Kelingan Maning

Lirik Lagu Sanguturu ke-950 Kelingan Maning
Versi: Ella Nurhayati

TENGAH WENGI, SWARA JANGKRIK PADA MONI
NGGUGAH ATI, SING LAGI KETIBAN SEPI
GUNUNG SARI, MENGULONE TENGAH TANI
AREP MARANI, TAPI MASIH DURUNG WANI

reff :
SULINGAN MANING SULINGAN
SULING SEKET, KARI SANGA
KELINGAN MANING KELINGAN
DEMEN RUKET, DITINGGAL LUNGA

JAMBU ALAS, PALIMANAN
GAMBAR LUMPING, MUNGGING PANGGON
WIS LAWAS, KULA KELINGAN
KUAYANG TEMEN, YEN BLI TEPUNG

TENGAH WENGI, SWARA JANGKRIK PADA MONI
NGGUGAH ATI, SING LAGI KETIBAN SEPI
GUNUNG SARI, MENGULONE TENGAH TANI
AREP MARANI, TAPI MASIH DURUNG WANI

reff :
SULINGAN MANING SULINGAN
SULING SEKET, KARI SANGA
KELINGAN, MANING KELINGAN
DEMEN RUKET DITINGGAL LUNGA

JAMBU ALAS, PALIMANAN
GAMBAR LUMPING, MUNGGING PANGGON
WIS LAWAS, KULA KELINGAN
KUAYANG TEMEN, YEN BLI TEPUNG
——————-
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=d9i9O3AHpPo

Advertisements

Sepat Rawa

Sepat Rawa
Ciptaan : Durnya Hidayat
Vokal : Diana Sastra
Produksi : Dian Prima Entertainment/ Ana Vision

Tulung kakang, poma aja ninggalaken
Selawase kula ning sampean demen
Montal-mantil, kula edan lanang
Ora kuat, kaya dijaran digoyang

Wayah bengi jam siji wong turu lali
Ari kula, ati selalu mikiri
Cletak-cletik, gerimis tengah wengi
Sing disayang, sing ora ngarti-ngarti

reff :

Ning pribasane, sepat rawa ditalenan
Kelara-lara, demen lanang keteteran

Apa bli krasa, kula kang demen sampean
Lawas jamane, kula nanggung rindu kangen
Kula berat demene, sampe ketele-tele

Tulung kakang, poma aja ninggalaken
Selawase kula ning sampean demen
Montal-mantil, kula edan lanang
Ora kuat, kaya dijaran digoyang

reff :

Ning pribasane, sepat rawa ditalenan
Kelara-lara, demen lanang keteteran

Apa bli krasa, kula kang demen sampean
Lawas jamane, kula nanggung rindu kangen
Kula berat demene, sampe ketele-tele

Tulung kakang, poma aja ninggalaken
Selawase kula ning sampean demen
Montal-mantil, kula edan lanang
Ora kuat, kaya dijaran digoyang

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=UdMBOh4v4ek

Mata Kepiting

Mata Kepiting
Ciptaan : Wadi Oon
Vokal : Devi Wawa Agista
Produksi : ALJ Record / Oon Production

Bonggan, sampean gawe wirang
Moyoki, entok-entokan
Ngarani jembet, ngarani sedeng
Padahal, deweke rada pengen

Apa sih, sampean ora isin
Wis ngiduh, dijilat maning
Jare bli kolu, jare bli doyan
Nyatane, sampean penasaran

reff :

Mulane aja, ngomong sembarangan
Durung tinemtu, bokat kaedanan

Dasar sampean, si mata kepiting
Jare wis sengit, ngudag-ngudag maning
Lungane ngetan, matane ngulon
Dasare, bli kuat ndeleng bokong

Apa sih, sampean ora isin
Wis ngiduh, dijilat maning
Jare bli kolu, jare bli doyan
Nyatane, sampean penasaran

reff :

Mulane aja, ngomong sembarangan
Durung tinemtu, bokat kaedanan

Dasar sampean, si mata kepiting
Jare wis sengit, ngudag-ngudag maning
Lungane ngetan, matane ngulon
Dasare, bli kuat ndeleng bokong

Bonggan, sampean gawe wirang
Moyoki, entok-entokan
Ngarani jembet, ngarani sedeng
Padahal, deweke rada pengen

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=mQPrekCqnz8

Manuk Ucul

Manuk Ucul
Ciptaan : Ino Kendo
Vokal : Tami Cintami
Produksi : MB Record

Lawas jaman rong taun, urip kaya di kurung
Cinta terkatung-katung, bli disandang sanding sandung

Ati kula wis lega, urip bebas merdeka
Dina jum’at tanggal papat, kula wis resmi dipegat

Ucul, ucul ucul ucul ucul, ucul tali perkawinan
Ucul, ucul ucul ucul ucul, urip seneng bebas wong rangdaan
Kaya manuk…, ucul sing kurungan…

reff :

Sekien kula bebas, kaya manuk ning alas
Arep mabur mana, mabur mene sekarepe

Percuma due laki, mung gawe lara ati
Mendingan rangdaan, ora lara pikiran
Ora getun…, ora keduhung…
Di pegat kakang, aduuh matur kesuwun

Lawas jaman rong taun, urip kaya di kurung
Cinta terkatung-katung, bli disandang sanding sandung

reff :

Sekien kula bebas, kaya manuk ning alas
Arep mabur mana, mabur mene sekarepe

Percuma due laki, mung gawe lara ati
Mendingan rangdaan, ora lara pikiran
Ora getun…, ora keduhung…
Di pegat kakang, aduuh matur kesuwun

Lawas jaman rong taun, urip kaya di kurung
Cinta terkatung-katung, bli disandang sanding sandung

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=gZzufDc7iIU

Kumis Tipis

Kumis Tipis
Ciptaan : Yan’s Unyil
Vokal : Iis Apita
Produksi : MB Record

Kumis tipis bayangane katon, ning mata
Waktu kenalan salame, karo senyuman
Pikiran, rasane kaya melayang
Hayale ning angan-angan

Mama kuwu mandeng ati, rasa deg-degan
Jantung gemeter, yen dodo iring-iringan
Bli tahan, rasane emong pisahan
Ketunggon bareng seranjang

reff :

Senenge kula ning kakang, setulus ati
Senajan weru sampean, wis due rabi

Kuayang temen yen kakang wis dadi siji
Kula rela kula pasrah, jiwa lan raga
Demen sampean, cintane sepenuh jiwa

Mama kuwu mandeng ati, rasa deg-degan
Jantung gemeter, yen dodo iring-iringan
Pikiran, rasane kaya melayang
Hayale ning angan-angan

reff :

Senenge kula ning kakang, setulus ati
Senajan weru sampean, wis due rabi

Kuayang temen yen kakang wis dadi siji
Kula rela kula pasrah, jiwa lan raga
Demen sampean, cintane sepenuh jiwa

Mama kuwu mandeng ati, rasa deg-degan
Jantung gemeter, yen dodo iring-iringan
Pikiran, rasane kaya melayang
Hayale ning angan-angan

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=zxulfOiT1Fw

Kayu Mati Nempel Ning Kayu Urip

Kayu Mati Nempel Ning Kayu Urip
Ciptaan : Nino SB
Vokal : Diana Sastra
Produksi : Dian Prima

Lagi seneng senenge
Lagi demen demene
Wong tua ngalangi,
Blolih bli ngrestoni

Jarene kayu mati,
Nempel ning kayu urip
Bli duwe balung eri,
Mama mimi ngubangi
Harta sing didelengi

reff :

Kakang…, oh sayang…
Awak gering, selalu mikiri sampean

Sayang…, lunga mendi…
Kula kang, kepengen ngiburi
Mamah duh kejem temen,
Kudu seangkat, kudu sepangkat sedrajat…

Jarene kayu mati,
Nempel ning kayu urip
Bli duwe balung eri,
Mama mimi ngubangi
Harta sing didelengi

reff :

Kakang…, oh sayang…
Awak gering, selalu mikiri sampean

Sayang…, lunga mendi…
Kula kang, kepengen ngiburi
Mamah duh kejem temen,
Kudu seangkat, kudu sepangkat sedrajat…

Lagi seneng senenge
Lagi demen demene
Wong tua ngalangi,
Blolih bli ngrestoni

Jarene kayu mati,
Nempel ning kayu urip
Bli duwe balung eri,
Mama mimi ngubangi
Harta sing didelengi

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=r19MoJaxOnk

Sapi Lanang

Sapi Lanang
Ciptaan : Wadi Oon
Vokal : Rinny Shantika
Produksi : Adi Karya Entertainment/Klip FF Film

Ari ngomong, aja sokat ngecaprak
Yen wis wareg, aja moyok blenak
Ayam bangkok sepetarangan
Angger moyok masih dipangan

Dasar kakang, kaya sapi lanangan
Ora kena ana lambe abang
Ari mabok, sradag-srudug
Ana bokong bunder ya ditubruk

reff :

Let aduh pelet, let aduh pelet
Ati panas pisan kenang sampean
kang aduh kakang, kang aduh kakang
Lamon masih demen, kudu sing eman

Dasar kakang, kaya sapi lanangan
Ora kena ana lambe abang
Ari mabok, sradag-srudug
Ana bokong bunder ya ditubruk

reff :

Let aduh pelet, let aduh pelet
Ati panas pisan kenang sampean
kang aduh kakang, kang aduh kakang
Lamon masih demen, kudu sing eman

Ari ngomong, aja sokat ngecaprak
Yen wis wareg, aja moyok blenak
Ayam bangkok sepetarangan
Angger moyok masih dipangan

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=oe4Fj-coGgo