Kebak Janji

Versi: Mas Mblolo

Endah cahyaning lintang,
Ugo soroting mbulan
Dadi seksi anggonku gawe janji
Yen bengi iki, wis tak keba’i
Sumpahku sing tak tujokke kowe

Percoyo karo aku,
Ra bakal tak blenjani
Katresnanku siji, mung kanggo kowe
Sing dadi seksi, ra biso lali
Lintang mbulan lan ati iki

reff :
Raiso tak gambarake,
Tresnaku iki, selawase…
Bebasan nganti kapan,
Ora bakal, tak tinggalake

reff :
Endah cahyaning lintang,
Ugo soroting mbulan
Dadi seksi anggonku gawe janji
Yen bengi iki, wis tak keba’i
Sumpahku sing tak tujokke kowe

Percoyo karo aku,
Ra bakal tak blenjani
Katresnanku siji, mung kanggo kowe
Sing dadi seksi, ra biso lali
Lintang mbulan lan ati iki

reff :
Raiso tak gambarake,
Tresnaku iki, selawase…
Bebasan nganti kapan,
Ora bakal, tak tinggalake

Percoyo karo aku,
Ra bakal tak blenjani
Katresnanku siji, mung kanggo kowe
Sing dadi seksi, ra biso lali
Lintang mbulan lan ati iki

Sing dadi seksi, ra biso lali
Lintang mbulan lan ati iki

Tresno Abang Lambe

Versi: Mas Irin

Kembang kang rinonce,
Sarwo endah sawangane
Koyo tresno sing tok gambarake
Nanging kembang mau saikine,
Ning endi parane

Tresno abang lambe,
Sing teko bareng slirane
Biyen koyo tenan- tenan kae
Nanging saknyatane,
Gawe gelo, ing mburine

Opo to sababe,
Kowe tego ninggalake
Ora eling marang kawitane
Tresno mung nyang lambe,
Gawe loro.., saklawase

Aku ra ngerteni,
Rampunge lelakon iki
Katresnan kang suci,
Durung tak temoni

Mbacut opo luput,
Tresnaku sing kanggo kowe
Ra keno dipulung,
Bebasan kari critane
Tresno abang lambe

reff :
Tresno abang lambe,
Sing teko bareng slirane
Biyen koyo tenan- tenan kae
Nanging saknyatane,
Gawe gelo, ing mburine

Opo to sababe,
Kowe tego ninggalake
Ora eling marang kawitane
Tresno mung nyang lambe,
Gawe loro.., saklawase

Aku ra ngerteni,
Rampunge lelakon iki
Katresnan kang suci,
Durung tak temoni
Mbacut opo luput,
Tresnaku sing kanggo kowe
Ra keno dipulung,
Bebasan kari critane
Tresno abang lambe
Tresno abang lambe

Cintaku Nempel Terus

Versi: Iis Mawanti

“Mas, cintaku padamu nempel terus, koyo perangko ning amplop”

Ojo samar mas, ojo sumelang
Yen cintaku tak akan melayang-layang
Mung kowe tempat parkir hatiku,
Alias cintaku menderu-deru…

Jangan cemburu, ojo sujono
Percayalah aku ora ngapusi
Jenengmu terukir didalam hati,
Pingin bukti, belahlah dadaku ini

Cintaku, (cici cintaku)
Nempel-nempel terus, (nempel terus)
Koyo perangko, (koyo perangko)
Nempel-nempel ning amplop, (plop,plop)

Cintaku, (cici cintaku)
Nempel-nempel terus, (nempel terus)
Karo kowe, (karo kowe)
Aku selalu rindu,
Aku tresno, aduh i love you

reff :
Ojo samar mas, ojo sumelang
Yen cintaku tak akan melayang-layang
Mung kowe tempat parkir hatiku,
Alias cintaku menderu-deru…

Jangan cemburu, ojo sujono
Percayalah aku ora ngapusi
Jenengmu terukir didalam hati,
Pingin bukti, belahlah dadaku ini

Cintaku, (cici cintaku)
Nempel-nempel terus, (nempel terus)
Koyo perangko, (koyo perangko)
Nempel-nempel ning amplop, (plop,plop)

Cintaku, (cici cintaku)
Nempel-nempel terus, (nempel terus)
Karo kowe, (karo kowe)
Aku selalu rindu,
Aku tresno, aduh i love you

Cintaku, (cici cintaku)
Nempel-nempel terus, (nempel terus)
Koyo perangko, (koyo perangko)
Nempel-nempel ning amplop, (plop,plop)

Cintaku, (cici cintaku)
Nempel-nempel terus, (nempel terus)
Karo kowe, (karo kowe)
Aku selalu rindu,
Aku tresno, aduh i love you
Aku tresno, aduh i love you
Aku tresno, aduh i love you

Rampung Wurung

Versi: Dimas Tedjo

Blak rekatak atiku gelo,
Yen kelingan jaman semono
Mlaku-mlaku barengan konco,
Kenal kenyo juragan kloso

Dasar lakon bocah nom-noman,
Yen wengi seneng klayapan
Ono kenyo ning pinggir dalan,
Rembug dadi langsung jak kencan

reff :
Ora nyono, bocahe rodo’ lumayan
Yen lagi mesem maknyes, ati deg-degan
Apalagi, servisnya sungguh jempolan
Lama-lama bikin aku ketagihan

Niat baik njero atiku,
Kulamar dadi bojoku
Jebul ditolak lamaranku,
Rampung wurung nasib tresnaku

reff :
Blak rekatak atiku gelo,
Yen kelingan jaman semono
Mlaku-mlaku barengan konco,
Kenal kenyo juragan kloso

Dasar lakon bocah nom-noman,
Yen wengi seneng klayapan
Ono kenyo ning pinggir dalan,
Rembug dadi langsung jak kencan

reff :
Ora nyono, bocahe rodo’ lumayan
Yen lagi mesem maknyes, ati deg-degan
Apalagi, servisnya sungguh jempolan
Lama-lama bikin aku ketagihan

Niat baik njero atiku,
Kulamar dadi bojoku
Jebul ditolak lamaranku,
Rampung wurung nasib tresnaku

Tresnaku Ilang Ninggalke Utang

Versi: Wawan Jembet

Bebasan urip aku wis tibo,
Isih tambah ketiban ondo
Opo pancen gawan bayiku,
Nasib apes tibo awakku

Telung dino bingung pikirku,
Mangan ra doyan turu glasahan
Sirahku mumet bathukku anget,
Tresnaku ilang ninggalke utang

Tak akoni dik, kowe pancen ayu
Ning sejatine, atimu koyo watu
Tak lilakno dik, yen kowe arep lungo
Nanging siji, utangmu balekno

Ojo tok tambahi dik,
Laraning ati iki sayang
Tresnaku wis ilang,
Ninggalke utang

reff :
Tak sarati tekan ngendi-ngendi,
Nganti ning dukun tekan kyai
Dadku sesek pikirku bingung,
Yen gregeten mengko kowe tak tenung

Tak akoni dik, kowe pancen ayu
Ning sejatine, atimu koyo watu
Tak lilakno dik, yen kowe arep lungo
Nanging siji, utangmu balekno

Ojo tok tambahi dik,
Laraning ati iki sayang
Tresnaku wis ilang,
Ninggalke utang

Aduh mbah dukun ewangi aku,
Wenehi aku jimat paling jitu
Tak dongakno adoh karo jodo,
Yen gregeten wetengmu, tak isi radio

Sejarah

Versi: Catur Arum

Bengen, yo bengene banyuwangi kawitane
Bengen, yo bengene belambangan arane
Bengen, yo bengene banyuwangi ceritane
Bengen, yo bengene belambangan asal usule

Tapi iki sing mung jare-jare,
Belambangan sejarahe,
Belambangan ugo tau duwe,

[Kesatriyo], wonge sakti yo mondroguno
[Kesatriyo], pilih tandhing ring tanah jowo
[Kesatriyo], wesi kuning godo gamane
[Kesatriyo], bambang minak kalanganeo
Sopo maning, sing minak jinggo

reff :
Sangking tah sangking sing ono petilasane
Hang sing biso diweruhi anak putune
Hang keneng kanggo iling pengiling
Sopo maning, yo sopo maning
Kadhung sing kene hang ngiling
[Belambangan yoro banyuwangi] 10x

reff :
Bengen, yo bengene banyuwangi kawitane
Bengen, yo bengene belambangan arane
Bengen, yo bengene banyuwangi ceritane
Bengen, yo bengene belambangan asal usule

Tapi iki sing mung jare-jare,
Belambangan sejarahe,
Belambangan ugo tau duwe,

[Kesatriyo], wonge sakti yo mondroguno
[Kesatriyo], pilih tandhing ring tanah jowo
[Kesatriyo], wesi kuning godo gamane
[Kesatriyo], bambang minak kalanganeo
Sopo maning, sing minak jinggo
[Belambangan yoro banyuwangi] 10x

Pelasan

Versi: Catur Arum

Aduh, eman-eman yaduh paman
Eman, larene ayu temenan
Tayongan, lambean ngegol bokonge
Bacot mbangir, alise nanggal sepisan

Mulo, bener jare wong ngomong
Weruh, pelasan moto jlalatan
Paran maning, mlakune digawe-gawe
Pantes baen, garangan mepe untune

reff :
Mulo, wong ayu kembange ati
Sopo, wonge arep sing gregeten
Paran maning, kadung weruh pincukan
Moto mundul, ngetap alis golek petarangan

Aduh, eman-eman yaduh paman
Eman, larene ayu temenan
Tayongan, lambean ngegol bokonge
Bacot mbangir, alise nanggal sepisan

Mulo, bener jare wong ngomong
Weruh, pelasan moto jlalatan
Paran maning, mlakune digawe-gawe
Pantes baen, garangan mepe untune

reff :
Mulo, wong ayu kembange ati
Sopo, wonge arep sing gregeten
Paran maning, kadung weruh pincukan
Moto mundul, ngetap alis golek petarangan

Mulo, bener jare wong ngomong
Weruh, pelasan moto jlalatan
Paran maning, mlakune digawe-gawe
Pantes baen, garangan mepe untune