Buru Mrujuk – Glepung Sawi

Versi: Dian Ratih

Isun lungguh, dewek metenggengen
Mikiri kembange ati
Roso welas, hang buru merujuk
Mugo ojo, ono hang munggeli

Riko kembang, duh kembange ati
Sun gadang lan sun pageri
Yo sun tandur, nong njerone ati
Sun sirami, welas hang suci

reff :
Arang-arang, kemarang wadahe kembang
Kembang gedang, rerenggane omprok seblang
Kakang-kakang, sun adang riko sun adang
Melek katon turuo sing biso ilang

Iring-iring sun iring wong lencir kuning
Kembang gelung gelung riko arum semreweng
Iling-iling welas isun keliwat sangking
Welas katon liyan riko sing ono maning

reff :
Mugo-mugo, biso gadugo
Nggedong welas, dadi jodone
Sun gateni, paran karepe
Myakne riko, bungah atine

Mugo ojo, nemu alangan
Sun lan riko, nggayuh kekarepan
Sun tepati, paran janjine
Urip bareng, tentrem saklawase

reff :
Iring-iring paras gempal katon krakale
Watu cemeng, keliyo nong endi parane
Gurung keneng, nyanding riko klendi akale
Urip bareng, mandaneo klendi rasane

Orong-orong, gelombang banyune kuning
Banyu mili, siramno kembang melati
Mosok wurung, yo sing wurung
Riko sun sanding, luput janji tegakeno isun mati

reff :
Mugo-mugo, biso gadugo
Nggedong welas, dadi jodone
Sun gateni, paran karepe
Myakne riko, bungah atine

Mugo ojo, nemu alangan
Sun lan riko, nggayuh kekarepan
Sun tepati, paran janjine
Urip bareng, tentrem saklawase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *