Pucangan

Versi: Parsi Widyawati

Ono cerito, kondange gunung pucangan
Kabeh dulur, wis podo kepranan
Gede cilik, wis podo kelingan
Podo teko ning gunung pucangan

Ono cerito, kondange gunung pucangan
Kabeh dulur, wis podo kepranan
Gede cilik, wis podo kelingan
Podo teko ning gunung pucangan

Sendhang darmo, sendhange poro priyo
Widodari, sendhange poro putri
Ambarsari, putri kang pinuji
Iku pundene kabeh poro putri

Sukro manis, dino anenepi
Lanang wadon kang sami amemuji
Paziarah dewi kili suci
Panditane wanito sejati

Ceritane satriyo tri prakoro
Galogo sakti, crubu den aguno
Biso gawe, deso kang monco warno
Kinayoman dene mbah joyo kuwoso

reff :
Ono cerito, kondange gunung pucangan
Kabeh dulur, wis podo kepranan
Gede cilik, wis podo kelingan
Podo teko ning gunung pucangan

Ono cerito, kondange gunung pucangan
Kabeh dulur, wis podo kepranan
Gede cilik, wis podo kelingan
Podo teko ning gunung pucangan

Sendhang darmo, sendhange poro priyo
Widodari, sendhange poro putri
Ambarsari, putri kang pinuji
Iku pundene kabeh poro putri

Sukro manis, dino anenepi
Lanang wadon kang sami amemuji
Paziarah dewi kili suci
Panditane wanito sejati

Ceritane satriyo tri prakoro
Galogo sakti, crubu den aguno
Biso gawe, deso kang monco warno
Kinayoman dene mbah joyo kuwoso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *