Kacu Kuning

Versi: Marsudi Laras Group

Elingo marang janjimu,
Wong bagus nyidrani, saiki njur lali
Rusake awakku iki,
Amargo mikir wong sing tak tresnani

Rasane loro dadaku,
Wong bagus kowe lungo, ora pamit aku
Saiki adoh dunungmu
Mung kacu kuning, tondho katresnanku

Kacu kuning dadi pepeling,
Naliko biyen, kowe isih nyanding
Mrono mrene isih tak gowo,
Ra biso pisah, nadyan mung sedelo

Age-age ndang balio,
Wong bagus wis kangen, ketemu sliramu
Kacu kuning tansah nunggu,
Balio wong bagus, kumpul karo aku

reff :
Elingo marang janjimu,
Wong bagus nyidrani, saiki njur lali
Rusake awakku iki,
Amargo mikir wong sing tak tresnani

Rasane loro dadaku,
Wong bagus kowe lungo, ora pamit aku
Saiki adoh dunungmu
Mung kacu kuning, tondho katresnanku

Kacu kuning dadi pepeling,
Naliko biyen, kowe isih nyanding
Mrono mrene isih tak gowo,
Ra biso pisah, nadyan mung sedelo

Age-age ndang balio,
Wong bagus wis kangen, ketemu sliramu
Kacu kuning tansah nunggu,
Balio wong bagus, kumpul karo aku

Panggodaning Katresnan

Versi: Yuni Puspita

Biyen aku ra wis kondho,
Jroning bebrayan, kebak ing panggudho
Bebasan wanci panglo?,
Tanpo obor, peteng ndedhet tan rinoso

Opo pancene wis bedo,
Dek biyen opo, saikining opo
Sliramu salin sloko?,
Dek biyen tresno, saiki ndaksiyo

Wong bagus mbok ojo bingung,
Tumawur satemah kajantrung
Koyo wong kelangan petung,
Deleg-deleg, wekalase wurung

Tak suwun marang sliramu,
Mbok ojo lali, janji prasetyamu
Tresnaku kang satuhu,
Tetep tulus ngregani jiwaku

reff :
Biyen aku ra wis kondho,
Jroning bebrayan, kebak ing panggudho
Bebasan wanci panglo?,
Tanpo obor, peteng ndedhet tan rinoso

Opo pancene wis bedo,
Dek biyen opo, saikining opo
Sliramu salin sloko?,
Dek biyen tresno, saiki ndaksiyo

Wong bagus mbok ojo bingung,
Tumawur satemah kajantrung
Koyo wong kelangan petung,
Deleg-deleg, wekalase wurung

Tak suwun marang sliramu,
Mbok ojo lali, janji prasetyamu
Tresnaku kang satuhu,
Tetep tulus ngregani jiwaku

Nagih Janji (dian kusuma)

Versi: Dian Kusuma

Udan eluh, tumetes ing wayah wengi
Kroso trenyuh, rasane atiku iki
Iki tenan, opo yo mung ono ngimpi
Ra tak nyono sliramu kok kerso bali

Ora salah, yen sliramu nagih janji
Mung tekamu, kok yo ora wingi-wingi
Aku bungah, ning kudu kepriye iki
Saikine, aku uwis entuk ganti

Wis ono sisihanku, sing mlebu jroning atiku
Sak suwene sliramu ninggalke aku
Ojo kok salahke aku, ojo nesu karo aku
Wong tuaku, wis kebacut entuk mantu

Ora salah, yen sliramu nagih janji
Mung tekamu, kok yo ora wingi-wingi
Aku bungah, ning kudu kepriye iki
Saikine, aku uwis entuk ganti

reff :
Wis ono sisihanku, sing mlebu jroning atiku
Sak suwene sliramu ninggalke aku
Ojo kok salahke aku, ojo nesu karo aku
Wong tuaku, wis kebacut entuk mantu

Ora salah, yen sliramu nagih janji
Mung tekamu, kok yo ora wingi-wingi
Aku bungah, ning kudu kepriye iki
Saikine, aku uwis entuk ganti

Dadi Ati

Versi: Eny Sagita ft. Galih Ratna

Lk : (bowo)
“Gegarane.. wong akrami..,
Dudu.. bondho.. dudu..rupo..
Hamung..ati..pawi..ta..ne..
Luput.. pisan.., keno..pi..san..
Yen gam..pang…, luwih.. gampang..
Yen angel a..ngel ke…lang…kung…
Tan keno.. ti..numbas.. arto… ”

Pr :
Nggoleki sing koyo ngopo,
Wong nyatane kalakon seprene
Angger-angger gendro,
Wekasane malah mbangun tresno

Dudu bondho dudu rupo,
Mung atine dadi tetaline
Guyub rukun kadyo,
Pepindhane mimi lan mituno

Wus jamak lumrahe,
Yen wong urip coba lan godhane gedhe
Supradene,
Ora nganti ndadak dadi gawe

Rino wengi dadi ati,
Wong prasojo luhur bebudhine
Sabar tur gemati,
Momong putro alus bebudhine

reff :
Nggoleki sing koyo ngopo,
Wong nyatane kalakon seprene
Angger-angger gendro,
Wekasane malah mbangun tresno

Dudu bondho dudu rupo,
Mung atine dadi tetaline
Guyub rukun kadyo,
Pepindhane mimi lan mituno

Wus jamak lumrahe,
Yen wong urip coba lan godhane gedhe
Supradene,
Ora nganti ndadak dadi gawe

Rino wengi dadi ati,
Wong prasojo luhur bebudhine
Sabar tur gemati,
Momong putro alus bebudhine

Slendang Biru

Versi: Nonik Aprilia ft. Ririt Rengganis

Kedep, wusma aku nyawang slendang biru
Gelungane metok lelatah?, tasikane ngagem kebaya wungu
Nyamping batik, solahe eseme sanggane gawe bingung
Nyoto kagunane, gede paedahe

Amung kuciwane, lho lho
Hanyelak’i janji, slendang biru
Slendang biru, hamung enak’i ati
Nora tekan, batin setyamu
Slendang biru, tetepeno janjimu slendang biru

reff :
Kedep, wusma aku nyawang slendang biru
Gelungane metok lelatah?, tasikane ngagem kebaya wungu
Nyamping batik, solahe eseme sanggane gawe bingung
Nyoto kagunane, gede paedahe

Amung kuciwane, lho lho
Hanyelak’i janji, slendang biru
Slendang biru, hamung enak’i ati
Nora tekan, batin setyamu
Slendang biru, tetepeno janjimu slendang biru

reff:
Kedep, wusma aku nyawang slendang biru
Gelungane metok lelatah?, tasikane ngagem kebaya wungu
Nyamping batik, solahe eseme sanggane gawe bingung
Nyoto kagunane, gede paedahe

Amung kuciwane, lho lho
Hanyelak’i janji, slendang biru
Slendang biru, hamung enak’i ati
Nora tekan, batin setyamu
Slendang biru, tetepeno janjimu slendang biru

Nelongso (nonik aprilia)

Versi: Nonik Aprilia

Banget ora ngiro, nelongso atiku
Sarawunge, kang adoh papane..
Pancen dipisahke, dening panggawene
Kang tansah sarju, mung tansah adu-adu..

Memanismu, kang nyoto dadi atiku
Jo kuwatir nora kendat, nggonku tansah mikir..
Ojo hanalongso, uriping manungso
Pasrah pasti, mring kersaning hyang widhi..

reff :
Banget ora ngiro, nelongso atiku
Sarawunge, kang adoh papane..
Pancen dipisahke, dening panggawene
Kang tansah sarju, mung tansah adu-adu..

Memanismu, kang nyoto dadi atiku
Jo kuwatir nora kendat, nggonku tansah mikir..
Ojo hanalongso, uriping manungso
Pasrah pasti, mring kersaning hyang widhi..

Angin Wengi (dian kusuma)

Versi: Dian Kusuma

Angin ing wengi
Sumribit kroso jroning ati
Gegodhongan, podho gegojegan
Sajak koyo nyemoni

Ing wengi iki,
Esemu, tansah nggodha ati
Ora kendhat, anggonku nimbali
Nanging, ora ono wigati

Atimu opo ra kroso,
Tengah wengi sliramu tak kangeni
Kapan sliramu, biso ngerteni
Ojo mung, paring janji

Sepine wengi
Sansoyo angrerujit ati
Udan grimis, tumibo ing bumi
Soyo, kekes rasaning ati

reff :
Ing wengi iki,
Esemu, tansah nggodha ati
Ora kendhat, anggonku nimbali
Nanging, ora ono wigati

Atimu opo ra kroso,
Tengah wengi sliramu tak kangeni
Kapan sliramu, biso ngerteni
Ojo mung, paring janji

Sepine wengi
Sansoyo angrerujit ati
Udan grimis, tumibo ing bumi
Soyo, kekes rasaning ati

Udan grimis, tumibo ing bumi
Soyo, kekes rasaning ati

Sego Berkat

Versi: Gepeng

Wis tak rasakke,
Urip rekoso, dadi wong kere
Tak trimakake,
Nganti tekan, seprene

Rong dino aku ora mangan,
Nganti sego berkat buntelan
Ning godong tanpo lawuhan,
Rasane, koyo prasmanan

Rong dino aku ora mangan,
Nganti sego berkat buntelan
Ning godong tanpo lawuhan,
Rasane, koyo prasmanan

Pacobane urip,
Ning ndunyo, akeh warnane
Nanging kudu sabar,
Abot enteng, iku wis garise

Rong dino aku ora mangan,
Nganti sego berkat buntelan
Ning godong tanpo lawuhan,
Rasane, koyo prasmanan

reff :
Wis tak rasakke,
Urip rekoso, dadi wong kere
Tak trimakake,
Nganti tekan, seprene ya alloh…

Rong dino aku ora mangan,
Nganti sego berkat buntelan
Ning godong tanpo lawuhan,
Rasane, koyo prasmanan

Rong dino aku ora mangan,
Nganti sego berkat buntelan
Ning godong tanpo lawuhan,
Rasane, koyo prasmanan

Pacobane urip,
Ning ndunyo, akeh warnane
Nanging kudu sabar,
Abot enteng, iku wis garise ya alloh..

Rong dino aku ora mangan,
Nganti sego berkat buntelan
Ning godong tanpo lawuhan,
Rasane, koyo prasmanan

Rong dino aku ora mangan,
Nganti sego berkat buntelan
Ning godong tanpo lawuhan,
Rasane, koyo prasmanan

Wiradat

Versi: Nonik Aprilia

Mri…pat sepet, si…rah mumet
Mulat-mulet amung semrepet…
Pi…kir judeg, we…teng mbateg
Babar pisan kok kurang wareg…

Mi…lang miling, ti…was gering
Golek gawean durung nyandhing
Yen… tak roso, tan…po guno
Pengen sambat-sambat ning sopo

Wa…kil rakyat, wa…kil rakyat
Dos pundi paring wiradat…
Pra… bupati, ka…dos pundi
Monggo paringo solusi…

Ku…lo rakyat, ku…lo rakyat
Gadhahe kantun semangat…
Me…dal pundi, pa…dhos rejeki
Anggayuh urip kang mukti…

Duh hyang widhi sehat sami,
Mugi paring welas lakmami
Pro sedulur dimen makmur
Jo kendhat syukur tafakur

reff :
Mi…lang miling, ti…was gering
Golek gawean durung nyandhing
Yen… tak roso, tan…po guno
Pengen sambat-sambat ning sopo

Wa…kil rakyat, wa…kil rakyat
Dos pundi paring wiradat…
Pra… bupati, ka…dos pundi
Monggo paringo solusi…

Ku…lo rakyat, ku…lo rakyat
Gadhahe kantun semangat…
Me…dal pundi, pa…dhos rejeki
Anggayuh urip kang mukti…

Duh hyang widhi sehat sami,
Mugi paring welas lakmami
Pro sedulur dimen makmur
Jo kendhat syukur tafakur

Lare Gunung

Versi: Nurhana

KULO NIKI LARE NGGUNUNG,
ADOH KUTHO, MANGGENE TEN KAMPUNG
CEDHAK ALAS CEDHAK GRUMBUL, GUNG LIWANG-LIWUNG
DEDE MARGI, NANGING LURUNG..

LENDANG KLAMBI, JARIK’E KAWUNG
PAK’E KUNCUNG, MUNG BEBETAN SARUNG
ADOH RATU CAKET WATU, SAK GUNUNG-GUNUNG
KIRANG GAUL, ALIAS SRAWUNG..

NADYAN KULO, LARE NGGUNUNG
AMPUN SUPE, AMPUN LALI METUNG
NIAT NULUNG, NOPO MENTHUNG; KULO WONG BINGUNG,
RA DUWE BAPAK, RA DUWE BIYUNG..

ORA UDAN ORA MENDHUNG,
KOK JAMANE, PORO PIYAYI BINGUNG
MBIYEN PRIPUN, KOK RA DIPETUNG
TRIMAH NASIB, KULO LARE NGGUNUNG..

reff :
KULO NIKI LARE NGGUNUNG,
ADOH KUTHO, MANGGENE TEN KAMPUNG
CEDHAK ALAS CEDHAK GRUMBUL, GUNG LIWANG-LIWUNG
DEDE MARGI, NANGING LURUNG..

LENDANG KLAMBI, JARIK’E KAWUNG
PAK’E KUNCUNG, MUNG BEBETAN SARUNG
ADOH RATU CAKET WATU, SAK GUNUNG-GUNUNG
KIRANG GAUL, ALIAS SRAWUNG..

NADYAN KULO, LARE NGGUNUNG
AMPUN SUPE, AMPUN LALI METUNG
NIAT NULUNG, NOPO MENTHUNG; KULO WONG BINGUNG,
RA DUWE BAPAK, RA DUWE BIYUNG..

ORA UDAN ORA MENDHUNG,
KOK JAMANE, PORO PIYAYI BINGUNG
MBIYEN PRIPUN, KOK RA DIPETUNG
TRIMAH NASIB, KULO LARE-LARE NGGUNUNG..

1 2 3