Pamit Lembur

Versi: Kang Setu ft. Titis Alesya

Pr :
Pamite kerjo lembur,
Sambat kesel malah bengi ngluyur,
Ra keno dijak akur,
Soyo suwe tambah nglantur
Ora mblonjo gawe jalaran suloyo,
Esuk teko, awan turu bengi lungo ..

Lk :
Bo…joku paling ayu,
Sabar tenan ora tau nesu,
Nyawang aku mesem ngguyu,
Manja tenan yen tak rayu
Ra diblonjo dicepaki opo-opo,
Penak tenan koyo ning swargo dunyo..

reff :
Lk :
Dasar sugih bondo, ora kurang opo-opo
Ati bungah ra tau duwe perkoro..
Pr :
Pakne ojo ngono, pekewuh tonggo teparu
Wis ra jamane wong umuk, karepe dewe..
Lk :
Ngertimu opo kowe, wong wadon menengo wae
Sing penting kabeh mau bukti nyatane..

reff :
Pr :
Pamite kerjo lembur,
Sambat kesel malah bengi ngluyur,
Ra keno dijak akur,
Soyo suwe tambah nglantur
Ora mblonjo gawe jalaran suloyo,
Esuk teko, awan turu bengi lungo ..

Lk :
Bo…joku paling ayu,
Sabar tenan ora tau nesu,
Nyawang aku mesem ngguyu,
Manja tenan yen tak rayu
Ra diblonjo dicepaki opo-opo,
Penak tenan koyo ning swargo dunyo..

reff :
Lk :
Dasar sugih bondo, ora kurang opo-opo
Ati bungah ra tau duwe perkoro..
Pr :
Pakne ojo ngono, pekewuh tonggo teparu
Wis ra jamane wong umuk, karepe dewe..
Lk :
Ngertimu opo kowe, wong wadon menengo wae
Sing penting kabeh mau bukti nyatane..

Weruho

Versi: Reny Farida

Kanggo hang ring kono, nong jabane kutho
Sun angen-angen nang njero dodo, roso kangen kari nyikso
Biso tah ketemu maning, lawase keliwat sangking
Sun sebut-sebut aran riko, nong ati saben dino..

reff :
Welas isun yo nang riko, ngliwati hang diweruhi
Kangen isun yo nang riko, kangen hang temenanan
Weruho…, ngertio…
Weruho…, rumongso o…

Welas isun yo nang riko, ngliwati hang diweruhi
Kangen isun yo nang riko, kangen hang temenanan
Weruho…, ngertio…
Weruho…, rumongso o…

reff :
Biso tah ketemu maning, lawase keliwat sangking
Sun sebut-sebut aran riko, nong ati saben dino..

reff :
Welas isun yo nang riko, ngliwati hang diweruhi
Kangen isun yo nang riko, kangen hang temenanan
Weruho…, ngertio…
Weruho…, rumongso o…

Welas isun yo nang riko, ngliwati hang diweruhi
Kangen isun yo nang riko, kangen hang temenanan
Weruho…, ngertio…
Weruho…, rumongso o…

Welas isun yo nang riko, ngliwati hang diweruhi
Kangen isun yo nang riko, kangen hang temenanan
Weruho…, ngertio…
Weruho…, rumongso o…

Ngerandu

Versi: Mia MS

Alum…, kembange alum
Garing…, yo kepanasan
Mergo…, wis lawas temenan
Suwe ngenteni, tekane udan..

Alum…, kembange alum
Garing…, yo kepanasan
Mergo…, wis lawas temenan
Suwe ngenteni, tekane udan..

Alum…, kembange alum
Mergo, lawas sing keneng sangsaman
Alum…, kembange alum
Mergo, lawas sing tau disambang..

Nawi tah embun dalu,
Hang biso ngademi,
Myakne sing kari alum,
Ngerandu tekane banyu..

Nawi tah embun dalu,
Hang biso ngademi,
Myakne sing kari alum,
Ngerandu tekane banyu..

reff :
Alum…, kembange alum
Mergo, lawas sing keneng sangsaman
Alum…, kembange alum
Mergo, lawas sing tau disambang..

Nawi tah embun dalu,
Hang biso ngademi,
Myakne sing kari alum,
Ngerandu tekane banyu..

Nawi tah embun dalu,
Hang biso ngademi,
Myakne sing kari alum,
Ngerandu tekane banyu..

Langit Karo Bumi

Versi: Yulia Citra

Ibarate langit karo bumi,
Awakku karo sliramu,
Sak umpomone sliramu lintang,
Aku mung isone nyawang..

Mumpung durung nganti getun mburi,
Lalekke wae jenengku,
Tresno kuwi ora amung siji,
Luwih becik golek ganti..

Lilo atiku lilo,
aku ra bakal kuciwo,
Tak dongakke mugo-mugo, oleh jodo
Sing luwih sugih, ayu lan setyo..

Mumpung durung nganti getun mburi,
Lalekke wae jenengku,
Tresno kuwi ora amung siji,
Luwih becik golek ganti..

reff :
Lilo atiku lilo,
aku ra bakal kuciwo,
Tak dongakke mugo-mugo, oleh jodo
Sing luwih sugih, ayu lan setyo..

Ibarate langit karo bumi,
Awakku karo sliramu,
Sak umpomone sliramu lintang,
Aku mung isone nyawang..

Wis Kadhung

Versi: Mansur Daniel

PUCUK PUCUKE CEMORO, EMBAT MAYUNG DITERAK ANGIN
PUCUK PUCUKE PERKORO, GORO-GORONE YO MUNG SEPELE
GENDHING ONO LARASE, WIS NYANDHING SING ONO BENERE
GULO SING ONO KOPINE, GAWE GELO SING ONO JALARANE..

WIS KADHUNG RIKO AMBI ISUN, JEJODOHAN SUWENE SETAUN
BURU NGERTI ISUN AMBI RIKO, SABENDINO SENENG GAWE GELO
ALI-ALI SING ONO NING DRIJI, ORA NGRESEP NING JERONING ATI
JARE SENENG SEHIDUP SEMATI, JEBULE MUNG NING PUCUKE LATI..

reff :
PUCUK PUCUKE CEMORO, EMBAT MAYUNG DITERAK ANGIN
PUCUK PUCUKE PERKORO, GORO-GORONE YO MUNG SEPELE
GENDHING ONO LARASE, WIS NYANDHING SING ONO BENERE
GULO SING ONO KOPINE, GAWE GELO SING ONO JALARANE..

WIS KADHUNG RIKO AMBI ISUN, JEJODOHAN SUWENE SETAUN
BURU NGERTI ISUN AMBI RIKO, SABENDINO SENENG GAWE GELO
ALI-ALI SING ONO NING DRIJI, ORA NGRESEP NING JERONING ATI
JARE SENENG SEHIDUP SEMATI, JEBULE MUNG NING PUCUKE LATI..

WIS KADHUNG RIKO AMBI ISUN, JEJODOHAN SUWENE SETAUN
BURU NGERTI ISUN AMBI RIKO, SABENDINO SENENG GAWE GELO
ALI-ALI SING ONO NING DRIJI, ORA NGRESEP NING JERONING ATI
JARE SENENG SEHIDUP SEMATI, JEBULE MUNG NING PUCUKE LATI..

Tek Tuku Talake

Versi: Rina Rivana

Ati kerasa larane, urip kerasa paite
Batin kaya diiris, rumah tangga nyandang tetangis..

Batur sing olih senenge, batur sing olih bungae
Kula mung nyandang wirange, sengsara langka tungtunge..

reff :
Kang aja nemen-nemen, senajan kula sing demen
Bli sanggup aduh lara, digebugi saban dina..

Kenang demen wong sejen, pikire sampean klalen
Wis cukup yen mengkenen, tulung kang aja kesuwen

Talak sepira larange, tek tuku pira regane
Tenimbang nambah dosa, masih mending kita pisah..

Batur sing olih senenge, batur sing olih bungae
Kula mung nyandang wirange, sengsara langka tungtunge..

reff :
Kang aja nemen-nemen, senajan kula sing demen
Bli sanggup aduh lara, digebugi saban dina..

Kenang demen wong sejen, pikire sampean klalen
Wis cukup yen mengkenen, tulung kang aja kesuwen

Talak sepira larange, tek tuku pira regane
Tenimbang nambah dosa, masih mending kita pisah..

Ati kerasa larane, urip kerasa paite
Batin kaya diiris, rumah tangga nyandang tetangis..

Panen Pari

Versi: Miswandi

Wong tani podho macul, wong wadon podho tandur
Parine subur-subur, manuke mabur-mabur..
Ning kutho rogojampi, jarene tuku klambi
Usume panen pari, yo akeh wong kang rabi..

Mantene diarak keliling deso,
Muter-muter karo numpak dokar,
Tamune wis bengi ra ndang bali,
Mantene sing wadon kok mesam-mesem,
Sing lanang ketok’e methentheng..

Ono paran.., yo ono paran..
Ono paran.., yo ono paran..
Dik dik dik, jarene
Keris isun kecanthol ning geger..

ref :
Wong tani podho macul, wong wadon podho tandur
Parine subur-subur, manuke mabur-mabur..
Ning kutho rogojampi, jarene tuku klambi
Usume panen pari, yo akeh wong kang rabi..

Mantene diarak keliling deso,
Muter-muter karo numpak dokar,
Tamune wis bengi ra ndang bali,
Mantene sing wadon kok mesam-mesem,
Sing lanang ketok’e methentheng..

Ono paran.., yo ono paran..
Ono paran.., yo ono paran..
Dik dik dik, jarene
Keris isun kecanthol ning geger..

Mantene diarak keliling deso,
Muter-muter karo numpak dokar,
Tamune wis bengi ra ndang bali,
Mantene sing wadon kok mesam-mesem,
Sing lanang ketok’e methentheng..

Ono paran.., yo ono paran..
Ono paran.., yo ono paran..
Dik dik dik, jarene
Keris isun kecanthol ning geger..