen, atiku iki
Marang sliramu..

Semenit wae yo mung semenit wae,
Ben podo legane yo ben podo legane,
Tresnaku mung siji,
Kanggo sliramu, saklawase..

reff:
Tresnaku iki, tulus kanggo sliramu
Opo ra ngerti, opo pancen wis lali
Karo awakku iki, sing setyo ngenteni
Tekamu kuwi..

Semenit wae yo mung semenit wae,
Kepengen ketemu aku pengen ketemu,
Kanggo tombo kangen, atiku iki
Marang sliramu..

Semenit wae yo mung semenit wae,
Ben podo legane yo ben podo legane,
Tresnaku mung siji,
Kanggo sliramu, saklawase..
Tresnaku mung siji,
Kanggo sliramu, saklawase..

Iwak Betik

Versi: Eka Marcella

Ana manuk bango mas, dicapit kepiting
Mas kulane lengo, durung pernah kawin..

Iwak betik mas.., kandel sisike
Aja utak utik mas, ayu kawin bae..
Isin wong sing deleng, kien gegeraken
Geger kula meteng..

reff:
Aduh..,duh aduh kakang,
Kula nahan isin wirang..

Kien, durung dikawin
Kula, wis meteng dingin..

Iwak betik mas.., kandel sisike
Aja utak utik mas, ayu kawin bae..
Isin wong sing deleng, kien gegeraken
Geger kula meteng..

reff:
Aduh..,duh aduh kakang,
Kula nahan isin wirang..

Kien, durung dikawin
Kula, wis meteng dingin..

Iwak betik mas.., kandel sisike
Aja utak utik mas, ayu kawin bae..
Isin wong sing deleng, kien gegeraken
Geger kula meteng..

Umak Umik

Versi: Didi Kempot

Mik umak umik umak umik..,
Mik umak umik umak umik..,

Klosone digelar dhayohe wis teko,
Golek panggon dewe-dewe..
Sing nduwe omah, lungguh silo
Ning ngarep dewe..

Jenang abang putih, nganggo gulo jowo
Nambah komplit sesajene..
Duwit bina, dielungke
Dadi sranane..

Modine, (ndongakke)
Dhayohe, (ndongakke)
Modine, (nyuwunke)
Dhayohe, (nyuwunke)
Umak umik..

Mik umak umik umak umik, modine
Mik umak umik umak umik, ndongakke (amin..)
Moga dikabulke,
Opo wae sing dadi penjaluk’e..

Mik umak umik umak umik, modine
Mik umak umik umak umik, ndongakke (amin..)
Moga pinaringan,
Katebihno urip sing kekurangan..

reff:
“nggih poro sederek sedoyo,
bilih ing dinten meniko,
dalem, dipun atur kalian denmas bagus setiawan
mugi-mugi panyuwunipun saget dipun kabulaken, amin..”

Jenang abang putih, nganggo gulo jowo
Nambah komplit sesajene..
Duwit bina, dielungke
Dadi sranane..

Modine, (ndongakke)
Dhayohe, (ndongakke)
Modine, (nyuwunke)
Dhayohe, (nyuwunke)
Umak umik..

Mik umak umik umak umik, modine
Mik umak umik umak umik, ndongakke (amin..)
Moga dikabulke,
Opo wae sing dadi penjaluk’e..

Mik umak umik umak umik, modine
Mik umak umik umak umik, nyuwunke (amin..)
Moga pinaringan,
Katebihno urip sing kekurangan..

Mik umak umik umak umik, modine
Mik umak umik umak umik, nyuwunke (amin..)
Moga dikabulke,
Opo wae sing dadi penjaluk’e..

Mik umak umik umak umik, modine
Mik umak umik umak umik, ndongakke (amin..)
Moga pinaringan,
Katebihno urip sing kekurangan..

Sewu Siji

Versi: Didi Kempot

Aduh romo ibu, ngapuranen aku
Yen ono salah lan luputku..
Tak rumangsani, aku nduweni dosa
Nganti saiki, isih kroso ning dodo..

Rino wengi, ra lali tansah ndedonga
Memuji marang, kang kuoso
Mugi enggal entuk, paring pangapuro
Urip tentrem ayem, ugo kanti mulyo..

Ngendi ono anak wani marang wong tuwo,
Yen nganti ono sewu siji sing wani,
Ngendi ono anak lali marang wong tuwo,
Yen nganti ono sewu siji sing lali..

Suwargone ndunyo, ono sukune wong tuwo
Wong kang tuhu suci, gedhe ganjarane..

reff:
Rino wengi, ra lali tansah ndedonga
Memuji marang, kang kuoso
Mugi enggal entuk, paring pangapuro
Urip tentrem ayem, ugo kanti mulyo..

Ngendi ono anak wani marang wong tuwo,
Yen nganti ono sewu siji sing wani,
Ngendi ono anak lali marang wong tuwo,
Yen nganti ono sewu siji sing lali..

Suwargone ndunyo, ono sukune wong tuwo
Wong kang tuhu suci, gedhe ganjarane..
Suwargone ndunyo, ono sukune wong tuwo
Wong kang tuhu suci, gedhe ganjarane..

Cucak Rowo (dian kusuma)

Versi: Dian Kusuma

Dicoba, coba melempar manggis
Manggis dilempar, mangga didapat
Dicoba, coba melamar gadis
Gadis dilamar, janda didapat..

Jamane, jamane jaman edan
Wong tuwo, rabi perawan
Prawane, yen bengi nangis wae
Amargo wedi, karo manuk’e..

Iki piye iki piye iki piye,
Wong tuwo, rabi perawan
Prawane, yen bengi nangis wae
Amargo wedi, karo manuk’e..

Manuk’e, manuk’e cucak rowo
Cucak rowo, dowo buntute
Buntute, sing akeh wulune
Yen digoyang ser ser aduh penak’e..

reff:
Dicoba, coba melempar manggis
Manggis dilempar, mangga didapat
Dicoba, coba melamar gadis
Gadis dilamar, janda didapat..

Jamane, jamane jaman edan
Wong tuwo, rabi perawan
Prawane, yen bengi nangis wae
Amargo wedi, karo manuk’e..

Iki piye iki piye iki piye,
Wong tuwo, rabi perawan
Prawane, yen bengi nangis wae
Amargo wedi, karo manuk’e..

Manuk’e, manuk’e cucak rowo
Cucak rowo, dowo buntute
Buntute, sing akeh wulune
Yen digoyang ser ser aduh penak’e..
Yen digoyang ser ser aduh penak’e..