Asmoro

Versi: Suliyana

Mung sewates angen, hang manggoni ati nisun
Bingung, bisone mung ngangen ngangen
Sekirane, ono wektu kanggo isun
Sedelo, masiyo mung liwat ngimpi..
Nong ati nisun selawase, mung riko selawase

reff :
Hang sun jaluk ojo riko, gampang ngumbar asmoro
Hang nambai kangen perih ring dodo..
Kenemenen, welas isun nyang riko kemenenen
Sing kepikir, kadung riko wis ilang..

Mung sewates angen, hang manggoni ati nisun
Bingung, bisone mung ngangen ngangen
Sekirane, ono wektu kanggo isun
Sedelo, masiyo mung liwat ngimpi..
Nong ati nisun selawase, mung riko selawase

reff :
Hang sun jaluk ojo riko, gampang ngumbar asmoro
Hang nambai kangen perih ring dodo..
Kenemenen, welas isun nyang riko kemenenen
Sing kepikir, kadung riko wis ilang..

Hang sun jaluk ojo riko, gampang ngumbar asmoro
Hang nambai kangen perih ring dodo..
Kenemenen, welas isun nyang riko kemenenen
Sing kepikir, kadung riko wis ilang..

Hang sun jaluk ojo riko, gampang ngumbar asmoro
Hang nambai kangen perih ring dodo..
Kenemenen, welas isun nyang riko kemenenen
Sing kepikir, kadung riko wis ilang..

Lali Tah Ngelali

Versi: Suliyana

Opo tah riko.., nono kangene..
Opo tah riko.., nono welase..
Opo tah riko.., nono kangene..
Opo tah riko.., nono welase..

Kariyo keseron,
Koyo kelopo kopyor dipangan grahono,
Welas sun nong riko,
Tatu nong galih nyekso neng rogo..

Kembange sembujo,
hang dadi tondo moto semebrung gondo,
Lamun hang sun pujo,
Sun anten anteni sing ono teko,
Lali tah ngelali, opo ngeliyo..

reff :
Nong penataban, ngundhuh kangkung
Nong mojoroto, metik lembayung
Ati trataban, pikiran bingung
Keronto ronto, kelayung layung..

Uwiiissss..,
urung urung ketan asale..
Uwiiissss..,
poco tah wurung endi kabare..

Kembange sembujo,
hang dadi tondo moto semebrung gondo,
Lamun hang sun pujo,
Sun anten anteni sing ono teko,
Lali tah ngelali, opo ngeliyo..

reff :
Nong penataban, ngundhuh kangkung
Nong mojoroto, metik lembayung
Ati trataban, pikiran bingung
Keronto ronto, kelayung layung..

Uwiiissss..,
urung urung ketan asale..
Uwiiissss..,
poco tah wurung endi kabare..

Kembang Waru (Waru Doyong)

Versi: Catur Arum

Kembang waru,
Godong rontog, jare paman, yoro kipaseno
Yo wong maru, jare paman, kelendi rasane
Kapan katon, jare paman, yoro wekaseno..

Lae lae, yo kepalang, ono hang duwe..
Uwis semayane,
Piro-piro, jare paman, wong beras kopine
Telung karung, jare paman, yoro katenono
Piro-piro welas janjine,
Telung tahun, yoro antenono..

Lae lae, wis kepalang, yoro adoh umahe
Uwis semayane,
Ojo enak, jare paman, wedang wedangan
Wong sing weruh, jare paman, wong larange kopi
Ojo enak lenggang-lenggangan,
Wong sing weruh, wong larane ati..

Uwis semayane,
Bantal cilik, jare paman, yoro ulesono
Pagerane, jare paman, sang ono letere
Bakal cilik, jare paman, yoro omesono
Bakal cilik omesono,
Pelanggeran, wong podho pentere..

Uwis semayane,
Sepidah jengki, jare paman, dinggo wot wotan
Klopo kiring, jare paman, yoro sumbatono
Riko ojo wangkot wangkotan,
Kadung keroso gering, yoro bangur, pegatono..

Uwis semayane,
Nulih ngulon, jare paman, wong umahe kanjeng
Nulih ngetan, jare paman, wong weringin pitu
Nulih uwong ojo kari mandeng,
Durung karuan, wong diempet mantu
Yoro lae lae, yo kepalang, wong adoh umahe..

Urip Sing Pelakon

Versi: Catur Arum

Urip sing biso pelakon,
Nasib, sing keneng dituku
Pasang surute ombak segoro,
Jalaran mergo pastine..

Urip sing biso pelakon,
Nasib, sing keneng dituku
Merdep sureme sorote lintang,
Jalaran mergo pastine..

Urip wis susah, jo digawe susah
Ilangono supeke batin,
Urip wis susah, jo digawe susah
Nrimo lan sukurono paran hang ono..

Sopo ngerti, ring dino mburi
Nawi-nawi tah ono, mejere lakon..

reff :
Urip sing biso pelakon,
Nasib, sing keneng dituku
Pasang surute ombak segoro,
Jalaran mergo pastine..

Urip sing biso pelakon,
Nasib, sing keneng dituku
Merdep sureme sorote lintang,
Jalaran mergo pastine..

Urip wis susah, jo digawe susah
Ilangono supeke batin,
Urip wis susah, jo digawe susah
Nrimo lan sukurono paran hang ono..

Sopo ngerti, ring dino mburi
Nawi-nawi tah ono, mejere lakon..

Urip wis susah, jo digawe susah
Ilangono supeke batin,
Urip wis susah, jo digawe susah
Nrimo lan sukurono paran hang ono..

Sopo ngerti, ring dino mburi
Nawi-nawi tah ono, mejere lakon..

Pancen Lheb

Lirik Lagu Sanguturu ke-2000 Pancen Lheb
Versi: Didi Kempot

LHEB KOWE PANCEN LHEB, KOWE PANCEN LHEB
KOWE PANCEN LHEB, KOWE PANCEN, LHEB
LHEB KOWE PANCEN LHEB, KOWE PANCEN LHEB
KOWE PANCEN LHEB, KOWE PANCEN, LHEB..

KENAL LANGSUNG KELET HE, KOYO PERMEN KARET
TRESNAKU WIS LENGKET, ATIKU KEPELET
LHEB KOWE PANCEN LHEB, KOWE PANCEN LHEB
KOWE PANCEN LHEB, KOWE PANCEN, LHEB..

reff :
EMPAT KALI EMPAT, ITU ENAM BELAS
YEN ORA KETEMU, AWAK ADEM PANAS
EMPAT KALI EMPAT, ITU ENAM BELAS
TAK OMBENI OBAT,ORA BISO WARAS..

SAKIT MALARINDU, OBATE KUDU KETEMU
KETEMU, KARO SLIRAMU..
LHEB KOWE PANCEN LHEB, KOWE PANCEN LHEB
KOWE PANCEN LHEB, KOWE PANCEN, LHEB..

reff :
EMPAT KALI EMPAT, ITU ENAM BELAS
YEN ORA KETEMU, AWAK ADEM PANAS
EMPAT KALI EMPAT, ITU ENAM BELAS
TAK OMBENI OBAT,ORA BISO WARAS..

SAKIT MALARINDU, OBATE KUDU KETEMU
KETEMU, KARO SLIRAMU..
LHEB KOWE PANCEN LHEB, KOWE PANCEN LHEB
KOWE PANCEN LHEB, KOWE PANCEN, LHEB..

Urip Dewe (rina amelia)

Versi: Rina Amelia

Koyo ngene rasane yen urip dewe,
Sandang pangan, ora ono sing nggolekne
Isuk isuk, kudu mangkat nyambut gawe
Nggo nyukupi, uripku sak bendinane..

Koyo ngene rasane yen urip dewe,
Rono rene, tansah dadi kembang lambe
Sesrawungan karo priyo tak watesi,
Dolan dolan, ojo nganti mulih wengi..

Sejatine, aku pengen golek ganti
Nanging loro, ati iki durung mari
Panyuwunku, se umpomo oleh ganti
Ojo nganti, karo priyo sing nglarani..

Larane loro, larane loro
Wis kadung tresno, ditinggal lungo
Larane loro, larane loro
Wis kadung tresno, ditinggal lungo

Koyo ngene rasane yen urip dewe,
Sandang pangan, ora ono sing nggolekne
Isuk isuk, kudu mangkat nyambut gawe
Nggo nyukupi, uripku sak bendinane..

Koyo ngene rasane yen urip dewe,
Rono rene, tansah dadi kembang lambe
Sesrawungan karo priyo tak watesi,
Dolan dolan, ojo nganti mulih wengi..

Sejatine, aku pengen golek ganti
Nanging loro, ati iki durung mari
Panyuwunku, se umpomo oleh ganti
Ojo nganti, karo priyo sing nglarani..

Larane loro, larane loro
Wis kadung tresno, ditinggal lungo
Larane loro, larane loro
Wis kadung tresno, ditinggal lungo

Lintang Duwur Kutho (eny sagita)

Versi: Eny Sagita

Koyo lagi wingi,
Bebarengan nrabas wengi,
Gandhengan tanganmu,
Esemu nggeter ati..

Naliko sirahku,
Sumendhe ono bahumu,
Wangine tresnamu,
Ora kroso nggubet ati..

Wong bagus atiku ketarik,
Lintange melu lirak lirik,
wong bagus ojo njiwat njiwit,
Lintange melu mobat mabit..

Nadyan mung sak ketip,
Atiku mbok olak alik,
Lan kenangan kuwi,
Soyo pengen tak baleni..

Lintang nduwur kutho,
Gencar gencar nggugah crito,
Sliramu ning kono,
Opo kangen iki kroso..

Lintang pating glebyar,
Dadaku soyo gumeser,
Drijiku drijimu, ngenem crito..

Umpomo sliramu,
Saiki ono sandhingku
Tak elus pipimu, tak enggo sangu ngimpi..

reff:
Koyo lagi wingi,
Bebarengan nrabas wengi,
Gandhengan tanganmu,
Esemu nggeter ati..

Naliko sirahku,
Sumendhe ono bahumu,
Wangine tresnamu,
Ora kroso nggubet ati..

Wong bagus atiku ketarik,
Lintange melu lirak lirik,
wong bagus ojo njiwat njiwit,
Lintange melu mobat mabit..

Nadyan mung sak ketip,
Atiku mbok olak alik,
Lan kenangan kuwi,
Soyo pengen tak baleni..

Lintang nduwur kutho,
Gencar gencar nggugah crito,
Sliramu ning kono,
Opo kangen iki kroso..

Lintang pating glebyar,
Dadaku soyo gumeser,
Drijiku drijimu, ngenem crito..

Umpomo sliramu,
Saiki ono sandhingku
Tak elus pipimu, tak enggo sangu ngimpi..