Mekare Kembang

Versi: Reny Farida

Kir kelopo, klopo garing ciciro
Gemelundung parek wit cendono
Mikiro riko sampek gering apuo
Mumpung durung awak sampek loro

Dong kelopo blarake manyun-manyun
Godhong kelopone ngawe-awe
Ojo mung riko bisane nguber isun
Kerono isun ono kang nduwe

Sing biso isun, maro ati kanggo riko
Kerono aran roso welas, sun wis kepatri

reff :
Welas-welas suci,
Riko kang mageh arung temenan
Nono salahe kadhung,
Riko bukakaken wong liyan

Riko iku wong lanang,
Ibarat kembang buru mekar
Durung weruh lan ngerti,
Arti welas lan temenan

Nawi-nawi ono luput,
Lan salahe kanggo riko
Isun yo njaluk sepuro

Kir kelopo, klopo garing ciciro
Gemelundung parek wit cendono
Mikiro riko sampek gering apuo
Mumpung durung awak sampek loro

Dong kelopo blarake manyun-manyun
Godhong kelopone ngawe-awe
Ojo mung riko bisane nguber isun
Kerono isun ono kang nduwe

Sing biso isun, maro ati kanggo riko
Kerono aran roso welas, sun wis kepatri

reff :
Welas-welas suci,
Riko kang mageh arung temenan
Nono salahe kadhung,
Riko bukakaken wong liyan

Riko iku wong lanang,
Ibarat kembang buru mekar
Durung weruh lan ngerti,
Arti welas lan temenan

Nawi-nawi ono luput,
Lan salahe kanggo riko
Isun yo njaluk sepuro

Kir kelopo, klopo garing ciciro
Gemelundung parek wit cendono
Mikiro riko sampek gering apuo
Mumpung durung awak sampek loro

Dong kelopo blarake manyun-manyun
Godhong kelopone ngawe-awe
Ojo mung riko bisane nguber isun
Kerono isun ono kang nduwe

Sing biso isun, maro ati kanggo riko
Kerono aran roso welas, sun wis kepatri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *